Arkiv, maj, 2009

Publikfest trots förlust

torsdag, maj 28th, 2009

Det blev som väntat mycket folk när Rengsjö bjöd in till tidig seriefinal i div 3-fotbollen mot gästande Hudiksvalls ABK. Regnet tidigare på dagen skrämde kanske bort en och annan men när matchen började sken solen och sommartemperaturen hade infunnit sig. Den exakta publiksiffran blev 378 personer och de bjöds på en kämpastark insats från båda lagen. Länge stod det och vägde men fem minuter före halvtid lyckades gästerna göra 0-1 – ett resultat som stod sig matchen ut. Hemmalaget stod emot bra och med lite flyt kunde RSK också ha bärgat segern efter två fräsande ribbskott i andra halvlek.
– Jag tycker vi gjorde en bra match och hade varit värda ett oavgjort resultat. Men nu tar vi nya tag och siktar in oss på nästa match som blir mot Ytterhogdal hemma på onsdag, säger sportchefen Roland Hedlund.


Det var fullsatt på läktaren och publiken trivdes i den vackra kvällssolen

Det var fullsatt på läktaren och publiken trivdes i den vackra kvällssolen

Även runt planen var det tätt med folk som gladdes åt bra spel från hemmalaget

Även runt planen var det tätt med folk som gladdes åt bra spel från hemmalaget

Flera gånger i andra halvlek var det nära kvittering och det osade riktigt hett när RSK hade två rungande skott i ribban.

Flera gånger i andra halvlek var det nära kvittering och det osade riktigt hett när RSK hade två rungande skott i ribban

Tidig seriefinal i Rengsjö

tisdag, maj 26th, 2009

Rengsjö SK är vårens glada överraskning i trean och ligger i nuläget tvåa i serien bara en futtig poäng efter Hudiksvalls ABK. Men på torsdagkväll smäller det på IP. Då möts de båda lagen i en tidig seriefinal och lyckas RSK vinna så går laget upp i ledningen. Det här lockar naturligtvis en storpublik till IP och blir vädret bra så tror arrangörerna på minst 400 personer. – Det här är riktigt kul, säger tränaren Anders Olsson som fått en flygande start sedan han tog över laget. – Alla är friska och taggade till tusen så jag tror att det blir en hård och jämn match. Vi räknar med att köra samma startelva som senast mot Tunabro ,möjligtvis att vi ändrar lite i spelsystemet. Kl 19 börjar matchen och nu är avbytarbåset , som blåste omkull av en tromb, reparerat och funktionsdugligt igen.

Stort pådrag efter 6-åringar

onsdag, maj 20th, 2009

Det blev stort pådrag när två sexåriga pojkar saknades vid Rengsjö förskolas utflykt till Bullerberget på tisdagen. Pojkarna försvann när barnen med personal befann sig på berget. När det stod klart att de var borta larmades polis. En förbipasserande ambulans på väg mellan Bollnäs och Söderhamn hörde larmet och upptäckte två småpojkar gående efter den starkt trafikerade länsvägen. Pojkarna plockades upp och återfördes till förskolan. De berättade efteråt att de upplevt utflykten som mindre intressant och därför bestämt sig för att gå till den ene pojkens hem som ligger inte långt från Bullerberget.

Succé för Hardrevet

söndag, maj 17th, 2009

Det fylldes på med folk hela tiden och det verkade som om hela Rengsjö var på benen när det i lördags var dags för den tradionella vårmarknaden Hardrevet. Ponnyhästar, killingar och karuseller trängdes med lokala knallar som sålde det mesta. Hundratals kolbullar gräddades av PRO. Skolan sålde kaffe , korv och kokosbollar. Rengsjös egna fabrikörer visade upp sig på hemmaplan och det såldes lotter där man kunde vinna både det ena och andra. Staffan Olsson från Glössbo vann ett helt billass med ved och Kerstin Evertsson från Höle gissade nästan rätt på grammet när det gällde att uppskatta ett billass med grus. Hon vann  förstås hela lasset.

Foto: Allan Olsson

Foto: Allan Olsson

Det var andra året i rad som Rengsjö Framtid arrangerade marknaden som ser ut att växa och sprida sig utanför Rengsjös gränser. Underhållningen svarade Granbogänget och en lokal popgrupp för. På kvällen var det tacobuffé och musikunderhållning på Ringshög.

Barnen invaderar Västerby

onsdag, maj 13th, 2009

Den här veckan är Bollnäs kommuns alla förstaklassare samlade vid Hälsingegårdarna i Västerby . Totalt 242 barn som får gå igenom tidsmaskinen och förflytta sig 150 år bakåt i tiden. Under några förmiddagstimmar varje dag får de lära sig tova, slöjda och baka bl a. Däremellan blir det lekar , klappa djuren , dansa och höra på sagor. Det är andra året i rad som förstaklassarna tillbringar en vårvecka ” På Gammelmormors Tid” och succén är lika given varje gång. Det här är roligare än att sitta stilla vid datorspelet, tycker de flesta och lärarna tycker att barnen blir så kreativa när de får vara i Rengsjö och leka med barn från andra skolor.

Barn i Västerby

Foto: Ragnar Jonsson

På bilden ovan är det några barn som lär sig tova . Nu hoppas arrangörerna i Rengsjö att fler kommuner i länet också kommer med sina förstaklassare antingen i höst eller nästa vår.

Nytt inbrott på IP

onsdag, maj 13th, 2009

Natten till onsdagen har flera byggnader på IP i Rengsjö utsatts för inbrott och skadegörelse. Minst 4 dörrar har brutits upp och inkräktarna har stulit bensin, dricka, korv och godis. Däremot lyckades de inte ta sig in i det kassaskåp som alla verktyg förvaras i. Förra året inträffade ett liknande inbrott vid IP och då stals en stor uppsättning nya verktyg. Nattens händelse har polisanmälts och det finns misstankar om att det är ungdomar från orten och gästande ungdomar som ägnar sig åt det här ofoget som nu har pågått en längre tid och skapat stor irritation på flera platser i Rengsjö. Från sportklubbens sida vädjar man nu till allänheten att hålla ögonen öppna och försöka identifiera de personer som ligger bakom den brottsliga verksamheten.

Centrum städades upp

söndag, maj 10th, 2009

Rengsjöborna har nu själva tagit över skötseln av det kommunägda grönområdet i centrum och på söndagen var det startdags för det egna arbetet. Det kom ett 20-tal personer, både gamla och unga, och hjälptes åt att röja upp. Buskar , sly och träd mejades ner. Hela området räfsades och allt skräp plockades bort. Resultatet efter några flitiga förmiddagstimmar blev ett mycket ljusare och trevligare område. Utsikten mot Östersjön blev magnifik. Rengsjö Framtid hade tagit initiativet och bjöd de ideella krafterna på grillad korv, kaffe och saft.


Ung och gammal hjälptes åt att röja upp och utsikten mot Östersjön blev  betydligt trevligare.

Foto: Allan Olsson

Närmast väntar  vårmarknaden Hardreve på det aktuella området nu på lördag och senare blir det gräsklippning och utsättning av parkbänkar och grillplatser. Rengsjö ska få ett inbjudande och vackert ansikte är det tänkt.

Städdags på Löten

tisdag, maj 5th, 2009

På söndag, 10 maj kl 10, är det allmän samling för den stora städardagen på grönområdet vid Löten. Föreningen Rengsjö Framtid bjuder alla deltagare på grillad korv, kaffe och saft till de minsta. Meningen är att så många som möjligt ska komma, gammal som ung, och hjälpas åt med uppsnyggningen av området. Ta med kratta och skottkärra. Kagge kommer med sin stora traktor. Det här blir en trevlig familjefest samtidigt som vi gör lite nytta, säger organisatören av städardagen Ingvar Ingeroth som hoppas att det blir stor uppslutning och ett bevis på att Rengsjöborna vill ha ett attraktivt centrum.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter