Arkiv, mars, 2009

Fisketävling i 3 dagar

måndag, mars 30th, 2009

Den traditionsenliga angeltävlingen på Östersjön avgjordes på lördagen då inte mindre än 123 gäddor med en sammanlagd vikt på 130 kilo drogs upp av de 119 lagen. Vann gjorde Stig Nilsson och Lage Lydén med 9,5 kg. Rosel Tjäder var ensam i sitt lag men drog ändå upp 7 gäddor och blev tvåa. Förstapriset var på 5.000 kr.Dagen efter arrangerade Byggnads tävling för sina medlemmar och deras familjer. Arne Andersson Söderhamn fick upp 2,5 kg aborre och segrade. På måndagen var det så dags för den tredje fisketävlingen och den här gången var det PRO-medlemmar som pimplade. Vann gjorde Olle Rosén.

Nytt pris till Rengsjöjournalist

måndag, mars 30th, 2009

Rengsjöfödde journalisten Bo Göran Bodin som jobbar på Ekot har än en gång tilldelats det ärofyllda journalistpriset Guldspaden. Han får priset för att han tillsammans med Anna Jaktén och Sanna Klinghoffer på P1-programmet Kaliber avslöjat skandalösa förhållanden på svenska häkten som lett till flera dödsfall.Bo Göran är 34 år och är mest känd för sitt avslöjande om obetalda skatter i förre finansminstern Bosse Ringholms fotbollsklubb. Han har belönats med Guldspaden en gång tidigare och då var det för avslöjandet om riksdagsledamöters fusk med ersättningar. Även Radiopriset har gått till Bo Göran Bodin. Det fick han efter sitt avslöjande om hur ett sjukhus i Stockholm försökte dölja ett mord på en psykavdelning.

Föreningsnytt

onsdag, mars 25th, 2009

Det här är en uppmaning till alla föreningar i Rengsjö: Kontakta Mats Hägglund på Bollnäs kommun och se till att era föreningars olika uppgifter är korrekta. I det föreningsregister som nu finns är flera uppgifter gamla och bör därför uppdateras. Det är viktigt att namn och adressuppgifter på olika kontaktperoner är riktiga när föreningarna skall kontaktas i olika ärenden.

Vårmarknaden närmar sig

tisdag, mars 24th, 2009

Även om det är full vinter fortfarande när detta skrivs så känns det som om solen blir varmare och varmare för var dag som går. Och det står inte på förrän våren är här! Med våren kommer inte bara flyttfåglarna tillbaka utan också Rengsjös populära och ständigt växande vårmarknad Hardreve. Lördag den 16 maj är det datum som gäller och då räknar arrangörerna med att vi har fått tillräckligt med snö i vinter så att inte fjolårets snöoväder på Hardreve ska upprepas. Alla ni som har något att sälja eller visa upp på marknaden bör anmäla er till Ingvar Ingeroth tel 070-3320393.

Asbest sinkar skolbygget

fredag, mars 20th, 2009

Under den pågående ombyggnaden av Kyrkskolan i Rengsjö överraskades byggarbetarna av asbest  i golven när de skulle riva upp golvmattorna. Det var i limmet mellan mattorna och golvet som det fanns gammal asbest. Det måste självfallet saneras innan renoveringsarbetet kunde fortsätta och i två veckor stod därför byggjobbet stilla. Nu är saneringen klar och arbetet har återupptagits men förseningen innebär att byggfirman nu måste arbeta in den tiden eftersom det är samma slutdatum som gäller.

Öppet styrelsemöte

tisdag, mars 17th, 2009

Rengsjö Framtid har öppet styrelsemöte på torsdag 19 mars kl 19.30 på Ringshög då föreningens nya ordförande Birgitta Hildingsson gör debut. På dagordningen bl a diskussioner om den framtida inriktningen, framförallt när det gäller centrumfrågan.

Ny ordförande i Rengsjö Framtid

torsdag, mars 12th, 2009

Vid Rengsjö Framtids årsmöte på onsdagskvällen valdes Birgitta Hildingsson till ny ordförande i föreningen. Hon efterträder Thomas Backan som initierat och lett föreningen under det första verksamhetsåret. Nya suppleanter i styrelsen blev Katarina Ceder Bång och Nicklas Fredriksson. Ingvar Ingeroth kvarstår som kassör och Peter Eriksson som sekreterare. Övriga i styrelsen är Anneli Wiklund, Urban Larsson, Ingmari Antonsson och Göran Bernstål. Årsmötet föregicks av filmvisning då Rengsjöbördige Berndt Persson visade sin naturfilm ”Liv i gammelskog” och Ylva Olofsson från projekt Hälsingegårdar redogjorde för vad en Hälsingegård är och vad en klassificering till världsarv innebär.

Sanningens minut för Västerby

onsdag, mars 4th, 2009

Nu närmar sig sanningens minut för vårt Västerby och alla andra hälsingegårdar. I slutet av juni avgör UNESCOS världsarvskommitté om Hälsingegårdarna blir Sveriges femtonde världsarv. Det här är ett projekt som pågått sedan 1997 och där 15 gårds -och bymiljöer bland 1000 hälsingegårdar valts ut att ingå i den ansökan som Riksantikvarieämbetet skickat vidare till världsarvskommittén. Hela projektet kostar 20 miljoner och bland de 15 gårdarna finns Västerby i Rengsjö med. Skulle det bli så att hälsingegårdarna klassas som världsarv kommer det att bli av mycket stor betydelse för hela Hälsingland. Intresset för gårdarna växer över hela världen och det i sin tur innebär en ökad besöksnäring och många  nya turistmiljoner till Hälsingland. Intresset kommer också att skapa kringeffekter i form av nya företag och produkter som knyter an till hälsingegårdarna. För Rengsjös del kan det innebära nya jobb och räddningen för lanthandel, skola, bensinmack och andra servicefunktioner. Om detta och allt annat runt världsarvet får vi veta mera onsdag den 11 mars kl 19 då Rengsjö Framtid bjuder in till filmkväll och årsmöte i IOGT-lokalen.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter