Arkiv, juni, 2009

Klubbmästare i trolling

söndag, juni 14th, 2009

18 båtar kom till start när årets klubbmästerskap i trolling avgjordes på Hölesjön under lördagskvällen. Det var ett ypperligt väder för trollingfiske och inte mindre än 55 kg gädda plockades upp ur sjöns något kylslagna vatten. Tack vare att Inger och Torbjörn Eriksson upplät sin badplats kunde man hålla en halvtidsvila då fiskevårdsföreningen bjöd på grillad korv och kaffe. Segrade gjorde även detta år tävlingsledningen med Magnus Frisk och Kalle Hagelin. De fick upp drygt 21 kilo gädda. Team Breezer blev tvåa och på tredje plats kom team Sill. Största fisk drog team Patrik upp och den vägde 5920 gram. Storslam i lotteriet tog Reidar Olsson som vann både första och andra pris.


I mitten segrarna i årets klubbmästerskap i trollingfiske Magnus Frisk och Kalle Hagelin flankerade av de båda lag som kom tvåa respektive trea.


Bosse Larsson viftar glatt med två fina gäddor som räckte till en tredje plats


Under halvtidsvilan bjöd fiskevårdsföreningen på grillad korv och kaffe. Ett alltigenom lyckat fiskearrangemang.

Rengsjöfirande i Allers

fredag, juni 12th, 2009

Årets midsommarreportage i tidningen Allers är gjort i Hälsingland och i Rengsjö hembygdsby. Det traditionella midsommarfirandet i Västerby förevigades av tidningens reportageteam under förra årets midsommarhelg och publiceras nu inför årets midsommar. Reportaget är på hela tre sidor och berättar om hur midsommarfirandet går till i Rengsjö både på midsommarafton och kvällen före då barnen samlas för att plocka blommor och björklöv till midsommarstången.

Styrelsemöte med Rengsjö Framtid

måndag, juni 8th, 2009

Föreningen Rengsjö Framtid kallar till styrelsemöte inför sommaren och det blir onsdag den 24 juni kl 19.00 i sammanträdesrummet på Ringshög. På dagordningen bl a rapporter från arbetsgrupperna, redovisning av projektmedel,projektanställning, centrumfrågan, byavakterna, väginformationstavlorna och förslaget att skjuta på utbyggnaden av Ringshög. Föreningen har tidigare beslutat att styrelsemötena är öppna för alla som är intresserade så därför får den som vill komma till mötet. Föreningen bjuder på kaffe.

Stockholmskör gästar Rengsjö

fredag, juni 5th, 2009

Rengsjö kyrka gästas på söndag 7 juni av Ängby motettkör från Bromma församling som bjuder på en konsert med ljusa klanger i försommartid. Det blir välkända sånger av svenska kompositörer och man får också lyssna till Gabriellas sång ur filmen Såsom i himmelen. Jesper Tylöskog är dirigent och sjunger också själv några sånger. Akustiken i Rengsjö kyrka är speciell, enligt professionella bedömare den bästa i den här regionen,  och lockar därför körer och musiker från när och fjärran att uppträda i Rengsjö. Söndagens konsert börjar kl 16.

Ringshögs utbyggnad sparas

torsdag, juni 4th, 2009

Kommunen har genom ett fullmäktigebeslut bestämt att Ringshögs äldreboende skall byggas ut med 5-7 lägenheter för dementa. Byggstarten skulle ske så fort som möjligt efter årsskiftet. Men det har dröjt och nu kommer sparförslaget som vi tidigare varnat för. Socialförvaltningen har ett krav på sig att spara 9 miljoner kr och därför vill nu ett tjänstemannaförslag  på förvaltningen att utbyggnaden av Ringshög skjuts på framtiden. Det kan innebära att all demensvård på Ringshög kan komma att försvinna eftersom äldreboendet tidigare av brandsäkerhetsskäl dömts ut som särskilt boende. De befintliga lägenheterna skall istället hyras ut till pensionärer som kan klara sig själva och den omstruktureringen har redan inletts. Om tjänstemannaförslaget går igenom kan dementa rengsjöbor i fortsättningen tvingas till särskilt boende på annan ort. Något som kommer att väcka en storm av protester i Rengsjö. 

Forskarintresse för Rengsjö

torsdag, juni 4th, 2009

Martin Paju, doktorand vid instutionen för Stad och Land, Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala, har valt att förlägga sina studier om ”historiebruk och landsbygdens dynamik” till Rengsjö.Han vill bl a titta närmare på sambandet mellan uppmärksammade kulturarvsmiljöer och förändringar på landsbygden.En betydelsefull aspekt av arbetet är att kartlägga vad begreppet landsbygdsutveckling ges för betydelse och med vilka metoder som individer och nätverk organiserar sig i ett sådant arbete. I Rengsjö är det då föreningen Rengsjö Framtids uppbyggande av olika nätverk och kopplingen till hälsingegårdsprojektet i Västerby som Martin Paju kommer att fokusera sina studier på. Han börjar sitt arbete under innevarande sommar.

Hjälp oss snygga till centrum

torsdag, juni 4th, 2009

Nu är det dags igen. Rengsjö Framtids centrumgrupp kallar till en ny städträff vid Löten. Det blir måndag 15 juni kl 18.30, meddelar Ingvar Ingeroth som hoppas att fler bybor ställer upp den här gången. Det ska nämligen klippas gräs och göras extra fint i centrum inför den stundande midsommarhelgen. Sedan centrumgruppen tog över skötseln av området måste vi visa att vi själva sköter det här mycket bättre än när kommunen hade hand om det. De senaste somrarna har skötseln varit under all kritik och gräset har fått växa meterhögt. Ju fler som ställer upp och hjälper till ju fortare går det att få området välstädat. Städgeneralen Ingvar vill att vi tar med räfsor, skottkärror, trimmer, gräsklippare ja allt som kan tänkas att användas för att röja av gräset. Det här kan bli en härlig familjefest om sommarkvällens väder står på vår sida och så bjuder Rengsjö Framtid på kaffe och bulle.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter