Arkiv, april, 2010

Det var inget fel

torsdag, april 29th, 2010

Det kom en avi till Rengsjö Framtid med 1050 kr. Medlemsavgiften är 50 kr så kassören tog för givet att avsändaren, en äldre kvinna, gjort något fel. Han åkte därför till henne för att betala tillbaka 1000 kr. Men då fick han veta att ” 50 kr är för medlemsavgiften och tusen kronor ska föreningen ha för att ni gör så bra för Rengsjö!” Snacka om att vi som jobbar i föreningen blir rörda och tacksamma över sådana besked. Nu hoppas vi på stor uppslutning nästa lördag när det är dags för årets första städdag i centrum. Kl 10 börjar vi och blir vi många som hjälps åt så är vi klara till lunch och hinner också med fotbollen.

Bryggan växer snabbt

fredag, april 23rd, 2010
Bryggan och grillhuset blir helgens stora utflyktsmål

Bryggan och grillhuset blir helgens stora utflyktsmål

Lagom till isen började lämna Östersjön blev piren klar och byggnadsarbetarna kunde ta sig ut med timmervagnen. Snabbt gick det att montera upp stockarna till grillhuset sedan man först lagt ett trägolv på betongklumpen. Redan i nästa vecka ska också taket vara på plats och när det är dags för Hardreve den 15 maj så kommer anläggningen att invigas. Av vem är än så länge oklart.

Ny präst och kantor

onsdag, april 21st, 2010

Det blir komminister Åsa Tollén Sandström från Ovanåker som blir ny präst i Rengsjö under förutsättning att Magnus Natander fortsätter som stiftskaplan i Undersvik och lämnar sin tjänst i Rengsjö. Åsa tillträder i så fall från 1 augusti. Ny kantor är också utsedd. Hon heter Elisabeth Nyman och börjar redan 1 maj. Carina Falk Norgren från Rengsjö har fått tjänsten som informatör i pastoratet efter Ulf Schöning som går i pension och Tommy Löberg kommer tillbaka som kyrkvärd.

Grillstugan snart på plats

måndag, april 19th, 2010

Så här ser den timrade grillstugan ut som skall placeras längst ut på piren i Östersjön. Den kommer också att förses med tak och en eldstad i mitten. Stugan timras just nu upp i Karl-Gunnar Backans lokaler vid gamla Midnäs och inspekterades efter Rengsjö Framtids styrelsemöte på måndagskvällen. Då bestämdes också att grillstugan och piren skall invigas i samband med Hardreve den 15 maj. I slutet av den här veckan beräknas grillstugan vara på plats på betongklumpen vid sjön.

Grillstugan blir till ytan lika stor som betongklumpen ute i sjön.

Grillstugan blir till ytan lika stor som betongklumpen ute i sjön.

Berättarkvällar även i Rengsjö

måndag, april 19th, 2010

De populära berättarkvällarna i Bollnäs får i höst efterföljare i Rengsjö. På försök arrangerar Rengsjö Framtid två kvällar i församlingshuset. Dit får vem som vill komma och berätta om hur det var förr i Rengsjö. Det här beslutades på föreningens styrelsemöte på måndagskvällen. Det informerades också om att föreningen nu på nytt drar igång en ungdomsverksamhet- den här gången blir det förmodligen på ovanvåningen i RSK-lokalen. En företagargrupp skall också startas och grannsamverkansgruppen vill ha fler kontaktpersoner i byarna. Majbålet i centrum kommer att tändas kl 21 på valborgsmässoafton och insamling pågår till ett mindre fyrverkeri. Rengsjö Framtid har nu över 500 medlemmar men siktar på att bli ännu större. Målet är 700-800 medlemmar.

Såhär välbesökt var Rengsjö Framtids styrelsemöte på måndagskvällen.

Såhär välbesökt var Rengsjö Framtids styrelsemöte på måndagskvällen.

Nu är vi på gång

måndag, april 19th, 2010

Idag startade arbetet med pirbygget vid Östersjön. Lastbilar med stenfyllning gick i skytteltrafik och med hjälp av en grävmaskin och en traktor forslades fyllningen ut i sjön. När det är utfyllt fram till betongklumpen kommer en grillstuga med tak att byggas därute. Det blir också skyddsräcken runt om. Nu ska också elektricitet dras fram så att det blir möjligt att betjäna eventuella campingvagnar till sommaren. I dag fick vi också studiebesök av en kvartett från Gammelstilla i Hofors kommun. De hade hört om vårt centrumprojekt i radion och ville studera det närmare eftersom de har likartade planer i sin by. De visades runt av Ingvar Ingeroth, projektledare för centrumaktiviteterna, och alla var mycket imponerade av vad Rengsjö hittills lyckats med.

Piren ut till betongklumpen fylls nu ut med maskinell hjälp

Piren ut till betongklumpen fylls nu ut med maskinell hjälp

Reprsentanter från Gammelstilla byalag på studiebesök i Rengsjö

Reprsentanter från Gammelstilla byalag på studiebesök i Rengsjö


Styrelsemöte i Rengsjö Framtid

tisdag, april 13th, 2010

Föreningen Rengsjö Framtid kallar till ordinarie styrelsemöte måndag 19 april kl 19 på Ringshög. På dagordningen står bl a bildandet av en företagargrupp. Det är viktigt att Rengsjös företagare går samman i en arbetsgrupp under Rengsjö Framtid. En arbetsgrupp vars medlemmar kan stötta varandra och där man kan samarbeta i olika former. Det stärker företagen och kan leda till nya utvecklingsmöjligheter. Styrelsemötet kommer också att diskutera valborgsfirandet, höstaktiviteter och rapportera från de arbetsgrupper som redan finns. Styrelsemötena är alltid offentliga och föreningen bjuder på kaffe med tilltugg.

RSK-lokalen färdigmålas

söndag, april 11th, 2010

Nu är det klart. RSK-lokalen kommer att färdigmålas någon gång under våren sedan sportklubben beviljats ekonomiskt bidrag av Sedwallsstiftelsen. Den gav också bidrag för två år sedan men då räckte pengarna bara till halva lokalen. Nu kommer sommarens besökare till Rengsjö att mötas av en betydligt vackrare RSK-byggnad och det ihop med ett välskött grönområde vid Löten höjer statusen på hela centrumområdet. Satsningen där uppmärksammades för övrigt i söndagens nyhetssändningar i radio Gävleborg.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter