Arkiv, juli, 2012

Nytt Rengsjöblad på gång

torsdag, juli 26th, 2012

Det börjar bli dags för årets tredje nummer av Rengsjöbladet och vill ni ha något med i tidningen måste det vara redaktionen tillhanda senast 20 augusti. Alla är välkomna med egna text och bilder eller föreslå redaktionen vad den ska ta upp.  Söndag den 16 september kommer tidningen ut i brevlådorna hos alla hushåll i Rengsjö och Växbo.

Bad i elfte timmen

torsdag, juli 26th, 2012

Så kom den då äntligen, badsommaren! Och Skidtjärnsbadet utgör inget undantag. Snabbt fylldes stranden av sol och badtörstande människor på torsdagen. Alla med förhoppningen att vädret nu ska hålla i sig en bra bit framöver. Åtminstone tills skolan börjar igen dvs tre veckor in i augusti. Badtemperaturen ligger kring 18-19 grader och i luften är det behagligt runt 20 gradersstrecket. Så det är bara att hoppa i!

Härligt grönt efter sommarens regn och svalkande skönt i vattnet bjuder Skidtjärnsbadet sina soltörstande besökare på.

Lyskväll vid Skidtjärn

onsdag, juli 25th, 2012

I år har lyskvällen vid Skidtjärn flyttats från lördag till fredag och kommer därför att äga rum fredagkväll den 17 augusti med tändstart kl 21.00. Ändringen beror på att många vill uppleva musikfestivalen i Västerby ”Hem till byn” på lördagkväll men samtidigt vill man också kunna vara med på den tradionella lyskvällen vid Skidtjärn. Helgen därpå dvs lördag den 25 augusti är det så dags för lyskväll med surströmming vid Östersjön där långbordet dukas upp vid 18-tiden och sedan sprids suringdoften över hela centrum. Ni som vill vara med bör anmäla er i god tid till Ingmarie Antonsson eller Maggan  Ingeroth.

Rengsjö SK distriktsmästare

tisdag, juli 24th, 2012

För första gången är Rengsjö SK distriktsmästare i fotboll. Detta efter 4-1-seger över Bollnäs på tisdagskvällen. Matchen spelades på Sävstaås inför en storpublik på 620 personer av vilka många var tillresta supportrar från Rengsjö. När matchen var slut kunde RSK:s lagkapten för kvällen Andreas Clahr höja DM-bucklan inför jublande lagkamrater och lagledning. – Fantastiskt roligt att för första gången i klubbens historia vinna DM och göra en bra finalmatch, sa sportchefen Roland Hedlund. Andreas Clahr gjorde två av målen och de övriga svarade Christian Törnros och Jon Pettersson för. På fredagkväll väntar Ånge i den första matchen i treans höstomgång. Det här blev en bra genomkörare inför säsongupptakten.

Bäst i Hälsingland 2012 Rengsjö SK. För första gången blev klubben distriktsmästare i fotboll.

Tvåmålsskytten och lagkaptenen Andreas Clahr tar emot DM-bucklan vid prisutdelningen efter finalmatchen.

Det är hit turisterna kommer

tisdag, juli 24th, 2012

Barnaktiviteterna i Västerby och Majas café är de stora dragplåstren i Rengsjö den här sommaren. Parkeringsplatserna där är överfulla av bilar och inne på gården hos Majas trängs besökarna för att fika och handla prylar. I sommar har vädret varit gynnsamt för den här typen av besök där man kan handla och samtidigt stoppa något i munnen. Folk har rest runt ovanligt mycket och därigenom sökt sig till många olika platser. Även ostkioskerna har lockat många men däremot har campinggästerna i centrum lyst med sin frånvaro hittills. Det i sin tur har påverkat besöken i affären som inte har haft den omsättning som den brukar ha annars om somrarna. Det gäller för affären att haka på den besökstrend som Majas och Västerby har och försöka styra ned gästerna till centrum för inköp även där. Tipsa Nicklas om du har någon lysande idé som kan locka fler att handla i hans butik.

Så här såg det ut på parkeringen på tisdaglunch i Västerby. Massor av bilar och besökare till barnaktiviteterna.

Och såhär har det sett ut på Majas parkering så gott som dagligen hela sommaren. Affärsidén med prylar och fika tycks ha gått hem.

Barnens Dag med pannkaksfest

tisdag, juli 17th, 2012

På söndag är det dags för den numera årliga pannkaksfesten och Barnens Dag i Västerby. Unga stjärnskott 2012 heter artisttävlingen som avverkar sin regionfinal i Rengsjö och så kommer fjolårets vinnare Charlie Ebert och uppträder. Det gör också Felica Vårnäs från Lilla Melodifestivalen och Evelina Jonsson känd från Julstjärnan. På programmet i övrigt står bl a ponnyridning och uppvisning av djuren på fäboden. Västerbys gårdsbutik och café Norrgården är också öppna.

Kristina fick Rengsjöharen

söndag, juli 15th, 2012

Det blev Kristina Bratt som utsågs till mottagare av årets Rengsjöhare och priset delades ut i samband med Rengsjöfesten på söndagen. Kristina får priset för sitt arbete med vandrarhemmet Ohlandersgården i Knyssla. I motiveringen heter det att hennes engagemang för vandrarhemmet, det vänliga bemötandet och omhändertagandet av gäster från när och fjärran har gjort det möjligt för många att få smaka på hälsingsk kulturhistoria. Kristina har tidigare tilldelats flera priser av STF för sitt arbete med vandrarhemmet som satt Rengsjö på turistföreningens Sverigekarta. Det v ar en glad och tacksam pristagare som tog emot Rengsjöharen – för övrigt den 26:e i ordningen – av hembygdsföreningens ordförande Sune Thim.Ca 200 personer besökte årets Rengsjöfest och som vanligt höll sig regnet borta under de timmar festligheterna pågick.

Kristina Bratt blev den 26:e mottagaren av Rengsjöharen. Foto: Ingrid Thim

Lyckad fiskepremiär

söndag, juli 15th, 2012

Det blev en lyckad fiskepremiär på Fjällmyrtjärn. Ett 30-tal fiskare hade sökt sig dit och lika många åskådare fanns också på plats i den ljumma sommarkvällen. Det var lite trögt med fiskelyckan inledningsvis och inte alla lyckades fylla kvoten på tre fiskar. Det gjorde däremot Gunnar Olsson och dottern Jenny som vid 21-tiden kom till grillen med tre fina regnbågar var. Kvällens applåd fick Hans Åhlin som inte tvekade när regnbågen, som han hade på kroken, fastnade i ett grenverk under ytan. Hans klädde helt sonika av sig och dök i efter drag och fisk som han  kastade upp på land. Alla sätt är som bekant bra utom de dåliga.

Glada och nöjda premiärfiskare vid Fjällmyrtjärn, Gunnar Olsson och dottern Jenny som fick tre regnbågar var. Foto: Tina Persson

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter