Arkiv, november, 2010

Elljusspåret uppkört

måndag, november 29th, 2010

Nu kan alla skidentusiaster spänna på sig laggarna och ta en träningstur i elljuspåret vid IP. Medlemmar i Skoterklubben har nämligen hjälpt sportklubben med uppkörning av spåret under den gångna helgen och kommer också att se till så att spåret hålls i trim i vinter. Den har ju börjat rekordtidigt i år och därför finns det alla förutsättningar att det skall bli en riktig skidåkarvinter. Ljuset vid spåret tänder man själv och lysknappen sitter vid klubbhuset. Lamporna släcks automatiskt kl 21.30.

Landshövdingen till Rengsjö

måndag, november 29th, 2010

På torsdag kommer landshövding Barbro Holmberg till skolan i Rengsjö för att överlämna en skattkista från skolbarn i staden Heze City i Kina. Det är ett led i det kunskapsutbyte som skolan i Rengsjö och skolan i Heze startat upp. I somras när en delegation från Kina besökte Rengsjö överlämnade skolbarnen här en skattkista med teckningar som beskrev barnens vardag i lilla Rengsjö. Nu återgäldas det med berättelser från barnen i Heze hur de upplever sitt vardagsliv i mångmiljonstaden. Det var när Barbro Holmberg besökte världsutställningen i Shanghai som hon fick kistan med sig och som nu alltså skall överlämnas till Rengsjöeleverna. Ceremonin äger rum kl 12 och i samband med detta blir det också uppträdande av  kinesiska artister.

Julkul hos tomten i Västerby

måndag, november 22nd, 2010

Även i år blir det julkul i Västerby och som vanligt är arrangemanget fokuserat på barnen. Tomten kommer naturligtvis från sin jordkula på Höleklack och tar emot alla snälla barn i smedjan. Där får de julklappar medan mamma och pappa vandrar runt och njuter av julstämningen i de olika tittstugorna. Man kan också vara med och baka tunnbröd eller åka med häst och släde. Det blir julpyssel, hantverksförsäljning och marknadsstånd både ute och inne. Hälsingegårdarna i Västerby är som gjorda för att skapa den rätta julkänslan och i år så är det inte bara Norrgården och vävstugan som värmer upp besökarna. Även Regnells kan nu ta emot med sprakande brasor sedan murstockarna gjorts i ordning och brandtestats. Julkul håller öppet både lördag och söndag andra advent, 4 och 5 december, mellan kl 12 och 16.


Tomten finns i Västerby. Det är en sanning som gått upp för många barn efter de senaste årens julkul i Rengsjö.


Berättarkväll igen

torsdag, november 11th, 2010

På söndag den 14 nov. blir det en ny berättarkväll i församlingshuset. Så det är bara för rengsjöborna att komma och berätta eller lyssna till andras berättelser. Första berättarkvällen lockade till många glada skratt om sådant som hänt i bygden och om intressanta personligheter. Man kan berätta om allt och med hjälp av andras berättelser så infinner sig de egna minnesbilderna. Låt inte blygseln hejda er från att komma och njuta av en trevlig samvaro. Rengsjö Framtid arrangerar och det hela börjar kl 18.30. Entre´med fika kostar 50 kr.

Nu startar äldrevårdcentralen

tisdag, november 9th, 2010

Trots att det var bingo i RSK-lokalen så blev det fullsatt på Ringshög när kommunen och Mitt Hjärta informerade om det nya äldrevårdsprojektet. Men många blev besvikna när de fick klart för sig att projektet riktar sig till sjuka äldre än 75 år. Det här är ett unikt projekt som varar i tre år och bygger på samarbete mellan Mitt Hjärta, kommunen och ideella föreningar i Rengsjö. Hur projektet ska utformas bestämmer rengsjöborna och vårdspecialisterna tillsammans. En styrgrupp är klar och projektledare för verksamheten blir Rina Mast. Distriktssköterskan Maria Skogens kommer att jobba halvtid i projektet och basen för verksamheten blir i en fd lägenhet i bottenplanet på Ringshög. Till projektet kommer även andra specialister att kunna kopplas som t ex familjeläkare,sjukgymnast,anhörigstödjare och arbetsterapeuter.


Det blev fullsatt i Ringshögs matsal vid informationen om den nya äldrevårdcentralen.


Distriktssköterskan Maria Skogens fick börja det nya jobbet med att servera rengsjöborna kaffe.


Vill spara på bussturer

tisdag, november 9th, 2010

Bollnäs kommun undersöker nu möjligheten att spara en miljon kronor genom att dra in en av skolbussturerna till Bollnäs varje morgon. Det är 78:an som kommer från Bollnäs och vänder i Glösbo. De rengsjöelever ,som går i skolan i Bollnäs , åker med den bussen nu men om förslaget går igenom kommer de i fortsättningen att få åka med den buss som går över Växbo. Den bussen ,som kommer från Bollnäs och går tillbaka samma väg, kommer då att vända vid hembygdsbyn enligt förslaget.

Pengar till ungdomar

tisdag, november 9th, 2010

Visst finns det fantastiska människor i Rengsjö! När Jonas Johansson fick höra talas om att Rengsjö Framtid bedriver ungdomsgård en kväll i veckan i RSK-lokalen tog han upp plånboken och gav 1.000 kr till ungdomarna. Köp något som ni behöver, sa han. Och pengarna kom väl till pass. Sara Backan, som träffade Jonas på pizzerian, letade upp begagnade TV-spel på nätet som ungdomarna ville ha och för tusenlappen fick hon på så sätt flera spel. Ungdomssatsningen i RSK-lokalen går nu så bra att initiativtagarna, Ingmarie Antonsson och Ingalill Rundgren, behöver utvidga. På två kvällar under novemberlovet kom inte mindre än 27 ungdomar. Ja, det kommer t o m ungdomar från Bollnäs eftersom det är så ”mysigt på ungdomscaféet i Rengsjö.” Bättre betyg kan man väl inte få? Ingmarie och Ingalill hälsar till alla vuxna att ”ni får gärna komma och se hur vi har det. Vi bjuder på kaffe.” Så gör gärna ett besök i RSK-huset på torsdagskvällarna kl 18-21.Det är ungdomarna värda.

Elsa vann 10.000 kr

måndag, november 8th, 2010

Elsa Linck, innehavare av Nya Lötens Handel, tog hem högsta vinsten 10.000 kr i RSK:s medlemslotteri som avgjordes på lördagskvällen. Runt 200 personer kom till medlemsfesten i RSK-lokalen där det vankades både mat och dans till Roosarna. En lyckad fest för en klubb som det just nu är mycket go i. När andra föreningar har problem med att sälja sina medlemslotter så är det istället kö till lotterna i Rengsjö. I samband med festen hade fotbollslaget också sin avslutning och även här delades det ut flera priser.Elsa Linck gratuleras till vinsten på 10 000 kr av RSK:s Roland Hedlund.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter