Arkiv, december, 2009

God Jul och Gott Nytt År

fredag, december 25th, 2009

Styrelsen för Rengsjö Framtid, redaktionen för Rengsjöbladet och hemsidan Rengsjö.se önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År. Vi ser fram emot en lugn och behaglig jul och nyårshelg i det vackra och snötäckta Rengsjö och hoppas att 2010 skall bli det år då en hel del av våra önskningar rörande Rengsjös framtid blir uppfyllda. Det ser ju lovande ut med tanke på det miljonbidrag som vi beviljats av EU:s landsbygdsprogram och om vi alla hjälps åt så kan vi tillsammans skapa ett framtida Rengsjö som blir fortsatt tryggt och trevligt att bebo.

Larmet räddade Norrgården

onsdag, december 23rd, 2009

Hembygdsbyn i Rengsjö fick oväntat besök sent på måndagskvällen. Vid 22-tiden gick larmet i Norrgården och bevakningsföretaget Securitas kontaktade föreningens ordförande Urban Larsson. Han kastade sig i bilen och var på plats efter bara fem minuter. Men då var förövarna försvunna. Troligen skrämda av larmet när de bröt sig in i Norrgården. Dessförinnan hade de tagit sig in i stallet(verkstaden) och dragit ut en del saker. Urban Larsson kontaktade omedelbart polisen som ryckte ut med en patrull och hund. Men förövarna var redan borta. Ett ögonvittne som passerade platsen vid den aktuella tidpunkten såg en äldre bil köra bort från hembygdsbyn i riktning mot Söderhamn. Den frivilliga bevakningsgruppen Rengsjö-Växbo Grannar uppmanar nu alla att hålla extra uppsikt över stugor och bostäder och registrera allt som kan tyda på att ovälkomna gäster på nytt dyker upp i Rengsjö. Skriv upp tider och registeringsnummer och berätta för polisen eller någon i bevakningsgruppen.

Miljonregn över Rengsjö

måndag, december 14th, 2009

Vilken julklapp till Rengsjö och föreningen Rengsjö Framtid! En miljon i bidrag för att utveckla besöksnäringen och skapa ett attraktivare centrum i Rengsjö. Pengarna kommer från EU:s landsbygdsprogram och projektet kan starta redan efter nyår. I första hand skall pengarna användas till att finansiera bygget av en pir ut i Östersjön och på denna pir byggs sedan ett hus som skall användas till olika arrangemang. Även en utescen kommer att byggas och i förlängningen också ett servicehus för att starta upp en campingverksamhet. Det blir också båtplatser för uthyrning. Det är Rengsjö Framtids centrumgrupp som arbetat fram projektet som nu fallit Leader Hälsingebygden i smaken. Tidigare har Hembygdsföreningen beviljats bidrag i samma storleksordning för sina satsningar i Västerby och de båda projekten kommer nu att samverka för att öka besöksnäringen i Rengsjö och därmed förhoppningsvis också skapa nya jobb. För att projekten skall lyckas krävs det att föreningsliv, näringsliv och offentlig verksamhet bidrar med kompetens, arbete och kapital.

Vinnare i Harjakten

torsdag, december 10th, 2009

Ett 50-tal personer hade lämnat in svar på Rengsjöbladets tävling Harjakten när tävlingstiden var ute och vinnare blev Laila Bengtsson som kammade hem 300 kr. Det totala antalet harar som gömts i tidningen var 14 och det hade även Reidar Olsson och Måns Mickelsson listat ut. De vinner 200 kr respektive 100 kr.Grattis säger vi från Rengsjöbladets redaktion.

Julkul blev en succé

söndag, december 6th, 2009

Under den gångna helgen var det Julkul i Västerby och kul blev det både för arrangerande hembygdsföreningen och alla barn med föräldrar som kom. Både lördag och söndag var det proppfullt på parkeringen och massor av barn tågade i grupper till tomten för att få sina paket. Eller också valde de att pyssla och knåda deg i bagarstugan. Tyvärr lyste snön med sin frånvaro och slädpartiet fick ersättas med häst och vagn men det gick lika bra tyckte de förväntansfulla barnen. Det var första gången dessa barnaktiviteter anordnades på vintern men de kommer säkert att fortsätta även kommande år. Hälsingegårdarna i Västerby har nu på allvar blivit en tummelplats för de minsta både sommar och vinter.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter