Arkiv, augusti, 2012

Så byggs bredbandet ut

torsdag, augusti 30th, 2012

Nu är det klart hur den fortsatta utbyggnaden av bredbandsnätet med fiberoptik blir för Rengsjös del. I en första etapp i höst byggs stamnätet vidare från Glösbo till Österböle, Skidtjärnsområdet, Löten och Berga. Nästa år fortsätter man med etapp 2 som omfattar Nordanhöle, Västra och Östra Höle. Hur det blir med återstående delar av Rengsjö är ännu oklart men någon gång i oktober skall Rengsjö Framtid  bjuda in till ett informationsmöte och då kommer den ansvarige från Bollnäs Energi att medverka för att svara på alla frågor.

Schablonladan en Rengsjö-dragare

tisdag, augusti 28th, 2012

Nu växer mönstret fram på schablonladan i Knyssla – en annorlunda idé av Rengsjöbördiga Helena Bratt,24. Hon vill uppmärksamma våra kulturskatter och har faschinerats av väggmålerierna i hälsingegårdarna i Västerby.  En av schablonerna har hon låtit förstora upp och med hjälp av kamrater bl a från Capellagården på Öland målar hon nu upp schablonen på en laduvägg i Knyssla. Schablonladan väcker redan uppmärksamhet och mer lär det bli när arbetet är färdigt och byggnadsställningen plockats bort. Och det är det som är meningen. Schablonladan kommer att fungera som en reklampelare för Västerby hälsingegårdar men också för mamma Kristinas vandrarhem som ligger strax intill ladan. Det passerar 3250 bilar per dygn efter den närliggande riksväg 50 och ingen lär komma att undgå den vackert dekorerade laduväggen i Knyssla. På Helenas blogg på nätet , www.helenabratt.blogg.se kan man följa arbetet och även läsa mera om schabloner. Det finns också en facebookgrupp som heter Schablonladan och som berättar om det ovanliga projektet.

Nu ser man tydligt hur schablonens mönster framträder på laduväggen.

Helena Bratt ligger bakom idén med schablonladan som ska locka folk till Västerby hälsingegårdar där originalet till målningen finns.

Fotbollens Dag en publikfest

tisdag, augusti 28th, 2012

På lördag den 1 september arrangeras Fotbollens Dag på Rengsjö IP och i samband med det blir det öppet hus och invigning av nya klubbhuset. Festligheterna börjar redan kl 10 och det blir aktiviteter hela dagen. Flera fotbollsmatcher kan publiken bevittna. Kl 13 spelar Rengsjös a-lag en seriematch i div 3 mot Hofors AIF och 15.30 möter RSK:s pojkar div 3 Gefle IF. Det blir också knattematcher, ponnyridning och boulespel. RSK hoppas på stor uppslutning och även att sådana som inte går på fotboll i vanliga fall kommer för att se vilken omfattande verksamhet som bedrivs på Rengsjö IP.

Baksmälla efter festen

måndag, augusti 27th, 2012

Det blir en dyr festnota för Rengsjö Framtid efter den lyckade surströmmingskvällen. På måndagsmorgonen konstaterades att alla tre tälten blåst sönder och delarna låg utspridda över campingområdet. Tälten lämnades kvar vid söndagens städning eftersom det regnade och tältdukarna skulle få torka upp. Man hade tänkt plocka ned tälten på måndag morgon istället. Men natten till måndag kom stormen och tog tälten. Två av tälten skulle användas av sportklubben vid fotbollens dag kommande lördag och det tredje tältet hade föreningen lånat in. På måndag kväll samlas styrelsen i Rengsjö Framtid för att ta ställning till hur man skall göra. Det är oklart om det finns någon försäkring som täcker skadorna. Det rör sig om skador för tiotusentals kronor.

Härlig suringfest igen

söndag, augusti 26th, 2012

Det blev återigen en trevlig surströmmings och lyskvällsfest när Rengsjö Framtid för tredje året dukade upp i Sedwallsparken. Den här gången kunde de ca 100 deltagarna sitta inne i tre uppspända tält och det gjorde sitt till när kvällskylan så småningom slog till. Men inledningsvis lyste solen och värmde när strömmingen serverades. Ingmarie Antonsson med team hade som vanligt fixat det hela och gjorde det med den äran. Campinggästerna från Gästrikland, som återkommer varje år till Rengsjö underhöll och fick dessutom alla att sjunga allsång. När skymningen föll och alla marschallerna tänts samlades många till en oförglömlig sensommarkväll ute i grillstugan där elden lyste och värmde gott. En sådan kväll ryser man av välbehag och tackar för previlegiet att få bo i det vackra Rengsjö.

Under tältdukarna vid campingstugan samlades ett 100-tal rengsjöbor för att njuta av surströmming och lyskväll.

Jan-Åke och Gunvor Svensson,två av alla belåtna festdeltagare som njöt av surströmming och underhållning inne i tälten.

Den nu färdigbyggda och flyttbara scenen som möjliggjorts tack vare pengar från Leader Hälsingebygden visades upp i samband med festen.En imponerande skapelse.

 

RSK förvandlar skrot till pengar

torsdag, augusti 23rd, 2012

Rengsjö Sportklubb får 60 000 kr av Sedwallsfonden för att köpa inventarier till nya klubbhuset men det behövs mera pengar. Därför har klubben nu beslutat att göra som Broberg och Edsbyn. Man ska samla in  skrot som sedan säljs och förvandlas till pengar. Det här är ett bra sätt att få in slantar till klubbkassan samtidigt som man snyggar upp Rengsjö. Det står en hel del uttjänta bilar,  jordbruksredskap  och maskiner lite överallt och skämmer. Nu finns chansen att få det bortstädat samtidigt som man ger sportklubben en hjälpande hand. Inget är för litet och inget är för stort. Det är bara att ringa Stefan Dagh eller Roland Hedlund så ser de till att samordna transporterna. RSK kommer också att på nytt vädja till kommunen om ett extra anslag till klubbhuset. Klubben har tidigare fått avslag men med tanke på den enorma ungdomsaktivitet som pågår vid IP så gott som varje dag sommartid borde det kunna rendera i ett kommunalt bidrag. Den 1 september arrangeras Fotbollens Dag på IP med bl a öppet hus i nya klubbhuset och då kanske någon i kommunledningen kunde komma och studera den ideella verksamhet som bedrivs.

Det blir höstmarknad igen

onsdag, augusti 22nd, 2012

Förra årets höstmarknad utanför Lötens affär blev uppskattad både av besökare och säljare. Därför har Rengsjö Framtid beslutat att det ska bli en marknad även i år. Alla som vill sälja något bör alltså ta chansen. Mat och hantverk från lokala företagare kommer att saluföras och marknadsdag blir lördag den 13 oktober mellan  kl 10 och 14. Du som vill vara med kan anmäla dig till Eva eller Göran Bernstål tel 665123 eller 070-3564032.

Så här såg det ut på höstmarknaden i Rengsjö förra året. Nu kommer den igen.

 

Rullstolen inget hinder för boule

tisdag, augusti 21st, 2012

Nu har boulespelandet kommit på allvar till Rengsjö och på måndagen fick deltagarna i Rengsjöprojektets måndagsgrupp en lektion i Sedwallsparken. Det var Rolf Olsson som instruerade och” proffsiga” spelare från PRO-gänget som brukar hålla till på IP visade hur spelet går till. Och att boule är ett uppskattat spel bland äldre råder det ingen tvekan om. Inte ens om man som Valter Berg är rullstolsburen behöver man avstå. Det går bra att sitta i stolen eller att stå vid rollatorn och rulla kloten och Valter uppskattade verkligen att få vara med. Om det blir en boulebana i Sedwallsparken återstår att se men för de som vill prova boule så finns möjligheten varje onsdag uppe på IP där de har inte mindre än fyra banor. Boule har kommit för att stanna i Rengsjö.

Valter i rullstolen kastar och Rolf Olsson instruerar medan övriga i måndagsgruppen tittar på.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter