Arkiv, september, 2011

Ringslyckans nedläggning överklagas

torsdag, september 29th, 2011

Nu överklagas det kommunala beslutet, eller kommunfullmäktiges ickebeslut,  om att lägga ned demensboendet Ringslyckan i Rengsjö till förvaltningsrätten i Falun. Det är Siv Mickelsson i Rengsjö som gör överklagandet och som grundar sig på att socialnämnden, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige inte uppfyllt kommunallagens särskilda bestämmelser om ”fullmäktiges uppgifter”. -Jag anser att nedläggningen av demensplatserna har både principiell beskaffenhet och är av stor vikt för innevånarna i Bollnäs. Denna nedläggning är av samma beskaffenhet som att lägga ned en skola, vilket skett ett antal gånger i Bollnäs kommun, och alltid beslutats i kommunfullmäktige. För mig innebär det att också det här beslutet måste fastställas i kommunfullmäktige och att information och dialog måste genomföras före beslut, skriver Siv Mickelsson som också slår fast att nedläggning inte får ske innan kommunfullmäktige beslutat i frågan.

Även Rengsjö PRO-avdelning är starkt kritisk till ärendets hantering i en skrivelse till kommunstyrelsen.

Striden om demensboendet Ringslyckan som är inrymt i Ringshögs fd servicehus går nu vidare

Anmäl er till höstloppis

torsdag, september 29th, 2011

Söndag den 30 oktober är det dags igen för ett höstloppis i RSK-lokalen. Det är Rengsjö Framtid som arrangerar och bord finns att hyra för 150 kr genom att anmäla sig till Fia Ingeroth tel 070-6878039 eller 665576. Sexorna kommer att stå för fika och korvförsäljning. Det är alltså bara att städa i garderober och uthus och samla ihop till ett loppisbord. Tidigare loppis har lockat bra med publik och det mesta har gått att sälja.

Efterlyses: sömmerskor

torsdag, september 29th, 2011

Rengsjö hembygdsförening behöver hjälp med att sy upp vuxenkläder till den personal som arbetar med ”På Gammelmormors Tid”. Därför efterlyser man sömmerskor eller syintresserade som kan ägna några timmar i vinter åt att sy upp lite skjortor, kjolar och enklare byxor. Tyg och beskrivning finns att hämta i hembygdsbyn eller så kontaktar man Fia Ingeroth för ytterligare upplysning.

Celebert campingbesök

onsdag, september 28th, 2011

Tidigt på onsdagsmorgonen fick Rengsjö camping ett celebert besök. Det var en ung representant från konungariket Skogen som gjorde Sedwallsparken den äran med sitt något annorlunda besök. Den unga älgtjuren tittade nyfiket på campingskylten innan den spatserade runt på området.Kanske var den ute för att titta efter ett fredat område inför den stundande älgjakten och efter några minuter hade den fått nog och gav sig iväg på sina långa ben mot Ringshög för att sedan sätta fart upp mot den närbelägna skogen. Några nyanlända campinggäster, som hört talas om vår utmärkta camping och nu var här för att testa, blev naturligtvis extra imponerade av underhållningen och kommer säkert tillbaka. Inte bara för att titta på älg utan också för att njuta av den vackra platsen.

Hyreskontraktet avslöjar kommunen

måndag, september 26th, 2011

Det hyreskontrakt som socialchefen Lennart Nyman skrivit med Bollnäs Bostäder och som gäller demensboendet Ringslyckan i Rengsjö är allt annat än på ett år som socialchefen själv sagt. Kontraktet visar att socialförvaltningen är bunden till 2014 med en kostnad på 2,2 miljoner och vill man sedan att demensboendet skall byggas om till lägenheter då gäller kontraktet fram till 2040! Det här avslöjades när Siv Mickelsson framträdde på kommunfullmäktiges möte på måndagskvällen och än en gång krävde att socialnämndens beslut måste rivas upp. Men det tänker socialnämnden inte göra om man inte får ett tilläggsanslag. En begäran som fullmäktige sa nej till. Men rengsjöborna ger sig inte i fallet Ringslyckan där man menar att socialnämnden fört anhöriga och personal bakom ljuset. Det visar sig nu att all nattpersonal på Ringshög bokförs på demensboendets konto. Siv Mickelsson slog därför än en gång fast att socialförvaltningens påstående att Ringslyckans inneboende kostar mer än dubbelt som på andra demensboenden är felaktigt. Det kommer inte att bli någon besparing att lägga ned Ringslyckan, menade hon.

Rengsjöbornas ekonomiske taleskvinna Siv Mickelsson visade med sina siffror att det blir ingen besparing att lägga ned Ringslyckan. -Se till att beslutet rivs upp, sa hon med adress till fullmäktiges politiker.

Vi uppvaktar kommunfullmäktige

söndag, september 25th, 2011

Beslutet att lägga ned demensboendet Ringslyckan har orsakat en storm av protester och vrede i Rengsjö. Till torsdagens socialnämndsmöte i Stadshuset kom 18 rengsjöbor som krävde att beslutet skulle rivas upp. Svaret blev att då får kommunfullmäktige besluta om ett tilläggsanslag till socialnämnden. På måndag 26 september kl 17 i Stadshuset kommer därför en ny grupp ilskna rengsjöbor att uppvakta kommunfullmäktige och ställa nya frågor och kräva att demensboendet får vara kvar. Alla som känner för denna fråga och som kan och vill markera detta bör därför infinna sig i Stadshusets sessionssal i god tid före kl 17 då allmänhetens frågestund börjar.

Möte med Rengsjö Framtid

söndag, september 25th, 2011

Föreningen Rengsjö Framtid har ordinarie styrelsemöte måndagkväll 26 september kl 19 i servicehusets samlingsrum på campingen. Frågor på dagordningen är bl a höstmarknaden utanför affären,nya berättarkvällar och rapporter från arbetsgrupperna. Givetvis kommer också socialnämndens beslut att lägga ned demensboendet upp till diskussion. Som vanligt är mötet öppet för alla som är intresserade av föreningens verksamhet. Föreningen bjuder på kaffe med tilltugg. Har du någon fråga som du tycker att Rengsjö Framtid bör uppmärksamma så kom med den då till mötet.

SM-orientering till Rengsjö

tisdag, september 20th, 2011

Knappt har dyningarna efter O-ringen i Glösbo lagt sig förrän det är dags för nästa stortävling i orientering. Det är nu klart att natt-SM nästa år förläggs till Rengsjö och målplats den här gången blir hembygdsbyn i Västerby. Det här blir en tävling som samlar hela svenska eliten och totalt kommer det att röra sig om runt 500 deltagare fördelade på sex olika klasser. Tävlingen körs fredagkväll den 24 augusti och banorna läggs i skogarna bakom hembygdsbyn. Det är Rens BK som svarar för arrangemanget och det är Rengsjösonen Stefan Larsson som ligger bakom förslaget att låta tävlingen gå i Rengsjö. – Det aktuella tävlingsområdet har inte använts på länge och därför kan också våra egna elitorienterare  ställa upp i tävlingen vilket gör det hela mera intressant, säger Stefan som tror att en hel del av orienterarna kommer att bo kvar i Rengsjö eftersom SM i sprint avgörs i Gävle på söndagen.

Det blir inte lika mycket folk som under O-ringen men hela svenska eliten och totalt runt 500 deltagare väntas till natt-SM i Rengsjö.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter