Arkiv, februari, 2009

Medlemsavgift med problem

måndag, februari 23rd, 2009

I senaste numret av Rengsjöbladet finns en inbetalningstalong inbladad för att alla enkelt ska kunna betala in medlemsavgiften till föreningen Rengsjö Framtid. Men det är inte så lätt det här med plusgiro och bankgiro. Därför blev det en plusgirotalong men med det förtryckta bankgironumret till Rengsjö Framtid. Och det går naturligtvis inte. Ni som betalar in via ínternet måste  alltså ange att det är bankgiro som gäller och inte plusgiro. Då blir det rätt.

LAN och sportlovskul

onsdag, februari 18th, 2009

Det blir både LAN och sportlovskul på ungdomsgården i Rengsjö när sportlovet drar igång till kommande helg. Det startar fredag 22 febr redan kl 18 med biljard och pingis. Därefter plockas grejerna fram för LAN som kör igång kl 21 och pågår hela helgen fram till söndag 22 febr kl 12. Ta med sovsäck, mat, godis och dator uppmanar arrangörerna i Rengsjö Framtid. Onsdag 25 febr mellan kl 18 0ch 23 öppnar ungdomsgården för sportlovskul och då står både filmvisning och spel på programmet. Fredag 27 febr blir det däremot inget öppet hus som vanligt. Som alla vet vid det här laget är ungdomsgården i Rengsjö IOGT- lokal.

Kommunen ser allvarligt på kritiken

tisdag, februari 17th, 2009

Kommunledningen har nu fått rapport om det dåliga näringslivsklimatet i Rengsjö.Kritiken framfördes vid det möte som Rengsjö Framtid bjöd in till i Glössbogården i januari och där ett 25-tal Rengsjöföretagare deltog. Kritiken gick ut på att kommunens tjänstemän struntar i Rengsjö och att företagare där inte får den hjälp de behöver. I mötet deltog inget av de inbjudna kommunalråden men däremot Peter Eriksson och Daniel Jansson från näringslivskontoret. De fick vid mötet i uppdrag att föra kritiken vidare till berörda tjänstemän och politiker. Det har de nu gjort och resultatet har lett till ett brev till Rengsjö Framtids ordförande Thomas Backan. I brevet framkommer att kommunledningen ser allvarligt på den kritik som framförts i Rengsjö och vill så snart som möjligt komma till ett nytt möte för att förklara sig och ordna upp missförhållandena på företagssidan. Brevets avsändare är kommunalrådet Evy Degerman (C)

Nu är vargen i Rengsjö

söndag, februari 15th, 2009

Nu har en varg observerats i Rengsjö, närmare bestämt vid Torrbergsmyren efter skogsvägen mellan hembygdsbyn och Växbo. Det var Lena Larsson från Nordanbäck och hennes dotter som var ute och rastade sina hundar ca 4 km upp efter skogsvägen på söndagen(15 februari)när de plötsligt såg en varg stående på vägen. De blev rädda och började springa och vargen följde  nyfiket efter. En vargspårare som kom till platsen senare på dagen konstaterade att det troligen rörde sig om en unghane och att den förmodligen kommer från Galvenreviret. Fotavtrycken mätte 9 cm. Det är första gången som en varg observerats på den östra sidan om Ljusnan.  

Hälsningar från Colorado

söndag, februari 15th, 2009

Det här är en hälsning från Daniel Bernstål i Klippiga Bergen till kompisarna hemma i Rengsjö. Här sitter han och njuter i fulla drag bland de snöklädda topparna i skidorten Vail. Daniel ska åka skidor där i tre månader och kommer hem först i mitten av april.

Skicka också du en hälsning hem till Rengsjö om du befinner dej någonstans ute i världen. En bild och några rader text som talar om vad du gör och var du befinner dej så lägger vi ut det här på hemsidan. Adressen hittar du om du går in på rengsjo.se. Vi ser fram emot glada hälsningar från hela jordklotet till oss som går här hemma och skrotar.


Byggklart för Ringshög

torsdag, februari 5th, 2009

Kommunstyrelsen har nu sagt ja till utbyggnadsplanerna för Ringshögs servicehus i Rengsjö. Därmed kan det anses vara klart för en utbyggnad av 5-7 lägenheter för dementa och 1 januari nästa år skall bostäderna vara klara. Byggkostnaderna beräknas till 4milj för Bollnäs Bostäder. Kommunstyrelsen har också sagt ja till ett extraanslag i budgeten på 2 milj för ökade driftskostnader 2010. – Det här är oerhört positivt och det bästa är att vi följer tidsplanen. Nu återstår bara att fullmäktige också säger ja vid sitt nästa sammanträde, säger Christina Wall(C) ordförande i socialnämnden. Ringshögs övriga lägenheter blir efter detta succesivt anpassade till ordinärt boende.

Ny filmkväll i Rengsjö

tisdag, februari 3rd, 2009

Rengsjöbördige naturfilmaren Berndt Persson kommer till IOGT-lokalen den 11 mars för att visa en av sina nya naturfilmer. Det är filmen ” Liv i gammelskog” där Berndt också berättar hur han gått tillväga för att fånga sina fantastiska naturscener. Föreningen Rengsjö Framtid bjuder in till den här kvällen där ytterligare en gäst medverkar. Det är Ylva Olofsson från projekt Hälsingegårdar som kommer att berätta om vad det betyder om Hälsingegårdarna blir världsarv. Framförallt vad det innebär för Rengsjö om det skulle bli så att gårdarna i Västerby blir ett besökscentrum för samtliga gårdar i Hälsingland. Kvällen avslutas med årsmöte för Rengsjö Framtid. Kaffe med bröd kostar 20 kr men inträdet är fritt. Start kl 19.00.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter