Arkiv, februari, 2010

Guldcoach med rötter i Rengsjö

söndag, februari 28th, 2010

Efter lag Norbergs fenomenala guld i damcurlingen så tar vi oss friheten att fira också i Rengsjö. För det är nämligen så att lagets coach, Stefan Lund, har sina rötter i Rengsjö. Pappa Erik, som är död sedan  20 år, och mamma Ingrid härstammar från byarna Österböle respektive Björtomta i Rengsjö. Ingrid,79, bor sedan många år i Söderhamn och sonen Stefan bor i Upplands Väsby. Han är gift med Eva som är en av guldmedaljöserna i lag Norberg. De båda träffades genom curlingen eftersom Stefan också varit aktiv sedan 17-årsåldern.Mamma Ingrid berättar att hon suttit uppe om nätterna och sett alla matcherna i OS. – Är man intresserad så går det lätt, säger hon och hälsar att vi i Rengsjö gärna får glädja oss den dubbla guldglansen för lag Norberg tog ju guld även i Turin för fyra år sedan. Också den gången var Stefan Lund lagets ledare och hustrun Eva en i den vinnande kvartetten.

OS även i Rengsjö

fredag, februari 26th, 2010
Sigrid Wiklund och Fanny Sjöbom lyckades bra i skidskyttet

Sigrid Wiklund och Fanny Sjöbom lyckades bra i skidskyttet

De svenska framgångarna i olympiska vinterspelen har satt sin prägel även på Rengsjöskolan. Under fredagen arrangerades lilla OS för samtliga elever på skolan. Det var sprint, masstart och stafett på både skidor och skridskor ja t o m skidskytte men då utan gevär. Istället låg man på vallen och kastade bollar i hink. Det var både liggande och stående och vid miss så blev det straffrunda.  Ja, det var snowracer och madrassåkning och en febril aktivitet i alla backar och på skridskobanan till barnens stora förtjusning.Ingen klagade på vintervädret utan tvärtom så konstaterade man att med en sådan vinter så går det jättebra att ha friluftsdag på hemmaplan.

En grupp glada barn efter lilla OS i Rengsjöskolan

En grupp glada barn efter lilla OS i Rengsjöskolan

Yogan kommer till Rengsjö

onsdag, februari 17th, 2010

Nu är det dags för yogan att inta också Rengsjö. Två söndagar i följd, 21 och 28 februari, kan man få prova på yoga hos Hannu Kiviranta och Anne Marie Green på Övra vägen 32. Tiden är 17-18.30 och prova-på-lektionen kostar 50 kr.Mellan 19 och 20.30 båda söndagarna är det ett särskilt yogapass för män. Den 7 mars startar sedan en  9 veckors kurs i Kundalini Yoga. Där får man igång flödet av energi i kroppen genom att arbeta med dynamiska rörelser och andning. Avslappning och meditation ingår också. Den här yogan sägs vara särskilt bra för ryggen.Det är Green Yoga med verksamhet i Söderhamn som anordnar kurserna i Rengsjö.

Varning för isarna

lördag, februari 13th, 2010

Inte en plusgrad sedan Lucia och det var länge sedan vi fick uppleva en sådan vinter med mycket snö och sträng kyla. Men nu kommer solen tillbaka och inbjuder till härliga vintersportdagar. Tyvärr är inte sjöisarna helt säkra trots den långvariga kylan. Snön kom tidigt och lade sig som ett isolerande täcke över sjöarna och gjorde att isarna frös till dåligt. Under snön finns det nu vatten och när man åker skidor eller skoter skär det igenom. På skidorna fryser det till is och skotrarna får svårt att ta sig fram. Dessutom är det på många ställen dubbelis. Går man igenom den övre isen kan det bli problem. Innan fiskepremiären på Hölesjön gjordes isprover på olika ställen och då var istjockleken ca 20 cm. Men det finns all anledning att vara försiktig och utrusta sig med både ispik och isdubbar om man ska ut på sjöarna.

Nya skolan läcker

tisdag, februari 2nd, 2010

Den nyrenoverade och utbyggda Kyrkskolan i Rengsjö läcker in vatten! Under de senaste dygnen har det uppstått oförklarliga läckage på inte mindre än åtta ställen i huset. Vattnet har trängt in under fönstren och orsakat skador på väggarna. En teori är att den stränga kylan i kombination med dåligt isolerat yttertak gör att värmen tränger igenom taket och smälter snön. Det i sin tur har orsakat isbildning vid takfoten som lett in smältvatten in i huset. Personalen är nu orolig att fuktskadorna kan orsaka mögelbildning och dålig inomhusluft som ställer till problem längre fram. För att motverka vattenläckaget har man de senaste dagarna tilläggsisolerat vinden och knackat bort isen längs takkanterna.

Med hjälp av lyftkran knackas isen vid takkanterna bort

Med hjälp av lyftkran knackas isen vid takkanterna bort

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter