Arkiv, januari, 2011

Dokumentera snövintern

tisdag, januari 11th, 2011

Vinterns snö har avsatt rejäla avtryck i Rengsjöbygden. Vid Löten, på väg mot Höjen, återfinns vad vi tror Rengsjös högsta snöhög. Den är gott och väl fyra meter hög och skymmer till och med skorstenen på Karl-Gunnar Backans fjärrvärmeanläggning. Frågan är om Rengsjö får ett nytt rekordår när det gäller snön. Redan ligger den meterhög i markerna och mera är på väg. ”Kagge” som driver den största snösvängen i Rengsjö minns dock vintern 1966 då drivorna var över fyra meter höga hela vägen genom Östra Höle. Hur ser din bild av den här vintern ut? Gör som Sven-Anders Eriksson, som tagit dom här bilderna, och mejla snöbilden till hemsidans redaktör goran.bernstal@tele2.se.


Än dröjer det innan det blir några nya mål på IPStyrelsemöte Rengsjö Framtid

fredag, januari 7th, 2011

På måndag den 10 januari kl 19 har föreningen Rengsjö Framtid det här årets första styrelsemöte på Ringshög. Som vanligt är alla intresserade Rengsjöbor välkomna att vara med på mötet och informera sig om de ärenden som föreningen tar upp. På dagordningen står bl a rapporter från arbetsgrupperna, hur gör vi föreningar i Rengsjö med O-ringen som förlägger två tävlingsdagar till Glösbo, vad händer med äldrevårdsprojektet, majkasen i centrum, bostadsenkäten mm. Manusstopp för nästa nummer av Rengsjöbladet är den 1 februari.

Isbanan flitigt besökt

lördag, januari 1st, 2011

Isbanan vid centrum har varit flitigt besökt under jul och nyår. Främst är det förstås barnfamiljer som utnyttjar ledigheten till att snöra på sig skridskorna och testa den nya ”rinken”. -Det är roligt för barnen att det finns en isbana att åka på, säger Tina Eriksson från Huddinge på helgledighet i Nordanhöle.Tillsammans med sonen Tim (snart fyra år) hade hon åkt ner till Löten för en stunds skridskoåkning. -Fick man önska sig något skulle det vara att isen vore lite bättre skottad. De två snöskrapor som finns har sett sina bästa dagar och fungerar inte att skrapa isen med.

Tina Eriksson med sonen Tim testade isbanan

Anders Ringsbacka och sönerna Filip och Tim tycker också att det är trevligt med en isbana vid Löten.

Kaggen på Lantis-listan

lördag, januari 1st, 2011

Än en gång har Karl-Gunnar ” Kaggen” Backan hedrats för sina landsbygdsinsatser. När tidningen Land presenterade 2010 års lista över Årets lantisar hamnade Kaggen på en hedrande 25:e plats. Före sådana storheter som Anja Pärsson, Peter Eriksson(mp), Peter Forsberg, Göingeflickorna, Anna Bergendahl och Cajsa-Stina Åkerström bl a. Vann gjorde Linda Lindorff, programledare för ”Bonde söker fru” i TV 4. Året innan segrade prins Daniel så det är i gott sällskap som Kaggen har hamnat. Det är naturligtvis för sitt fjärrvärmeverk han i första hand har uppmärksammats och tidningen Land gjorde ett reportage om detta i höstas. Vi gratulerar Karl-Gunnar  än en gång och hoppas att han fortsätter på den inslagna vägen – att tillsammans med Rengsjö Framtid jobba för en ytterligare utveckling av Rengsjö.

Karl-Gunnar i sitt fjärrvärmeverk som gett honom en hedrande plats på tidningen Lands Lantis-lista.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter