Arkiv, augusti, 2011

Okända män hotade bärplockare

onsdag, augusti 31st, 2011

En manlig bärplockare i Rengsjö omringades och hotades av en grupp okända män när han plockade bär i skogen intill skjutbanan nedanför IP. En mansperson dök upp först och uppträdde så hotfullt att bärplockaren tog upp en trädgren för att försvara sig. Då försvann främlingen och bärplockaren ringde efter sin son som har hund och larmade även sin fru, som befann sig i närheten, och polis. I väntan på att de skulle dyka upp ringde hustrun på mobilen och berättade att flera män var på väg mot maken. Mycket riktigt. En grupp om 6-8 personer kom och omringade honom i tydlig avsikt att gå till attack. Men just då kom sonen med sin irländska varghund. Då försvann främlingarna i två bilar varav den ena var svenskregistrerad och den andra bulgarienregistrerad.- Det var mycket otrevligt och jag blev verkligen rädd, säger bärplockaren som efter händelsen fått höra att en bekant också råkat ut för ett överfall i skogen och blivit misshandlad av okända män.

– De personer som hotade mig hade visserligen bärplockare och hinkar men de plockade inga bär utan var tydligt ute i andra avsikter, säger bärplockaren till rengsjo.se

Med anledning av det här uppmanar Rengsjö Framtids grannsamverkansgrupp alla att hålla ordentlig uppsikt över främmande bilar, anteckna registreringsnummer, bilmärke och tidpunkt och annat som verkar mystiskt.Rapportera antingen direkt till polisen eller till Rengsjö Framtids Gunnar Jonsson i Glösbo tel 667092 som håller kontakt med polisen.

 

Var med och hylla handlarna

tisdag, augusti 30th, 2011

På torsdag den 1 september tar officiellt den nye handlaren Nicklas Fredriksson över Lötens Handel efter Elsa Linck som drivit affären i över 8 år. Det här tänker Rengsjö Framtid fira genom att avtacka den gamle ägaren och lyckönska den nya. Det sker i affären kl 11.00 på torsdag. Det här är en betydelsefull händelse för hela Rengsjöbygden och därför vill föreningen Rengsjö Framtid att så många som möjligt sluter upp och deltar i hyllningarna för Elsa som slitit i så många år och nu går i pension. Och för Nicklas som tar ett stort ansvar för hela bygden, lämnar en trygg anställning för att driva en hårt konkurrensutsatt lanthandel.

Nicklas Fredriksson är klar att ta över Lötens Handel. det sker officiellt på torsdag 1 september.

Lång kö till suringarna

söndag, augusti 28th, 2011

Det blev en lång kö till Rengsjö Framtids suringar på lördagskvällen. Men så var vädret bästa tänkbara och de flesta kunde faktiskt sitta i skjortärmarna större delen av kvällen. Inte mindre än 130 personer bänkade sig till långbordet som sträckte ut sig efter asfaltvägen i Sedwallska parken. Stämningen var god och förhöjdes ännu mera av Kent Johanssons många historier. Han underhöll även med sång och musik. Ett 20-tal campinggäster deltog också i festligheterna och när marschallerna senare tändes så blev det en lyskväll utöver det vanliga. Arrangemanget är mycket uppskattat men när det återkommer nästa år så får man nog maximera antalet deltagare eftersom bord och stolar inte räcker till.

Stämningen var på topp kvällen igenom och med Kent Johansson som underhållare avlöste skrattsalvorna varandra. Bilder: Allan Olsson

 

Nytt inbrott och sabotage

fredag, augusti 26th, 2011

Senaste helgen har Rengsjö utsatts för ett nytt inbrott och sabotage. En fyrhjuling stals från en gård vid Gossjön i Västra Höle. Förövarna har med kofot brutit sig in i ett uthus där fyrhjulingen förvarades. Inget annat har stulits och på granngårdarna stod vid tillfället två andra fyrhjulingar olåsta men dessa har inte rörts. Stölden verkar av allt att döma vara ett beställningsjobb. Samma helg vandaliserades badet vid Skidtjärn genom att någon eller några bröt sönder den låsta grinden in till badplatsen. Även det här sabotaget riktar sig mot RSK eftersom klubben ansvarar för badplatsens skötsel. Tidigare har a-planen vid IP körts sönder med en fyrhjuling och kiosken och gamla klubbhuset har haft påhälsning av tjuvar. Än en gång är det alltså på sin plats att vädja till allmänheten om att hålla utkik efter sådant som kan sättas i samband med stölder och sabotage. Rapportera om allt som verkar mystiskt till Rengsjö Framtids Grannsamverkansgrupp där Gunnar Jonsson tel 070-6007777 och Leif Elmik 070-5357317 tar emot tipsen. De har i sin tur kontakt med polisen som nu utökat sin patrullering i Rengsjö.

Musikfest två dygn i sträck

torsdag, augusti 25th, 2011

Nästa sommar blir det en ny stor publikattraktion i Rengsjö. En musikfest som börjar på fredagkväll den 13 juli i Sedwallsparken och pågår nonstop till söndagkväll den 15 juli. Både kända och okända underhållare kommer att medverka och spela på olika instrument. Det är Rengsjö Framtid som arrangerar musikgalan som man hoppas skall bli en stor publikfest. I god tid före musikfesten räknar föreningen med att den nya scenen i Sedwallsparken skall vara klar så att musikanterna kan avlösa varandra där. Men det blir inte bara musik utan också försäljning av allehanda saker som korv, hamburgare, lokalproducerad mat och hantverk och det kommer att innebära att privatpersoner och andra föreningar hjälps åt. Alla som är intresserade av detta och vill veta mera kan ta kontakt med Ingvar Ingeroth.

Det är här i Sedwallsparken som musikfesten blir nästa sommar

Hjälp till att måla campingstugan

onsdag, augusti 24th, 2011

På lördag är det allmän arbetsdag i  Sedwallsparken och då kommer också servicehuset på campingen att börja målas. Stugan skall rödfärgas och alla som gillar att måla är välkomna att hjälpa till. Ung som gammal. Kvinna eller man. Har ingen betydelse. Alla krafter behövs.Ta med ett glatt humör och målarkläder. Färg och penslar kommer att finnas på plats från kl 10.00. Det är bara dåligt väder som kan hindra oss från att få stugan klar innan höstrusket är över oss.

Det är alltså den här stugan som skall rödfärgas så att den blir en vacker färgklick på centrumområdet.

Suringen lockar över 100

onsdag, augusti 24th, 2011

Det blir rekordmånga surströmmingsätare när det på lördag är dags för andra upplagan av lyskväll med surströmming i Sedwallsparken vid Löten. Hittills är 104 personer anmälda till långbordet och festen börjar redan kl 18. Det blir massor av marschaller som lyser upp området och så bjuds det på underhållning. Förra året, då det var premiär, var 84 personer anmälda till festen trots det då kyliga vädret. I år har arrangören Rengsjö Framtid bokat upp RSK-lokalen också i händelse av dåligt väder och så hoppas man att frivilliga krafter ställer upp tidigare på dagen för att hjälpas åt att frakta bord och stolar till Sedwallsparken. Det behövs även hjälp med städning både före och efter festen. Extra roligt den här gången är att 20-talet campinggäster har anmält sig till suringkalaset.

Så här såg det ut förra året men i år blir det ännu fler som äter surströmming i Sedwallsparken.

 

Lyckad festival trots regn

söndag, augusti 21st, 2011

Det kom runt 300 personer till musikfestivalen i Västerby trots ett miserabelt väder hela lördagen. Men precis när första bandet klev upp på scenen upphörde regnandet och himlen sprack upp. Det gjorde att publiken också kom och arrangörerna slipper ett svidande ekonomiskt bakslag. – Jag tror att det går ihop, säger Jon Törnros och förklarar att man nu ska ta några dagar på sig och fundera om det blir någon fortsättning nästa år. Men artisterna var nöjda och flera av dem underströk att de gärna kommer tillbaka till den  annorlunda festivalmiljön.

Dagen efter på festivalområdet. Scenen rivs och arrangörerna funderar nu på om det ska bli en fortsättning nästa år.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter