Arkiv, januari, 2010

Fiskepremiär på Hölesjön

måndag, januari 25th, 2010

Under den gångna helgen var det fiskepremiär på Hölesjön och totalt ett 50-tal fiskare prövade fiskelyckan. Den inplanterade öringen var lite svårflirtad men en hel del fastnade ändå på krokarna. Fiskevårdsföreningen bjöd på värmande brasa och blåbärssoppa och kaffe. Åke Persson var en av premiärfiskarna som lyckades lura en öring.Fram till 31 januari gäller dagkort på Hölesjön.Därefter årskort. Nästa premiär blir den 13 februari då Ijungen öppnas för fiske av röding och öring.Även då bjuder fiskevårdsföreningen på kaffe och blåbärssoppa.

Åke Persson visar nöjt upp en av dagens två öringar.

Rengsjö Fvof såg till att det fanns en värmande brasa för de som behövde tina fingrarna


Möte om centrum

tisdag, januari 19th, 2010

I samband med Rengsjö Framtids styrelsemöte måndag 25 januari kl 19 på Ringshög så kommer det att bli information och diskussion om hur miljonstödet från EU skall användas. Medlemmarna i centrumgruppen är kallade men till mötet får naturligtvis alla som är intresserade komma. Det är ett viktigt möte för det är nu som visionen om centrum skall  börja förverkligas. Hur vill vi utforma det nya Rengsjö centrum och hur skall vi gå tillväga? Kom och gör din röst hörd! Rengsjö Framtid bjuder på fika.

Stulen bil återfunnen

måndag, januari 18th, 2010

Den bil som stals i Österböle för två veckor sedan har nu återfunnits. Den stod parkerad på en gata nära polisstationen i Söderhamn. Bilen var fylld med stöldgods men i övrigt oskadd och har nu återlämnats till sin ägare Torbjörn Unger. – Det enda som jag blev av med var alla fiskegrejer som jag hade liggande i bilen,säger Torbjörn som var rädd att bilen skulle påträffas utbränd i någon grusgrop. – Nu ska jag köpa nya fiskeprylar och ut och fiska igen, säger han.

Nära ramma skolbuss

tisdag, januari 12th, 2010

En lastbil tvingades på tisdagseftermiddagen att köra i diket vid infarten till Björtomta för att undvika att köra in i en inbromsande skolbuss. I bussen färdades flera skolbarn men ingen observerade vad som höll på att hända utan bussen fortsatte sin färd in  mot Björtomta. Enligt lastbilschauffören hade han inte observerat någon blinkers på bussen. Det var vid tillfället mycket halt på den aktuella vägsträckan.


Kyrkklockorna frös fast

tisdag, januari 12th, 2010

Vid söndagens gudstjänst i Rengsjö kyrka uteblev klockringningen på grund av den stränga kylan. Klockorna, som styrs elektroniskt i tornet, fungerade helt enkelt inte. Något som aldrig tidigare hänt. Bertil Hofverberg, som var ansvarig präst, hade informerats i förväg och kunde varsko gudstjänstbesökarna om de strejkande klockorna. Han berättade att inte heller i Betlehem, när Jesus döptes, blev det någon klockringning.-Man får göra så gott man kan, säger Bertil Hofverberg och hoppas att elektroniken fungerar på fredag då det är begravning.

Nya stölder i Rengsjö

måndag, januari 11th, 2010

Än en gång har tjuvar tagit sig in i stallbyggnaden vid Norrgården i Västerby och tagit bensin bl a. Det skedde av allt att döma på nyårsnatten. Den bil som i förra veckan stals i Österböle är fortfarande försvunnen. Bilen är av märket VW Polo,silverfärgad och har registreringsnummer WUF 788. Om någon sett den eller har tips om var den kan finnas så är polisen tacksam om vederbörande hör av sig. I höstas stals en fyrhjuling, också den stölden ägde rum i Österböle, och inte heller det fordonet har kommit tillrätta. Tydlingen är en ny våg av stölder och inbrottsförsök på gång i Rengsjö och polisen uppmanar därför alla att vara uppmärksamma på främmande bilar och rapportera sådant som kan härledas till kriminell verksamhet.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter