Arkiv, april, 2011

Dags att städa hela Rengsjö

fredag, april 29th, 2011

Det är dags att proklamera en allmän städdag i hela Rengsjö. Om man tar sig en titt i dikena blir man helt förskräckt. Där hopar sig mängder av ölburkar, plastföremål,cigarrettpaket,snusdosor ja, floran kan bli hur stor som helst av sådant som förmodligen kastas ut från bilar och skräpar ner vår idylliska ort. Lördag den 7 maj har Rengsjö Framtids centrumgrupp kallat till städdag i centrum men det räcker inte. Vi måste städa överallt. Om var och en tar en handelskasse och går några hundra meter efter stora vägen och plockar det värsta så ska ni se att det blir resultat. I Glösbo har byföreningen en städdag varje år och håller på så sätt snyggt i sin by. Det är något att ta efter för andra byar. Vi måste alla hjälpas åt att hålla skiten borta. Snart är turisterna här och då bör vi visa upp en vacker fasad.

Det här är resultatet efter en kilometers städning av Nordanhölevägen

Modevisning för äldre

fredag, april 29th, 2011

Nu blir det mannekänguppvisning för äldre på Ringshög. Det här är ett koncept som tidigare med framgång prövats bl a på Ängslunda i Arbrå. Det är Inka-kläder som arrangerar modevisningen som äger rum tisdag den 10 maj kl 15 i restaurangen på Ringshög. Efter visningen, som utförs av mannekängande rengsjöbor, finns möjlighet att köpa kläder. Paj med sallad och kaffe med kaka serveras och allt till priset av 60 kr. Anders Wigren underhåller på sitt dragspel och anmälan om deltagande görs till restaurangen senast 3 maj. Tel 665625.

Valborgsmäss i centrum

torsdag, april 28th, 2011

Rengsjö Framtid arrangerar för andra året valborgsfirande i centrum med en jättestor kase som tänds kl 20.00 på lördagkväll. Ett mindre fyrverkeri kommer att avskjutas och den intilliggande pizzerian håller öppet större delen av kvällen. Förra året samlades massor av människor till den nya eldningsplatsen mellan  RSK-lokalen och pizzerian och arrangörerna hoppas att lika mycket folk möter upp också i år. Hugade musikanter och sångare är naturligtvis också välkomna att improvisera och sjunga in våren och på så sätt skapa den rätta trivseln.

Det behövs flera bostäder

tisdag, april 19th, 2011

Rengsjö behöver flera lägenheter i de centrala delarna! Det står klart sedan föreningen Rengsjö Framtid genomfört sin bostadsenkät. Ett 20-tal personer säger sig vara intresserade av lägenhet i centrum. De flesta vill ha 1-2 rok och i markplan med en hyreskostnad på 4000-5000 kr. När Ringshög hade öppet hus gjorde Bollnäs Bostäder en intresseförfrågan som visade att åtskilliga personer önskar bostad i centrum. Flera kan tänka sig att flytta från Bollnäs och till Rengsjö. För närvarande är alla lägenheter på Ringshög uthyrda och det här visar att kommunens påstående om att det inte finns något lägenhetsbehov i Rengsjö är felaktigt. Rengsjö Framtid kommer nu att uppvakta kommunledningen och Bollnäs Bostäder och kräva att man ser över bostadssituationen i centrala Rengsjö.

Alla lägenheter på Ringshög är nu uthyrda och fler vill bo i centrum av Rengsjö visar färsk bostadsundersökning.

Styrelsemöte i Framtiden

måndag, april 18th, 2011

I kväll måndag kl 19 på Ringshög har Rengsjö Framtid styrelsemöte och som vanligt är det öppet för alla intresserade. På dagordningen bl a det kommande valborgsfirandet, Hardreve, städdagar i centrum, utbyggnaden av det snabba bredbandet, Kinamötena. Dessutom diskuteras de skrivelser som avgått till kommunen angående indragning av busslinje för skolelever och förändrade planer för Ringshögs restaurang. Föreningen bjuder på fika.

Distriktssköterskan tillbaka

måndag, april 18th, 2011

Tisdag den 26 april mellan kl 9.00 och 11.00 öppnar distriktssköterskemottagningen på Ringshög igen sedan blir det varje tisdag och samma tid. Men det gäller bara invånare i Rengsjö/Växbo som är 75 år och äldre och som av hälsoskäl inte kan ta sig till Bollnäs. Och bokning av tid för provtagning måste först göras på tel 662210 vardagar 8-9. Det är även tänkt att en familjeläkare en dag varannan vecka ska finnas på Ringshög för medicinsk genomgång. Även för sådana besök måste tid bokas i förväg. Den här servicen är en del av den satsning som nu sker i det s k Rengsjöprojektet.

Inga förändringar på Ringshög

torsdag, april 14th, 2011

Det blir inga förändringar i restaurangen på Ringshög. Det säger idag kommunens kostchef Carina Englund med anledning av att kommunstyrelsen beslutat att restaurangen skall inordnas under kostenheten. -Maten ska fortsättningsvis också tillagas i Ringshögs kök men personalen där kommer att från i höst tillhöra kostenheten. Det innebär samordningsvinster vid gemensamma utbildningar t ex och även administrativt. Vid skollov, då det är lite förskolebarn på skolan, kan man tänka sig att deras mat lagas på Ringshög och fraktas till skolan. På så sätt får Ringshög ökade intäkter, säger Carina Englund. Hon säger sig också vara väl medveten om den sociala betydelse som Ringshögs restaurang har och det finns absolut inga planer på att maten skall tillagas på annat håll och transporteras till Ringshög. Det går heller inte att laga både skolans och Ringshögs mat på ett enda ställe. Det klarar inget av köken av, säger Carina Englund och avfärdar därmed alla farhågor om att Ringshögs restaurang skulle vara på väg att försvinna.

Rengsjöjournalist belönad igen

tisdag, april 12th, 2011

Bo-Göran Bodin, reporter på radions Eko-redaktion och bördig från Rengsjö. har än en gång belönats för sin grävande journalistik. Det är föreningen Grävande Journalister som tilldelat Bo-Göran Guldspaden för sitt avslöjande arbete om ”Fallet Johan”. Det har fått stor uppmärksamhet i media och handlar om 24-årige Johan Liljeqvist från Göteborg som i april 2008 greps av polis på väg hem från en fest. Det brutala omhändertagandet då flera poliser satt eller låg på hans rygg ledde till att Johan sex dygn senare avled. Bo-Göran Bodin gjorde mängder av  inslag om Fallet Johan och fick fram sanningen om polisens övervåld och för det tilldelas han nu Guldspaden ” för en imponerande uthållig grävinsats som på punkt efter punkt visat på grundläggande brister i utredningen av ännu ett dödsfall i samband med ett polisingripande” som det heter i juryns motivering.Det är andra gången som Bo-Göran tilldelas Guldspaden.

 

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter