Arkiv, november, 2008

Ny e-postadress till Rengsjö Framtid

torsdag, november 20th, 2008

För att komma i kontakt med Rengsjö Framtid finns nu en e-postadress som är  rengsjo.framtid@telia.com. Dit kan man vända sig med frågor om föreningen, tipsa om aktuella händelser, föreslå olika aktiviteter osv . Rengsjö Framtid planerar också att öppna ett kontor centralt i Rengsjö så snart som möjligt. Det kontoret ska vara bemannat på vissa tider. Tanken är också att man ska kunna få hjälp med kopieringar, internetuppkopplingar och annat. Även försäljning av t-shirts och dekaler kommer att ske där. Vi återkommer så snart lokalfrågan är löst.

Mera fisk i Rengsjös sjöar

torsdag, november 20th, 2008

Seth Roos planterar ut nya öringar i Ijungen och illustrerar fiskevårdsföreningens imponerande arbete med att hålla fiskeintresset vid liv i Rengsjö. Totalt har föreningen under hösten satt ut 2200 öringar i Bosjön, Ijungen och Hölesjön. Dessutom 200 rödingar i Ijungen och 50 kg regnbåge i Slakttjärn. Så snart isen ligger stark blir det fiskepremiär på Hölesjön och Ijungen. Föreningen har nu också fått fart på kläckningen av Rengsjö-öringen i Kungsgården igen. 10 000rom har man kramat ur som nu ska bli till yngel i kläckningsmaskinen och så småningom planteras ut i Rengsjös sjöar. Nu har det också blivit fritt för laxfiskar att vandra från havet och upp till Hölesjön sedan en vägtrumma tagits bort i Vissbodarne.

Bild på Seth Roos när han sätter ut fisk.
Foto: Mikael Edström

Fiskevårdsföreningen diskuterar också inplantering av harr i Rorån vid Stråsjön. Det händer mycket på fiskefronten just nu.

Nu bakas det till julstugan

torsdag, november 20th, 2008

Det är full fart i bagarstugan i Västerby inför julstugan som börjar första advent. Då medverkar kykokören och det blir försäljning av hantverk, tombola och servering. Naturligtvis med det goda tunnbrödet från bagarstugan. Julstugan fortsätter sedan lördag och söndag den 6 och 7 dec och 13 och 14 dec. Övriga som underhåller är Lars-Erik Andén, Arne Sande och hans lilla gäng samt Kent Johansson. Den 13 dec blir det besök av Lucia.

Foto: Ragnar Jonsson

Andra advent säljer skolbarnen glögg, pepparkakor och lotter utanför Norrgården. Även vävstugan kommer att hållas öppen.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter