Arkiv, februari, 2012

Heldag i Rengsjö för skoterälskare

onsdag, februari 29th, 2012

Det är dags för årets stora skoterträff i Rengsjö om nu inte mildvädret ställer till det så snön går bort. Men för närvarande ser allt lovande ut och det kan bli en ny höjdare för arrangerande Rengsjö Skoterklubb som satsade på den här träffen redan förra året. Då kom det i runda tal 200 skoteråkare från hela södra Hälsingland och minst lika många räknar man med i år. Evenemanget äger rum nu på lördag 3 mars vid piren på Östersjön där flera skoterhandlare kommer att finnas för att visa upp sina maskiner och låta folk provköra.Det blir också tipsrunda på skoter, kolbullar, hamburgare och mycket annan försäljning. Träffen börjar kl 10 och avslutas kl 14 men fortsätter sedan kl 19 i RSK-lokalen där det blir After skoter med middag och dans till liveband. Det är med andra ord upplagt för en heldag i Rengsjö för alla som älskar skoter.

Så här såg det ut vid skoterträffen förra året. Mycket folk och hundratals skotrar på Östersjöns is.

RSK-damlag i seriespel

torsdag, februari 16th, 2012

Det är 18 år sedan som Rengsjö SK hade ett damlag i seriesammanhang men nu är det dags igen. Under ledning av Cattis Sjöberg spelar RSK:s damer i div 4 tillsammans med tio andra hälsingelag. Förra gången klubben hade ett damlag i serie var 1994 och 1983-84. Båda gångerna blev sejourerna kortvariga. – Det är otroligt kul att vi äntligen får ett riktigt damlag, säger RSK:s ordförande Anders Olsson.- Tjejerna är unga och har inte tidigare spelat 11-mannalag men jag tror ändå att dom kommer att göra bra ifrån sig.

Rengsjödamerna inleder seriespelet borta mot Strömsbruk 12 maj. Första hemmamatchen blir mot Njutånger den 15 maj. Serien pågår i 22 omgångar och slutar inte förrän 30 september.

Kvinnliga företagare möts

onsdag, februari 15th, 2012

Det finns ett 30-tal kvinnliga företagare i Rengsjö och nu inbjuder föreningen Rengsjö Framtid dessa till ett möte på Ringshög tisdag den 28 februari kl 19. Frågan ställs om de är intresserade av ett nätverk för gemensamma satsningar i form av marknadsföring och andra aktiviteter. Det har visat sig att om man hjälps åt att dra mot samma mål så ökar chanserna till ett bättre resultat för alla. Går man samman så finns det också bättre möjligheter att söka ekonomiskt stöd för gemensamma investeringar. Rengsjö Framtid bjuder på fika och hälsar alla intresserade välkommen till mötet som pågår mellan kl 19 och 20. Anmälan görs till Eva eller Göran Bernstål tel 665123.

Göte tackar sin ängel

måndag, februari 13th, 2012

Det var fredagen den 4 november på kvällen och Göte Eriksson,83, var på väg från PRO-festen i RSK-lokalen. Halvvägs hem sjönk han ihop och blev liggande livlös på marken. Hans hjärta hade stannat! Men just då dök en ängel upp i Rengsjö. Det var i form av akutsjuksköterskan Birgitta Danielsson,49, från Kilafors som kom på tillfälligt besök. Det räddade Götes liv. Birgitta kan hjärt och lungräddning och efter 15 minuters hårt arbete fick hon igång Götes hjärta igen.Så när ambulansen kom visade han svaga livstecken. Efter några veckors sjukhusvistelse fick Göte komma hem igen och häromdagen träffade han sin livräddare. Birgitta har nu tilldelats tidningen Allers guldhjärta för sin insats, hon har fått blommor av Rengsjö Framtid och en gåva av Göte. – Det är så roligt att se honom på benen igen och han ser ju oförskämt frisk ut, säger hon. Och Göte svarar med att konstatera att han nu är mycket piggare än han var före den här dramatiska händelsen. Men så har han också rensat kranskärlen och fått en pacemaker inopererad. Mer om vad som hände kommer i Rengsjöbladet den 26 februari och i nummer 13 av Allers veckotidning.

Göte Eriksson har nu fått tacka sin livräddare Birgitta Danielsson som hade ett besök i Rengsjö just när Götes hjärta stannade. Det blev hans räddning. Foto: Daniel Bernstål

Gå på Anhörigföreningens möte

måndag, februari 13th, 2012

Ringshögs Anhörigförening har möte på torsdagkväll den 16 februari kl 19 på Ringshög och vill att fler ska komma på deras möten. Föreningen fyller en viktig social funktion för de gamla som dels bor på Ringshög och dessutom i sina hem i hela Rengsjö-Växbo hemtjänstområde. Tack vare Anhörigföreningens insatser bjuds de gamla på underhållning och utflykter bl a. Den 20 mars har Anhörigföreningen sitt årsmöte och det äger också rum på Ringshög.

Lastbil välte vid vattentag

onsdag, februari 8th, 2012

En långtradare körde på onsdagen av vägen i Glösbo alldeles vid kommunens färskvattenkälla som försörjer stora delar av Rengsjö och Växbo med dricksvatten. Den här gången var det en bil med tämligen ofarlig last men vad händer om en tankbil med farliga kemikalier eller olja kör av på samma ställe? I Glösbo har de boende vid flera tillfällen påpekat riskerna för myndigheterna och vädjat om skyddsåtgärder för att förhindra en allvarlig olycka men inte fått gehör. Det borde naturligtvis byggas ett liknande skydd som man har i Söderala och som fångar upp farliga vätskor i händelse av en olycka.

Klart med kommunbygderåd

måndag, februari 6th, 2012

Nu samlar sig landsbygden i Bollnäs kommun för att få ett ord med i laget när det gäller gemensamma viktiga frågor. Häromkvällen beslutades att bygdeföreningarna i kommunen går samman i ett nätverk som bildar Kommunbygderådet i Bollnäs. I denna sammanslutning ingår Rengsjö Framtid tillsammans med Vallsta Bygderåd, Arbrå Kampen, Bollnäs Västra(Söräng), Hanebo Framtid,Segersta Byalag, Freluga Edstuga Byalag, Sörbo Fjäle Byalag och Sörängs Byalag. Tillsammans representerar de ungefär hälften av invånarna i Bollnäs kommun. Vid kommunfullmäktige den 27 februari kommer den nya organisationen att presentera sig för fullmäktigeledamöterna.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter