Arkiv, december, 2008

God Jul och Gott Nytt År

onsdag, december 24th, 2008

Föreningen Rengsjö Framtid kan snart se tillbaka på ett helt verksamhetsår och under detta första år har det faktiskt hänt en hel del. Föreningen har närmare 150 medlemmar och har startat upp flera olika arbetsgrupper. Den kanske mest synliga hittills är informationsgruppen som gett ut fyra nummer av tidningen Rengsjöbladet och fått igång den här hemsidan. Undomsgruppen har startat ungdomsgård i IOGT-lokalerna och marknadsgruppen har arrangerat den lokala marknaden Hardrevet. Centrumgruppen har tagit över skötseln av kommunens mark nere vid Löten och ska se till att området hålls iordning och att det tillkommer aktiviteter där på sikt. Dessutom har föreningen tillsammans med hembygdsföreningen och kyrkan dragit igång en välkomstgrupp som ska se till att nyinflyttade Rengsjöbor tas omhand och informeras om sin nya boplats. Vi försöker också få igång en särskild grupp av företagare som tillsammans skall verka för ett bättre samarbete som skall leda till ett starkare företagsklimat som gynnar alla. Föreningen har under året beviljats sammanlagt 130 000 kr i bidrag från länsstyrelse och jordbruksverk samt 30 000 kr från Sedwallska fonden. För pengarna har gjorts inköp av inventarier till ungdomsgården bl a. Rengsjö Framtid har också arrangerat två filmkvällar. Den ena var premiären på filmen om Tecknar-Lasse och den andra var ett besök av bergsbestigaren, äventyraren och filmaren Fredrik Sträng.

Vi i styrelsen för Rengsjö Framtid hoppas på ett fortsatt bra år för föreningen och alla Rengsjöbor och önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

Från K2 till Rengsjö

fredag, december 5th, 2008

Han var hungrig när han kom till Rengsjö, äventyraren, bergsklättraren och filmaren Fredrik Sträng, 31. Därför fick det bli lite snabbmat innan föreläsningen på IOGT. Trots snövädret och halkan kom det en hel del intresserade men var höll alla Rengsjöbor hus? Bara 8 st räknade vi in. Resten var besökare utifrån. Men de som kom fick en spännande och tänkvärd upplevelse och man riktigt kände den isande blåsten och kylan på världens högsta bergstoppar. Det var fantastiska bilder som förevisades. De som grep tag i en mest var sekvenserna när det stod klart att katastrofen var ett faktum på berget K2 mellan Pakistan och Kina i augusti i år. Då fick Fredrik Sträng uppleva att inte mindre än elva klättrare omkom. Flera av dom var hans personliga vänner. En tragedi och ett fasansfullt minne som han kommer att bära med sig resten av livet.

Fredrik har nu skrivit en bok om sina upplevelser och snart kommer också en dokumentärfilm som både SVT och TV 4 vill visa.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter