Arkiv, oktober, 2010

Viktigt möte om äldrevården

tisdag, oktober 26th, 2010

Nu kallar Mitt Hjärta och socialtjänsten till ett möte om den blivande Äldrevårdscentralen i Rengsjö. Det gäller det treåriga projekt som Mitt Hjärtas VD Anna Hammarström fått pengar till att bedriva på Ringshög. Pengarna -totalt 5,4 miljoner kronor- kommer från Sveriges Kommuner och Landsting och är öronmärkta för äldre sjuka människor. Det innebär bl a vi får en distriktssköterska stationerad på Ringshög vissa tider, läkarbesök, tillgång till arbetsterapeuter mm. Anna Hammarström vill med pengarna skapa en liknande Äldrevårdscentral som finns i Bollnäs den s k Vågenhälsan men det krävs också en viss medverkan av ideella föreningar i Rengsjö. Om detta handlar mötet som äger rum på Ringshög tisdag den 9 november kl 18.30- 20.00. Det är viktigt att så många som möjligt kommer till detta möte för att visa att det här är oerhört betydelsefullt för alla i Rengsjö.

Svanarna tar över

söndag, oktober 24th, 2010

När badgästerna lämnar Skidtjärn så tar sångsvanarna över. Och de blir bara fler och fler för varje år. Just nu kan man räkna till ett 40-tal som under dagtid uppehåller sig i den västra änden av sjön. Till natten förflyttar de sig oftast till den motsatta sidan. Deras trumpetande sång hörs hela tiden över sjön. Svanarna, har sedan de blev fridlysta , förökat sig ganska ordentligt och samtidigt spridit sig över hela landet. De häckar gärna vid små vattendrag där de får vara ifred och om vintern blir någotsånär mild stannar de gärna kvar. Men blir vintern sträng flyttar de till varmare trakter. I Skidtjärn samsas de bra med hundratals kanadagäss som också passar på att ockupera sjön när badsäsongen är över.

Städa och hyr loppisbord

torsdag, oktober 14th, 2010

Söndagen den 31 oktober  blir det stor-loppis i RSK-lokalen. Detta sedan Fia Ingeroth gjort en storstädning hemma och upptäckt hur mycket saker hon hade som hon inte längre behöver. Det är bl a mängder av bra barnkläder som hennes ungar växt ur men som andra kan dra nytta av. Fia bestämde sig för att ordna ett loppis och med hjälp av Rengsjö Framtid, som svarar för serveringen, blir det en loppis-söndag  där alla som har grejer över kan hyra bord och sälja sina saker. Det kostar 100 kr bordet och evenemanget pågår mellan kl 11 och 15. Redan är 12 bord uthyrda men Fia hoppas att det blir minst 20 och kanske 30. På tel 070-6878039 tar hon emot flera anmälningar. Och alla ni som inte har något att sälja ni kan säkert göra massor av fynd på loppis-borden.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter