Arkiv, augusti, 2009

Äntligen ny skola

söndag, augusti 23rd, 2009

Måndagen 24 augusti 2009 blir en historisk dag i Rengsjö. Då börjar skolan igen för drygt 120 elever som kommer till en nästan helt ny Kyrkskola. Den har under ett  års tid totalrenoverats och byggts ut för 17 miljoner kronor. Resultatet har blivit kommunens i särklass bästa skola. Den känns oerhört fräsch och rymlig. Två påbyggda entréer gör att det blir lätt att ta sig in och ut. Sex ljusa och mysiga lektionssalar plus en stor specialsal ger en fantastiskt fin arbetsmiljö. Men allt är inte klappat och klart till skolstarten. En hel del arbeten och inventarier återstår och så sent som i fredags var det fortfarande inte klart om skolan skulle hinna byggstädas före skolstarten. Den 12 september kommer skolan att invigas officiellt med deltagande av elever och föräldrar.Övriga intresserade får vänta till veckan därpå då det blir öppet hus för alla. En sak är i alla fall klar, den nya skolan kommer att bli en stor tillgång för Rengsjö och locka nya småbarnsfamiljer till bygden.Amanda Forsberg, Linnea Salin och Moa Örnberg samt deras lärare Anne
Sjöström som provsitter en soffa i ett av klassrummen.Julmarknad tillsammans

måndag, augusti 17th, 2009

Föreningen Rengsjö Framtid försöker nu få till stånd ett breddat arrangemang för en större julmarknad vid Hembygdsgården i Västerby. Genom att fler föreningar går samman skulle man kunna skapa en mer tilldragande julmarknad lördag och söndag andra advent. Intresserade föreningar i Rengsjö bör därför ta kontakt med samordnaren Urban Larsson. Tanken är att marknaden inte bara ska bestå av inomhusaktiviteter utan också marknadsstånd utomhus. Meningen är också att julmarknaden ska locka besökare utifrån. Det här bestämdes vid Rengsjö Framtids senaste styrelsemöte. Nästa styrelsemöte blir måndag 28 september kl 19 på Ringshög och som vanligt ät mötet öppet för alla som är intresserade.

Nytt guld till Andreas

söndag, augusti 16th, 2009

Vid friidrotts-SM för ungdomar i Karlskrona på söndagen blev det nytt guld till längdhopparen Andreas Andersson,17 år, från Rengsjö. Med 7.11 och bara 4 cm från hans personliga rekord vann han överlägset. Det var fjärde gången som han tog SM-guld i längdhopp och i och med segern är han nu uttagen till finnkampen för 17-åringar om två veckor. Det har annars inte gått så bra för Andreas i år eftersom han haft problem med en fot. Men han prickade in formen exakt till SM och hade ytterligare två hopp över 7 m. Stort grattis säger vi till Andreas.

Fler får fjärrvärme

lördag, augusti 15th, 2009

Karl-Gunnar Backans fjärrvärmeanläggning vid gamla Midnäsfabriken får alltfler kunder. I sommar har inte mindre än 7 villaägare anslutit sig och ytterligare några är på gång. Tidigare är Ringshög, Termap och Lötens handel anslutna. Det kostar 80 000 kr att gå med men i gengäld slipper man alla uppvärmningsbekymmer. Det ger också renare luft i centrum när fler och fler nyttjar samma värmekälla. Karl -Gunnar Backans privata initiativ har blivit ordentligt uppmärksammat i riksmedia och nu hoppas han att även nya skolan och fler privata husägare ska hoppa på tåget och ansluta sig till fjärrvärmenätet.

Rengsjöharen 2009

söndag, augusti 9th, 2009

Den 22:a upplagan av Rengsjöharen har delats ut till redaktören av Rengsjöbladet,Göran Bernstål. Han får priset med följande motivering ” för ett mångårigt ambassadörskap för Rengsjöbygden via tidningar,radio och tv och nu ansvarig för Rengsjöbladet och Rengsjö Framtids hemsida.”

Styrelsemöte Rengsjö Framtid

söndag, augusti 9th, 2009

Måndag 10 augusti kl 19 har föreningen Rengsjö Framtid styrelsemöte på Ringshög. Som vanligt är mötet öppet för alla som är intresserade. På dagordningen står frågor som vad föreningen skall ägna sig åt i höst och rapporter från de olika arbetsgrupperna. En ny arbetsgrupp är Rengsjö-Växbo grannar som i framtiden sorterar under Rengsjö Framtid istället för att vara en egen förening. Rengsjö Framtid är nu den största föreningen i Rengsjö med över 450 medlemmar. Föreningen ger bl a ut Rengsjöbladet och ett nytt nummer kommer inom kort.Det är manusstopp 15 augusti.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter