Arkiv, september, 2009

Rengsjö föll mot Rotebro

onsdag, september 30th, 2009

Rengsjö mötte ett snabbt och tekniskt skickligt Rotebro i första kvalmatchen på onsdagskvällen och kunde inte riktigt hänga med. Det blev 4-0 till Rotebro innan det var färdigt. – Ja, dom var bra men det är bara att komma igen hemma på lördag, konstaterade sportchefen Roland Hedlund. Matchen på lördag börjar kl 15.

Två filmkvällar i höst

tisdag, september 29th, 2009

Fyraåringarna Tilda och Amelia har huvudrollerna i den nya spelfilm som Rengsjöbördige Berndt Persson från Hudiksvall gjort i sommar. Filmen heter ”Ögonfröjd i tassemarker” och visar hur de båda fyraåringarna upplever olika skeenden i naturen. Flickorna är Berndts barnbarn och filmen får sin urpremiär i Rengsjö och  i IOGT-lokalen söndag den 25 oktober kl 18.- Det är nog den bästa film jag någonsin gjort, säger Berndt och berättar att han samma kväll kommer att visa en nyinspelad porträttfilm av 80-åriga Edla Eriksson som gjort sig ett namn som linberedare vid Växbo Kvarn. Måndag den 16 november kl 19 blir det ytterligare en filmkväll på IOGT och då visas succéfilmen Småstadsliv 2. Filmkvällarna är ett arrangemang av Rengsjö Framtid.

Hylla fotbollslagen

måndag, september 28th, 2009

Rengsjös fotbollslag, A-laget och Rengsjö 2, kommer att hyllas av föreningen Rengsjö Framtid på lördag. Då spelar A-laget den andra och avgörande kvalmatchen mot Rotebro på Rengsjö IP. Efter den matchen kommer Rengsjö Framtid att gratulera spelare och ledare med ett tårtkalas som ett bevis på den uppskattning Rengsjöborna känner för de båda lagens framgångar. Även om A-laget skulle förlora och inte gå upp i div 2 så har laget ändå svarat för en imponerande insats genom att bli tvåa i div 3. Rengsjö 2 blev trea i sin serie och kommer att gå upp i div 4 nästa säsong. Mycket imponerande av en så liten ort som Rengsjö och väl värt att fira. Så även om vädret inte blir det bästa så vill Rengsjö Framtid att folk går man ur huse på lördag för att hylla klubben och dess duktiga fotobollsspelare.

Söker pengar till centrum

måndag, september 28th, 2009

Rengsjö Framtid har nu fått byggnadslov för en utfyllnad och påbyggnad  av pir och brygga vid Östersjön i centrala Rengsjö. Föreningen söker också s k leader-pengar för bygget. Den 10 oktober avgörs frågan i leadergruppen och blir det ett ja så startar arbetet så snart som möjligt. Det här får ses som ett första steg i en vidare utbyggnad av centrum och förhoppningen är att kunna starta ett projekt som förverkligar  olika önskemål som Rengsjöborna själva prioriterat. Ett centralt och samlande torg för alla åldrar skulle kunna bli resultatet.

Glössbo störst i Hälsingland

måndag, september 28th, 2009

Under två dagar 2011 kommer Glössbo by att förvandlas till Hälsinglands största stad med bortåt 25 000 personer. Så många beräknas komma när o-ringen förlägger två av sina tävlingsdagar till Rengsjö med centrum i Glössbo. Det blir 24 och 25 juli och åkrarna vid Skräddars kommer att fyllas med tusentals bilar. Det avslöjade Stefan Larsson i Rens BK när han informerade på Rengsjö Framtids styrelsemöte på måndagskvällen. Stefan, som numera återvänt till sin barndoms Rengsjö, kommer att lägga banorna inför de aktuella tävlingsdagarna och det är också han som talat sig varm för att en del av tävlingarna ska gå i Rengsjö. För tre år sedan arrangerades o-ringen också i Hälsingland och då deltog 13 000 tävlanden.

Heja Rengsjö!

lördag, september 26th, 2009

Rengsjö stod pall för nervpressen och vann den sista och avgörande seriematchen i div 3 södra Norrland. Gästande Korsnäs fick se sig besegrade med 2-1 och därmed är Rengsjö klar för kval till div 2. En historisk händelse i sportklubbens historia. Aldrig tidigare har fotbollslaget gått så långt. På onsdag väntar första kvalmatchen mot Rotebro. Rengsjö blev i och med segern mot Korsnäs på lördagen tvåa i sin serie. En mycket bra prestation av ett lag som gör sin tredje säsong i div 3. Målen gjordes av Robin Modd och Robert Bronegård. Matchen sågs av en rekordpublik på 330 personer som njöt i det vackra och varma höstvädret på IP. Även om Rengsjö inte klarar den tuffa uppgiften att avvancera till div 2 så är laget  ändå att gratulera till en fantastisk säsong.

Slutmjölkat i Hölebyarna

fredag, september 25th, 2009

Idag kom en kreatursbil från Värmland och hämtade 26 mjölkkor på Backans gård i Östra Höle. Om ett par veckor kommer en bil från Gotland och tar de återstående 32 mjölkkorna. Därmed är det slutmjölkat för lantbrukarparet Nina och Thomas Backan. Och den sista mjölkproducenten i Hölebyarna försvinner.Kvar i hela Rengsjö är nu 4 mjölkgårdar. – Det finns ingen framtid längre för mjölkbonden, säger Nina och Thomas. Hårt arbete och knappast någon lönsamhet längre får dem att ge upp. Men de kommer att fortsätta ha djur på gården i form av köttdjur och kvigor. Nina tänker börja plugga och skulle gärna vilja bli psykolog. Thomas ska jobba kvar på gården men försöka få ett halvtidsjobb utanför och så fortsätter han att arbeta politiskt.

Fiskespön till hela skolan

torsdag, september 24th, 2009

I två dagar har de 120 eleverna i Rengsjöskolan fiske och jakt på schemat och så här såg det ut på torsdagen vid Skidtjärn. Den första gruppen elever-54 stycken- radade upp sig på badbryggorna iförda flytvästar och fiskespön. Behjälpliga med arrangemanget var flera medlemmar i de lokala fiske och jaktföreningarna. Sportfiskeklubben hade nämligen lyckats få fiskespön till samtliga elever från Sveriges sportfiskare som dragit igång en kampanj som kallas Klassfisket och vänder sig till landets samtliga grundskolor. Med på arrangemanget är också Jägarförbundet och syftet är att intressera unga människor för jakt och fiske men i programmet ingår också naturkunskap och miljötänkande i allmänhet. Tyvärr var fisken tämligen ointresserad första fiskedagen vid Skidtjärn och det blev inget napp. Istället fick eleverna tillfredställa hungern vid korvgrillen. På fredag fortsätter Klassfisket med resten av eleverna vid Rengsjöskolan och vill det sig väl så blir det en fortsättning till våren men då hoppas arrangörerna att man fått också redskap för vinterfiske som man kan förära samtliga elever.


Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter