Arkiv, april, 2009

Vad har hänt Marias häst?

tisdag, april 28th, 2009

När Maria Mårtensson kom ut i sin hästhage i Österböle på måndagsmorgonen fann hon en av sina hästar blödande med ett dryga decimetern långt jack i bogen. Veterinär, som tillkallades, konstaterade att såret var decimeterdjupt och längs hela sidan hade hästen en repa i huden. Maria kan inte förstå vad som hänt och vill inte tro att någon med illvilja skurit hästen men hon undrar om det finns andra hästar i närområdet som drabbats på liknande sätt. Förra året lär en annan häst i Rengsjö visat upp en liknande oförklarlig skada. Maria har polisanmält händelsen eftersom hon i höstas vid fyra tillfällen hade okända personer som tog sig in i bostadshuset när hon var bortrest.

Kolla fritidshusen manar polisen

måndag, april 27th, 2009

När sommarnätterna blir ljusa kommer också stuginbrotten. Vid 4-5-tiden på morronen brukar tjuvarna vara som mest i farten. Därför manar polisen stugägarna att hålla extra uppsikt över sina hus. Åk gärna runt med bil och hjälp varandra att hålla ögonen på vad som kan hända. Det brukar vara  tillräckligt avskräckande. Men åk inte ensam. Notera registreringsnummer, bilmärken, försök identifiera misstänkta personer. Förvara inte för mycket värdefulla saker i stugorna och sätt gärna en timerbelysning i huset, säger Hans Johansson vid Bollnäspolisen där man gärna vill ha  allmänhetens hjälp med bevakningen i sommar då stug -och villainbrotten ökar väsentligt.

Grannsamverkan blir arbetsgrupp

måndag, april 27th, 2009

Vid föreningen Rengsjö-Växbo Grannars årsmöte på måndagskvällen beslutades att föreningen skall avvecklas och istället omvandlas till en arbetsgrupp inom föreningen Rengsjö Framtid. Grannsamverkan skall arbetsgruppen heta om årsmötets förslag accepteras av Rengsjö Framtids styrelse. Rengsjö-Växbo Grannar bildades för drygt ett år sedan men har bara lockat dussintalet medlemmar. Intresset har också varit för svagt för att få igång en regelrätt byavaktsverksamhet.

Dragkamp mellan byarna

onsdag, april 22nd, 2009

Vilken av byarna i Rengsjö är starkast? Ja, det skall avgöras på vårmarknaden Hardreve den 16 maj. Varje by får anmäla ett eller flera 3-mannalag till tävlingen. Anmälningsavgiften är 100 kr per lag. Handskar och vanliga skor får användas dock inte skor med dobbar.Deltagarna skall vara bosatt i den by man representerar. I alla tider har konkurrensen mellan byarna i Rengsjö varit hård men aldrig tidigare har det kommit till ett regelrätt avgörande om vilken by som är den starkaste. Nu finns chansen att visa det och samtidigt bli Rengsjömästare i dragkamp 2009. Anmälan görs till Ingvar Ingeroth tel 13231.

Fotografera Rengsjö

tisdag, april 21st, 2009

Vi vet att det finns många duktiga fotografer i Rengsjö och nu vädjar vi till dessa(och även andra förstås) att ta bilder av Rengsjö. Ha kameran med så ofta du kan och fånga olika bilder från olika delar av Rengsjö. Skicka sedan in dem till hemsidans redaktion. Vi tänker nämligen göra ett bildgalleri på rengsjo.se för att visa omvärlden hur vackert och intressant livet är i vår bygd. De bästa bilderna från olika årstider belönar vi med en placering på hemsidans startsida.

Protester på Ringshög

torsdag, april 16th, 2009

Nu opponerar sig också Anhörigföreningen mot det nya rapportsystemet Intraphone som införts på Ringshög. Systemet innebär att personalen vid varje besök hos en pensionär måste ringa upp ett särskilt nummer från pensionärens telefon och sedan knappa in en kod som visar vilken insats personalen gjort. När arbetet utförts måste en ny uppgift knappas in på telefonen. Systemet har införts för att garantera pensionärernas säkerhet men personalen upplever det som oerhört stressande och att det istället är en mätning av deras arbete. Systemet har skapat dålig stämning och upplevs som en fruktansvärd belastning, säger flera i personalen som vill vara anonyma. Anhörigföreningen tänker nu kontakta några politiker för att få bort Intraphone-systemet som sägs ha kostat kommunen 800 000 kr. Även i Kilafors har Intraphone införts mot personalens vilja.

Framtiden finns i Rengsjö

onsdag, april 15th, 2009

Det var alla eniga om som kom till framtidsmötet på onsdagskvällen. Peter Eriksson var provokativ mötesledare och ställde frågan hur vi ska sätta Rengsjö på kartan och vilka utvecklingsmöjligheter det finns. Mötesdeltagarna jobbade sedan i grupper och idéerna var många och klart är att de flesta vill göra något för att behålla lanthandeln och utveckla centrumområdet. Bygg en trätrall runt Östersjön eller fixa en bilpool med elbilar som folk kan hyra vid Löten. Ja, det var ett par av de mest originella förslagen. Flera bostäder centralt för både yngre och äldre var det också många som önskade. Det bestämdes att man ska anordna en allmän arbetsdag vid centrum söndagen den 10 maj  och den 3 maj samlas man  på Ringshög för att planera den dagen. Vid mötet bjöds på Rengsjöpizza och kaffe och kryssningen för två personer till Åland vanns av Leif Linck.

Ny seger för Marias häst

torsdag, april 9th, 2009

Maria Mårtenssons travhäst All Tempest är nu uppe i totalt tio segrar och har sprungit in 575.000 kr. Senaste segern kom häromkvällen i Bollnäs. Nästa start blir förmodligen i Romme 27 april om han kommer med i ett V 65-lopp där. – Det känns som att det blir ett roligt år, säger Maria och berättar att All Tempest utvecklats ännu mer den senaste tiden. All Tempest är hästen som Maria fick eftersom den förre ägaren hade dömt ut hästen som travare.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter