Arkiv, mars, 2010

Dags för Hardreve igen

tisdag, mars 30th, 2010

Den populära vårmarknaden Hardreve står för dörren igen. Lördag den 15 maj är det åter dags att fylla centrumområdet vid Löten med människor och marknadsstånd. Har du något som du vill sälja eller visa upp så är detta ett utmärkt tillfälle. Eller du kanske är bra på att sjunga, spela eller göra något annat inför publik. Som företagare i Rengsjö är det en bra chans att visa vad du gör. Missa inte möjligheternas möjlighet och gör Rengsjö till något positivt för alla.Har du förslag på något du vill se eller lyssna till så hör av dig till någon i Rengsjö Framtids marknadsgrupp: Ingvar,Anders,Hans,Ing-Marie eller Niclas tel 070-3320393.

Såhär såg det ut på Hardreve förra året

Såhär såg det ut på Hardreve förra året

Fräck stöld av fyrhjuling

måndag, mars 15th, 2010

En kvinna i Rengsjö gick in i Lötens affär för att handla. Hon parkerade sin fyrhjuling utanför och skulle bara vara inne i affären en kort stund. Väl därinne såg hon hur en främmande person tog hennes fyrhjuling och körde iväg. Hon hann bara se att personen bar en jacka med uppfälld huva och att det på ryggen fanns en fågelliknande symbol. Händelsen inträffade för ett par veckor sedan och fortfarande är fyrhjulingen borta. Stölden är polisanmäld men kvinnan säger sig inte ha något hopp om att få tillbaka sitt fordon. Det är andra gången på kort tid som en fyrhjuling stjäls i Rengsjö.

Skolan i samarbete med Kina

måndag, mars 15th, 2010

Rengsjö skola har av  kommunen föreslagits som samarbetspartner till en kinesisk skola i tio miljonersstaden Heze. Ide´n om ett utbyte på skolans område väcktes vid det senaste Bollnäsbesöket i vänorten Heze och i april kommer en delegation från Heze att återgälda besöket i Bollnäs. Då ska man naturligtvis också gästa Rengsjöskolan. Men först kommer lärarna på Rengsjöskolan att få närmare information om planerna för att bilda sig en uppfattning om vad det är man ger sig in i. Det är frågan om ett samarbete på 3-5 år. Varför just Rengsjös skola valts ut beror på att det är kommunens nyaste skola och att den ligger i en renodlad landsbygd till skillnad från den skola som finns i storstaden Heze. Rektor i Rengsjö är Uno Krantz och han säger såhär: -Jag tycker det låter väldigt spännande och det här kan utvecklas positivt på många olika sätt. Det kan t ex innebära nya företagskontakter bl a. Men ingenting är klart ännu. Först måste lärarna säga sitt. De vill naturligtvis veta vad det innebär i form av merarbete och om man i så fall kan klara det med de resurser som finns idag.

Mera pengar till centrum

tisdag, mars 9th, 2010

Föreningen Rengsjö Framtid har beviljats ytterligare bidrag för arbetet med att skapa ett nytt allaktivitetscentrum. Den här gången är det Sedwallsstiftelsen som ställer upp med 200 000 kr. Tidigare har föreningens  centrumgrupp fått löfte om en miljon kronor av Leader Hälsingebygden. Det här framkom när Rengsjö Framtid höll årsmöte på måndagskvällen. Vid val av styrelse blev Birgitta Hildingsson omvald som ordförande, Ingvar Ingeroth kassör och Peter Eriksson sekreterare. Övriga i styrelsen är Anneli Wiklund, Göran Bernstål,Urban Larsson, Ing-Marie Antonsson, Katarina Ceder-Bång och Nicklas Fredriksson. Till revisorer valdes Sigfrid Larsson och Kajsa Bengtsson med Niklas Schön och Anders Nordman som suppleanter. Valberedningen består av Eva Bernstål, Anna-Karin Ivarsson och Tommy Löberg.

Vid mötet meddelades också att det nu är klart att föreningen Rengsjö-V’äxbo Grannar upphör och istället ersätts med en grannsamverkansgrupp under Rengsjö Framtid. Kontaktpersoner i den nya arbetsgruppen är Gunnar Jonsson, Glössbo och Leif Elmik, Utby.

Fullträff på Bingolotto

måndag, mars 1st, 2010

Det blev en riktigt fullträff på söndagskvällens Bingolotto för Ingalill och Lennart Eriksson i Österböle. De prenumererar på två lotter och en gav vinst. Dessutom lyckades Lennart komma fram på telefonen efter andra försöket och fick gå loss på färgfemman. Där lyckades han så bra att det blev en ny Volvo S 40, kläder för 15000 kr, hus och hemprylar för 10.000 kr och resor 10 000 kr.Dessutom drog han fram ytterligare en bil på sina fem försök. Men då säger reglerna att man bara får vinna en sak av varje.

– Ja, det var riktigt roligt och man fattar det inte än. Vi som alltid har sagt att ” det där går inte att vinna på”, säger Ingalill. Hon berättar också att de egentligen hade tänkt titta på femmilen från OS och strunta i Bingolottodragningen men så kom de på att de hann spela lite först och sedan gå över till längdskidåkningen och det var ju tur. Lennart fick sedan fira vinsten på ett något annorlunda sätt. Han hade nämligen tandläkartid på måndagen för att operera en tand!

Stort grattis, säger vi till de lyckliga vinnarna.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter