Arkiv, juni, 2012

Mobila scenen snart klar

fredag, juni 29th, 2012

Nu är det inte mycket som återstår förrän det mobila scenbygget står klart. Och nu bjuder Rengsjö Framtid ut reklamplatser till hugade spekulanter. Reklamen kommer att sättas upp på scenens innervägg. Är du intresserad så ta kontakt med Karl-Gunnar Backan eller Ingvar Ingeroth. Scenen är framtagen med hjälp av bidrag från Leader Hälsingebygden och skall användas av olika festarrangörer i Rengsjö. Även privatpersoner kan få låna scenen vid behov. Den kommer även att hyras ut till intresserade utanför Rengsjö.

Scenen är klädd med timmerpanel som målas röd. Invändigt kommer den att målas vit.

Svinaktigt beteende lockar besökare

fredag, juni 29th, 2012

Titta så en del Rengsjö-svin beter sig en sen midsommarkväll, skriver Lasse Stensson i Tjyvsten och skickar oss den här underbara bilden. Det handlar naturligtvis om Backans gemytliga suggor och smågrisar i Östra Höle som tilldrar sig många besökares uppmärksamhet. Ja, faktiskt har kultingarna och deras två mammor, som hjälps åt med uppfödningen, blivit en riktig sevärdhet. Totalt är det 13 smågrisar och flera föräldrar har uppgett för Thomas Backan att de måste köra en runda genom byn varje kväll för att titta på grisarna annars blir barnen inte nöjda. Förra sommaren hade Backans en stor galt som också lockade många besökare men den är ersatt av en något mindre i år. Just nu är den för tillfället bortlånad på sommarlov. – Det är kul med det stora intresset för våra djur och snart blir väl vi bönder en sevärdhet också, säger Thomas och skrattar.

Fortsätt gärna att skicka in roliga,trevliga ,spännande bilder till den här sidan. Adressen är goran@bernstal.se  Tänk bara på att bilderna inte får vara större än 5 mb.

Rengsjö-svinen som lockar många besökare till Östra Höle.Foto: Lasse Stensson

Nytt miljonregn över Rengsjö

fredag, juni 29th, 2012

Nu satsar Bollnäs kommun och Länsstyrelsen tillsammans 14 miljoner kronor på bredbandsutbyggnad i hela Rengsjö. Och då är det bara att gratulera rengsjöborna till den bästa presenten sedan skolan totalrenoverades. Bredbandsutbyggnaden kommer att starta redan efter semestern och fortsätta hösten ut så länge det går att gräva. På Bollnäs Energi, som genomför projektet, har man redan börjat med upphandlingar för grävjobben. I första hand är det stamnätet från Glösbo och fram till centrum som skall göras klart. Men därefter byggs bredbandet ut vidare mot Östra och Västra Höle, Nordanhöle och Skidtjärn.Planeringen tar sikte på att hela Rengsjö skall få tillgång till bredbandsnätet. När semestrarna är över planerar Bollnäs Energi (fd Helsingenet) att arrangera en informationsträff för alla som är intresserade och till detta får vi återkomma på den här sidan.

Är det sommar eller höst, undrar älgen

torsdag, juni 28th, 2012

Den här ståtliga älgkvigan fångade Sara Johansson på bild en junikväll vid Igeltjärnsvägen. Det ser nästan ut som om älgen, liksom vi, undrar vad det är för väder. Nästan som höstluft och älgjaktstider tycks den tänka och efter att ha studerat Sara och hennes mamma och pappa en lång stund ger hon sig iväg.Bäst att ta det säkra för det osäkra. Familjen Johansson var ute med sin unga jämthund Aija för att hunden skulle få känna lukten av älg och hade tur som stötte på den här orädda kvigan . När Aija fått lukta en stund på älgspåren var hon nöjd och hund med sällskap kunde återvända hem efter en lyckad upplevelse i skogen.

Vacker bild på ståtlig älgkviga. Har du också bilder på trevliga eller annorlunda sommarupplevelser i Rengsjö så skicka in dem till oss med lite textuppgifter. Adressen är: goran@bernstal.se

Publikrusning till Västerby-gårdarna

lördag, juni 23rd, 2012

Kön av människor till entrén vid hälsingegårdarna i Västerby sträckte sig ända ut till stora vägen när midsommarfesten inleddes. Och på parkeringen trängdes bilarna långt upp mot skogen. Så mycket folk har det nog aldrig varit tidigare på midsommarfirandet i hembygdsbyn och de som höll någorlunda räkning uppskattade publiksiffran till långt över 1.000 personer. Berit Wahl, Rengsjö svarade för midsommartalet och Birgitta Hildingsson var både konferencier och lekledare. Majstången restes traditionsenligt av starka armar och alla tycktes trivas i det sommarfagra vädret. Även på midsommardagen var det gott om folk i Västerby och det är tydligt att de pampiga hälsingegårdarna nu börjar locka turister i allt större skaror.

Det var en lång ringlande kö till hälsingegårdarna i Västerby på midsommarafton och nu börjar platsen bli en betydande turistattraktion.

Glad midsommar önskas alla

onsdag, juni 20th, 2012

Med dessa bilder önskar vi i Rengsjö Framtid alla en glad och solig midsommar med dans kring stången, jordgubbar och vispgrädde, sill och nubbe om så önskas. Bilderna tog Gunnar Jonsson på tisdagkväll då hela Glösbo by var på benen och klädde majstången rekordtidigt. Sedan restes stången till dragspelsmusik av Bertil Olsson och så tråddes dansen precis som traditionen påkallar. Naturligtvis vankades det både jordgubbar och kaffe också.Visst ser det läckert ut! För övriga Rengsjö bjuds det på majstångsklädning på torsdagkväll i Västerby och sedan är det stångresning och dans på midsommarafton. Programmet har ni på Västerbys egen hemsida.

Glösboborna slöt som vanligt mangrant upp när det var dags att klä majstången.

Till dragspelsmusik tråddes dansen och nu är midsommarfirandet inlett I Glösbo.

Vi kan inte avstå från att fresta med det dukade midsommarbordet som naturligtvis innehöll både jordgubbar och vispgrädde.Trevlig midsommar!

Examensdags för Antikrundan

måndag, juni 18th, 2012

Första riktiga sommardagen passade den s k Antikrundan på att hålla våravslutning i Sedwallsparken. Ett 50-tal deltagare i Rengsjöprojektets måndagsgrupp strålade i kapp med solen utanför den nymålade campingstugan. Där bjöds det på förfriskningar och allsång. Dessutom var det dragning i motionslotteriet. – Det blir tomt nu kommande måndagar, sa någon och uttryckte därmed allas känslor inför sommaruppehållet. Den skämtsamma benämningen på de motionerande pensionärerna , Antikrundan, tar nu paus fram till mitten av augusti. Då drar verksamheten igång igen för det tredje och sista projektåret.

En härlig bild på ett härligt gäng som hade terminsavslutning i strålande sommarsol. Foto: Allan Olsson

Fullbelagt i midsommar

lördag, juni 16th, 2012

Campingen i Rengsjö är fullbelagd till midsommar. Det är våra gäster från Gästrikland som återkommer. De har fastnat för den idylliska lilla campingen i centrum. På lördagen samlades några frivilliga där för att sprida ut den stora sandhögen och jämna till gropar här och var. Samtidigt var Henrik Norgren med traktorgrävare på plats och grävde för elkablar och belysningsstolpar. Allt hanns inte med innan regnet kom men Ingalill Rundgren lyckades i alla fall plantera lite växter i rabatten framför den nymålade campingstugan.Och när vädret stabiliseras tar vi nya tag för att få allt klart inför sommaren. Samtidigt rapporterade Karl-Gunnasr Backan att den mobila utescenen är på gång. Den blir inte klar till midsommar men snart kan alla som önskar disponera det rullande scenbygget vid olika festligheter.

Kabelläggningen görs nu för att ge belysning till isbanan i vinter.

Ingalill Rundgren ser till att campinggästerna får lite växter att glädjas åt.

Trailerns ytterväggar kläs med röd träpanel och får ett svart plåttak. Den mobila scenen kommer väl till pass när det blir en ny musikfestival i Västerby i sommar.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter