Arkiv, oktober, 2009

Filmkvällen hyllade Edla

söndag, oktober 25th, 2009

85-åriga Edla Eriksson från Växbo blev huvudperson och hyllad för sina många år i linets tjänst vid en filmkväll i Rengsjö på söndagskvällen. Det var Rengsjöbördige naturfilmaren Berndt Persson som visade filmen om Edla och hennes arbete vid Växbo Kvarn och en välfylld IOGT-lokal applåderade Edla som kom med flera nyvävda linnedukar. I 24 år har hon berättat för turisterna vid Växbo Kvarn hur linberedningen går till och  hela hennes liv har präglats av arbete med lin. På bilden får hon sin film av Berndt Persson och det var en glad men rörd Edla som tog emot hyllningarna. Berndt Persson visade ytterligare en nyproducerad film ”Ögonfröjd i tassemarker”där han följt två av sina barnbarn på upptäcktsfärd i naturen. Nästa filmkväll som Rengsjö Framtid arrangerar blir måndag den 16 november och då visas ”Småstadsliv 2”.


Snart byggstart på Ringshög

torsdag, oktober 22nd, 2009

Nu har anbudstiden gått ut för utbyggnaden av Ringshög med sex nya lägenheter för särskilt boende. I nästa vecka tar Bollnäs Bostäders styrelse beslut om bygget och då har huvudentreprenören också utsetts. Kontrakt ska sedan skrivas och om 3-4 veckor räknar man på Bollnäs Bostäder med att det är klart för byggstart. Går sedan utbyggnaden som planerat så ska lägenheterna stå färdiga någon gång i april. Övriga lägenheter i Ringshög anpassas nu succesivt till s k ordinärt boende dvs där kan pensionärer som klarar sig själva eller reder sig med vanlig hemtjänst hyra in sig i fortsättningen.

Applåder för nya barnkören

söndag, oktober 4th, 2009

På familjegudstjänsten den 4 oktober var det premiär för Rengsjökyrkas nya barnkör, Mikaelikören ledd av kantor Andreas Holmberg. Kören framförde fem sånger under gudstjänsten och fick mottaga församlingens applåder. Andreas uppmanade alla barn som vill vara med i kören att ta kontakt med honom. Den 18 oktober kl 15:00 blir det konsert för världens barn i kyrkan, alla som vill spela eller sjunga då kan kontakta Andreas.

Rengsjö föll med flaggan i topp

lördag, oktober 3rd, 2009

Även den andra kvalmatchen mot Rotebro hemma på IP förlorade Rengsjö med 2-3 efter att laget haft ledningen med 2-1 i halvtid. Rengsjös mål gjordes av Robert Bronegård och Erik Westman. Direkt efter slutsignalen meddelade Bronegård att det här var hans sista match. Han slutar nu helt med fotbollen och det efter en mycket lyckad säsong i de blåvita färgerna. Det är ett beslut som han hade fattat sedan tidigare och har inget med kvalförlusterna att göra. Men förlusten av Bronegård blir ett stort avbräck för Rengsjö om man inte lyckas hitta någon ersättare till nästa säsong. Efter matchen hyllades laget av föreningen Rengsjö Framtid som bjöd alla spelare och ledare på smörgåstårta och tackade både a-laget och andralaget för en fantastiskt bra säsong. Aldrig tidigare har Rengsjö gått så långt i fotbollssammanhang och lagen var väl värda den applåd de fick av 273 betalande på IP denna vintriga fotbollseftermiddag.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter