Arkiv, juli, 2010

Campingen klar

tisdag, juli 20th, 2010

Nu har den provisoriska servicebyggnaden kommit på plats vid centrum och därmed kan campingplatserna hyras ut.Vatten och avlopp är påkopplat till servicehuset så att toalett och kök fungerar. Likaså finns det el i de uppsatta elskåpen. Så småningom kommer servicebyggnaden att byggas till och få en vackrare fasad. Priset per dygn är 100 kr och då ingår el och övrig service. Uthyrningen förmedlas via lanthandeln. När det gäller campinguppställning för en längre tid skall Ingvar Ingeroth eller Karl-Gunnar Backan kontaktas.

Rusning till Skidtjärn

måndag, juli 12th, 2010

Badet vid Skidtjärn invaderas nu av människor som söker svalka under värmeböljan. När det är runt 30 plusgrader i luften då blir källvattnet i Skidtjärn också badvänligt. Bilparkeringen fylls av bilar och stranden av svettiga soldyrkare. Men så är badet också ett av Hälsinglands renaste. Senast det var såhär varmt under en längre tid i vattnet var sommaren 1994 då värmeböljan höll i sig sex veckor i sträck. Nu hoppas alla semesterfirare att det ska bli lika långvarigt den här gången så att man får njuta av att ha det precis som i Medelhavet. Det är vi värda efter den snörika och kalla vintern.

Tre glada Rengsjöungdomar tar sig en svalkande simtur

Årets hare till Hanna

söndag, juli 11th, 2010

2010 års Rengsjöhare tilldelas Hanna Bruce, vd för Växbo Lin och bosatt i Ö Höle sedan ett antal år. Priset utdelades i samband med Rengsjöfesten på söndagen där Hanna också var huvudtalare. Hon får priset för sina insatser vid Växbo Lin som hon driver tillsammans med maken Jacob. Hanna har i år utsetts till årets färgstarkaste kvinna av Gudrun Sjödén design och hon är en uppmärksammad medlem i ett europeiskt nätverk av kvinnliga företagare. Dessutom har hon och Jacob i år utsetts till årets företagare i Bollnäs kommun. När regeringen bjöd till fest inför kronprinsessbröllopet var Hanna en av tre utvalda från länet som landshövding Barbro Holmberg fick ta med sig som speciella VIP-gäster. Uppmärksamheten kring Hanna från Rengsjö motiverar alltså till ytterligare ett pris -Rengsjöharen. – Den här är jag extra stolt över eftersom det är ett erkännande från hembygden, säger en glad Hanna Bruce.

Rengsjö i TV-rutan

fredag, juli 2nd, 2010

På torsdag visas inslaget från bagarstugan i Västerby när Willy Björkman från Bygglov och Elin Kling från Expressen bakar tunnbröd. Reportaget sänds i TV 4 och i morgonprogrammet ”Sommarpärlan”. Tiden är 8.45 och datum 8 juli. TV-paret besökte även andra platser i Hälsingland under en inspelningsturné tidigare i sommar.

Gamla takter sitter i

fredag, juli 2nd, 2010

Nu har grillstugan också fått sin grill. Det är murarbröderna Dan och Elis Roos som svarat för detta jobb och till sin hjälp hade de hantlangaren Olle Olsson. Tegelstenarna sattes prydligt på plats och vi kunde konstatera att det inte var något fel på hantverksskickligheten trots att det gått en hel del år sedan bröderna handskades med murarsleven. Nu återstår bara skorstensröret innan grillen kan tas i bruk och så ska förstås grillstugan få färg när väl träet torkat ordentligt. Men vilken färg ska stugan ha? Kom med förslag och synpunkter genom att mejla rengsjo.framtid@telia.com

Elis och Dan Roos murar medan Olle Olsson langar tegel

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter