Arkiv, juni, 2011

Öm i varenda muskel

torsdag, juni 30th, 2011

Våra cyklande vänner har nu på fjärde dagen hunnit till Julita strax norr om Vingåker. Torsdagen var hittills den varmaste och trion var ordentligt mosig när de nådde etappmålet. Det skulle egentligen ha varit lite längre bort men Yngve hade räknat fel på tre mil när han la ut kursen på kartan. När de cyklat tio mil hade de kommit till Julita och då fick det räcka. – Jag är öm i varenda muskel och blir det värre får det nog bli en liggdag snart, menade Yngve. Kjell han njuter av varenda kilometer och tycker det är fantastiskt roligt att se Sverige från cykelsadeln. – Å tänk så mycket ormar vi ser. Näst efter hästar och kor så är det ormar som vi ser mest, säger han. Margareta hon ger sig inte. Tänker tydligen hänga med på fredagen också men sedan blir det nog bilen till Öland där dottern väntar och där  hela familjen sedan ska cykelsemestra.

Rengsjöcyklisternas nästa etappmål blir Bergs slussar i Östergötland

Margareta ger sig inte

onsdag, juni 29th, 2011

Rengsjöcyklisternas tredje dag fortsatte i hettans tecken. -När vi stannade för att vila gick det inte att stå i solen och till slut var vi tvungna att ta ett rejält bad, berättar Kjell Linck när han nått etappmålet i Surahammar. Både Yngve och Margareta hänger med trots påfrestningarna i värmen. Hon fortsätter åtminstone halva torsdagen också. -Man ser så mycket som man aldrig skulle få se annars och idag har det doftat jasmin långa vägar, säger Kjell lyriskt. Det blev lite problem när trion skulle korsa den starkt trafikerade riks-70 på ett ställe men då kom en ortsbo till hjälp och guidade dem genom en tallskog så att de slapp cykla bland semesterekipage och långtradare. – I morron ska vi krossa Mälaren och så kommer våra fruar, Kerstin och Siv, att sluta upp med bil och följa oss resten av resan mot Växjö, säger Kjell.

Kjell som imponeras av Margarets stronga cykling och förärade henne en liten vinflaska vid etappmålet i Surahammar.

 

Värmen knäckte Yngve

tisdag, juni 28th, 2011

Rengsjöcyklisternas andra dagsetapp blev en jobbig historia med 28 graders värme och motvind hela vägen till Fors utanför Avesta. De sista två milen var Yngve tvungen att åka med servicebilen sedan han knäckts av påfrestningarna och lagt sig att vila i ett dike. När han skulle resa sig igen snurrade det bara runt i huvudet på honom och då tog han beslutet att åka bil istället. På kvällen i Fors hade han kvicknat till och fortsätter cyklandet på onsdag då etappmålet är Strömsholm utanför Kvicksund. Och Margareta hon hänger med fortfarande och ska också fortsätta.- Hon klarar det här bättre än jag, säger Yngve och beskriver hur hon klättrar uppför backarna så det står härliga till.Själv lider han av diabetes men det har inte besvärat honom hittills. Däremot värker det i axlar,nacke och armar.

Yngve knäcktes av värmen och motvinden och fick åka bil de sista milen fram till etappmålet i Fors.

Stipendium till lärarstudent

tisdag, juni 28th, 2011

Ann-Sofie Flodberg från Rengsjö har fått Sandviken kommuns stipendium för lärarstuderande på Högskolan i Gävle. Stipendiet är på 5.000 kr och delas ut årligen till studerande vid Högskolan i Gävle som utvecklar och forskar inom kompetensutveckling och lärande. Ann-Sofie har fått stipendiet för sitt examensarbete där hon undersökt om elever med lässvårigheter som arbetar med memoryspel har lättare att tillgodogöra sig inlärning än andra som arbetar på ett traditionellt sätt. Resultatet med hennes arbete visar att så är fallet och hennes inlärningsmetod kommer därför att få stor betydelse för ungdomar som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden t ex sådana med utländsk bakgrund.

 

Margareta tar en dag till

måndag, juni 27th, 2011

Vid 18-tiden på måndagskvällen nådde våra cyklister fram till Järbo där de tog in på ett bed and breakfast. Resan hade hela tiden gått bra och Margareta hängde fortfarande med. Så bra att hon bestämde sig för att ta en dag till. – Henne kan vi ha med hela vägen till Småland. Hon är fantastiskt duktig trots att hon tidigare bara cyklat 4 mil som längst. Idag blev det 9, säger Kjell. Det gick mycket dricksvatten i värmen första dagen och i både Lingbo och Ockelbo tog de en rejäl paus.Margaretas man Stefan hänger med i sin husbil och servar cyklisterna och på tisdag är etappmålet Fors utanför Avesta. – Det här är så skönt så ni anar inte, säger Kjell överlyckligt.

Margareta Persson skulle bara hänga med till lunch men nu tar hon en dag till.

 

Cyklisterna på väg

måndag, juni 27th, 2011

Exakt på sekunden kl 9 på måndagsmorgonen gav dom sig iväg- de tre cyklisterna från Västra Höle som har som mål att komma fram till domkyrkan i Växjö. Totalt blir det ca 65 mil för Kjell Linck och Yngve Mickelsson. Den tredje i sällskapet, Margareta Persson, säger sig bara agera hare och hennes första mål var att bara hänga med till lunch. Men går det så fortsätter hon ”till Järbo kanske”.- Jag har ju inte tränat något eftersom jag jobbat, sa hon före starten från Jon-Jöns där flera familjemedlemmar slöt upp för att vinka farväl. Kjell och Yngve har avverkat 120 träningsmil och siktar på att cykla 9-10 mil om dagen. Idén att cykla till Småland är Kjells eftersom hans hustru kommer därifrån, närmare bestämt Lammhult, och varje sommar har de bilat dit. Nu ville Kjell se något annat än bara motorvägar och när han väl bestämt sig hakade också Yngve på. Övernattar gör de på olika vandrarhem och på så sätt slipper de ha någon större packning. Tillbaka igen blir det bil tillsammans med övriga familjen som sluter upp senare. Här på hemsidan kommer de efter varje dagsetapp att rapportera om sina upplevelser.

Flera familjemedlemmar slöt upp för att vinka farväl när trion startade från Jon-Jöns.
De fick en underbar start på 65-milaturen genom ett sommarfagert Östra Höle.

Toppbetyg till campingen

söndag, juni 26th, 2011

Rengsjö camping fick sin officiella debut i midsommarhelgen då ett tiotal husvagnar och campingbilar parkerade på området. De flesta kom från olika platser i länet och alla ger campingen högsta betyg. Ett lugnt och enastående vackert område med ett servicehus i toppklass. Dessutom finns allt man behöver inom promenadavstånd som t ex lanthandel, bensinmack, restaurang och utflyktsmål. Det enda som saknas är möjligheten att bada i sjön men fisket är fantastiskt och grillstugan en perfekt anläggning, menade de som vi pratade med. Campinggästerna i midsommar kommer gärna tillbaka och flera funderar på att parkera här för en längre tid. I slutet av juli arrangeras O-ringen i Mohed igen och då är Rengsjö camping fullbokad. Campinganläggningen kommer att betyda mycket för Rengsjö och då särskilt affären och bensinmacken som får ett betydelsefullt uppsving.

Camparna trivdes och ger campingen högsta betyg

Servicehuset är fräscht och välkomnande och uppskattas av gästerna. Här finns samlingsrum,kök,toalett och duschrum.

Kicki gläds med Viktor och RSK

torsdag, juni 23rd, 2011

Kicki Danielsson har varit en flitig gäst på Rengsjö IP under våren och anledningen är förstås sonen Viktor,20, som är het forward i RSK. På torsdagskvällen gladde han publiken och mamma med att göra första målet när hemmalaget slog gästande Sunds IF med hela 5-1. Därmed går Rengsjö till sommaruppehåll med en tabellplacering på den övre halvan. På plats för att kolla in Viktor var inte bara mamma Kicki utan också pappa Kjell Roos, själv gammal fotbollsspelare i Arbrå, och systern Emma,26, också fd fotbollspelare i Kilafors, och nybliven civilekonom och fastighetsmäklare i Gävle. Kicki Danielsson gör i sommar debut som författare när hon utkommer med sin självbiografi ” Ett schlagerliv” där hon gör upp med media-Sverige och presenterar sanningen om sitt liv. – Vi får väl se om jag kan bo kvar i det här landet efter det att boken kommit ut, säger hon med en hemlighetsfull glimt i ögonvrån.

Kicki med sonen Viktor som gjorde ett av Rengsjös mål

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter