Arkiv, maj, 2010

Nytt möte om centrum

onsdag, maj 26th, 2010

Måndag 31 maj kl 18.30 på Ringshög är det nytt möte om centrum och projektledaren Ingvar Ingeroth vill ha mesta möjliga uppslutning. – Vi måste få mer delaktighet från Rengsjöborna för att lyckas med vårt nya centrumprojekt. Bjud därför med så många ni kan, säger han. Nu finns delredovisningar klara som alla kan ta del av och under kvällen kommer man att diskutera vad som ska göras härnäst när det gäller utbyggnaden av centrum. Viktigt när det gäller deltagande är också att ju fler som kommer på mötena desto fler ideella timmar kan Rengsjö Framtid redovisa och på så sätt uppfylla kravet för att få det utlovade bidraget på en miljon kronor.

Ny lekstuga till dagis

måndag, maj 24th, 2010

När barnen kom till dagiset på måndagsmorgonen fick de en jublande glad överraskning. Den gamla lekstugan hade under helgen bytts ut mot en ny och betydligt större. Per Thyr,snickare

Glada dagisbarn i en ny och större lekstuga som de och personalen nu får måla själva.

Glada dagisbarn i en ny och större lekstuga som de och personalen nu får måla själva.

från Västerböle, som har egna barnen Saga och Amanda på dagiset, tyckte att det var dags att byta ut den gamla och dåliga lekstugan så han åtog sig att snickra en ny. Nu till helgen var den klar och med hjälp av Christer Nordkvist och hans lastbil kom lekstugan på plats. Utan att det kostar dagiset ett öre för både Per och Christer har ställt upp gratis. Vilka toppenkillar, tycker alla barnen och personalen på Rengsjödagis. Och vi håller förstås med.

Kinabesök i skolan

torsdag, maj 20th, 2010

Som vi tidigare berättat har Rengsjöskolan utsetts att delta i ett utbytesprojekt med en skola i Heze i Shandongprovinsen i Kina och idag kom Jiaman Tang, som är kinesisk student i Gävle, för att berätta för rengsjöeleverna om sitt hemland. Det blev filmförevisning och information om det stora och annorlunda landet och hur det är att gå i skolan i Kina. En häftig upplevelse tyckte barnen och hade många frågor till Jiaman Tang. Utbytesprojektet är ett samarbete med företaget Future position i Gävle och Bollnäs kommun och bekostas av EU-medel bl a. Med globala kunskapsband och miljön i fokus så ska förutsättningar för ett demokratiskt och kulturellt utbyte utvecklas är det tänkt och projektet ska pågå i 3-5 år.

Jiaman Tang tillsammans med några av Rengsjöeleverna

Jiaman Tang tillsammans med några av Rengsjöeleverna

Barnens och Kaggens dag

lördag, maj 15th, 2010


Det var första sommardagen när piren och bryggan invigdes på lördagen i samband med årets vårmarknad. Det blev också barnens dag eftersom barnen eller rättare Rengsjös framtid fick klippa det blågula bandet. Men det var också Kaggens eller Karl-Gunnar Backans stora dag när han mottog KDS vitsippepris för gott entreprenörskap i den egna bygden. Det är ju Karl-Gunnar som byggt fjärrvärmeverket och det är också han som är en av de drivande krafterna bakom det som nu händer i centrum. Det var mycket folk som lockades av det vackra vädret till marknaden och alla bjöds på glass av föreningen Rengsjö Framtid. En grupp barn underhöll med sång och det var god kommers bland marknadsstånden.

Glada barn klipper bandet och inviger piren

Glada barn klipper bandet och inviger piren

Kaggen fick pris och delade uit glass till barnen

Kaggen fick pris och delade uit glass till barnen

Sommarvädret lockade storpublik till Hardreve

Sommarvädret lockade storpublik till Hardreve


Posten monterar ned

onsdag, maj 12th, 2010

Nu har posten monterat bort den gula postlådan vid Modigs gamla affär i Glösbo. Motiveringen är att det skickas för lite brev. Istället hänvisas kunderna att hänga sina brev på vanliga postlådor så hämtas de av lantbrevbäraren! Det här har gjort Gunnar Jonsson i Glösbo upprörd och han menar att säkerheten åsidosätts. Han har också kontaktat kommunen och bett kommunalrådet Olle Nilsson Sträng att agera mot posten. Gunnar vill också att rengsjöbor hör av sig till honom om synpunkter på var postlådor ska finnas och hur ofta de ska tömmas. Det här är en viktig samhällsservice som vi måste slåss för att få behålla, säger Gunnar.

Många kom och städade

lördag, maj 8th, 2010

Det kom ett 30-tal frivilliga till årets första städdag vid Löten och efter ett par timmars jobb såg området riktigt trevligt ut igen. Ung som gammal ställde upp och projektledare Ingvar Ingeroth var jättenöjd med uppslutningen. – Det är roligt när så många kommer och hjälper till. Det här visar att det finns ett stort intresse för att hålla centrum snyggt, säger han och hoppas på minst lika stor uppställning när det blir dags för nästa städdag den 19 juni. Nu närmast är det vårmarknaden Hardreve kommande lördag på området och då väntar nya överraskningar.

Höstlöven räfsades upp och fraktades bort med hjälp av många händer.

Höstlöven räfsades upp och fraktades bort med hjälp av många händer.


Andra ägnade sig åt att snickra färdig båtbryggan vid piren.

Andra ägnade sig åt att snickra färdig båtbryggan vid piren.

Hjälp till att städa Löten

onsdag, maj 5th, 2010

På lördag är det årets första städdag på Lötenområdet och Rengsjö Framtid hoppas på stor uppslutning. För varje person och varje arbetad timme får föreningen tillgodogöra sig 175 kr som en ideell insats.Det utgår inga direkta pengar men vi måste utföra ideellt arbete motsvarande ett visst belopp

Området ska inte bara snyggas till det behövs elektricitet också så därför grävs jordkabel ned.

Området ska inte bara snyggas till det behövs elektricitet också så därför grävs jordkabel ned.

för att få det stora bidraget på en miljon kronor. Därför är det viktigt att så många som möjligt sluter upp och hjälper till. Ju fler vi är varje gång ju fortare går det att få ihop de ideella timmarna och desto mera kan vi få gjort. Och visst är det roligt om vi kan visa omvärlden att Rengsjö vill och kan och här är det trivsamt att leva och bo. De som kommer på lördag bjuds på fika av Rengsjö Framtid. Kl 10 börjar vi.

Grillstugan är takad

söndag, maj 2nd, 2010

Visst blev den fin grillstugan ute på piren? Lagom till valborgsmäss blev den takad och klar. Den ska visserligen plåtbeklädas så småningom men tills vidare får det räcka med papp. Kommande vecka görs också båtbryggan färdig och redan har ett par båtägare hyrt båtplats.


Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter