Arkiv, september, 2012

RSK vann och blir kvar i trean

lördag, september 29th, 2012

Med ett äkta hattrick av Erik Wästman säkrade RSK en fortsatt plats i div 3 södra Norrland. Slutresultatet blev 4-1 mot ett Heby som inte hade något att spela för men som ändå kämpade tappert microsoft word 2013 kostenlos downloaden vollversion deutsch. Rengsjö spelade dock bättre och det hade kunnat bli ännu fler mål. Hemmalaget hade massor av chanser men det var många gånger svårt att få in bolluslingen skype für android herunterladen. – Jätteskönt, sa en glad tremålsskytt efter segern och förklarade att han absolut inte har någon tanke på att sluta än.  Men det beror helt och hållet på knäet som besvärat honom större delen av säsongen ios for free music. – Jag ska magnetröntga det till veckan så får vi se men jag hoppas bli återställd så jag kan fortsätta spela fotboll för det är alldeles för roligt fortfarande, säger 30-åringen bau simulator 3 apk kostenlos downloaden. Slutar gör däremot RSK-tränaren Kjell Rosén. – Jag är 66 år och det sliter för mycket att hålla på såhär i min ålder, säger han och bollar över tränarfrågan till RSK-ledningen som nu måste hitta en efterträdare till kommande säsong cake mania 2 kostenlosen vollversion. – Idag spelade vi bra men det har vi gjort i många andra matcher också fast vi förlorat med uddamålet. Därför var det så otroligt skönt att få vinna och avsluta på det här sättet, säger Kjell Rosén som har en 50-årig fotbollskarriär bakom sig ark survival evolved kostenlos herunterladen deutsch.

En glad Erik Wästman efter sina tre mål och Rengsjös 4-1 seger mot Heby som innebar fortsatt spel i div 3 för RSK.

En nöjd tränare som nu lägger av efter en lång fotbollskarriär soundcloud app. Här gratuleras Kjell Rosén av ett av sina barnbarn efter Rengsjös seger i serieavslutningen.

Full fart på bredbandsjobbet

lördag, september 29th, 2012

Nu har bredbandsgrävarna intagit de centrala delarna av Rengsjö och i Krylbo-området har de första fastigheterna redan fått sina plaströr framdragna till tomtgränsen Download ports of call for free. Det är själva stamnätet man nu gräver ned och det utgörs av orangefärgade plaströr som man sedan blåser in de fiberoptiska trådarna i. De trådar som skall göra hela Rengsjö till ett hypermodernt kommunikationsområde how can music from youtube. Totalt är det 8 man och fyra grävmaskiner som jobbar här just nu och de har slagit ned sina bopålar på campingområdet. Grävningarna kommer att fortgå så länge som tjälen inte sätter stopp och därför hoppas vi på en sen och mild vinter itunes u download. Måndag den 15 oktober kl 19 är det så informationskväll om bredbandsutbyggnaden i RSK-lokalen och då kan alla ställa frågor om allt som rör den nya tekniken gong.

De orangefärgade plaströren grävs nu ned i gatorna på Krylboområdet och sedan skall de tunna fiberoptiska trådarna blåsas i.

U-gården kan leva vidare

onsdag, september 26th, 2012

Efter uppmärksamheten i media att ungdomsgården i Rengsjö riskerade att läggas ned på grund av kommunens nej till fritidsledare 3 tim i veckan har flera privatpersoner hört av sig och lovat ställa upp för att hålla lokalerna öppna en kväll i veckan adobe photoshop kostenlos mac. De två kvinnor som i två års tid ansvarat för verksamheten har tidigare vädjat om hjälp för att få lite avlastning. Då har ingen anmält sig 3d druck modelle herunterladen. Men när det stod klart att ungdomsgården riskerade att stängas om inte andra vuxna hjälpte till då lovade flera personer att ställa upp så nu är verksamheten räddad åtminstone det här året ut spotify nur teile einer playlist herunterladen. Samtidigt har kommunfullmäktige beslutat att kommunstyrelsen ska titta på ärendet och se om det är möjligt att avsätta någon ansvarig fritidsledare för verksamheten i Rengsjö download icloud foto album. Detta efter ett medborgarförslag och en insändare i lokaltidningen signerad föreningen Rengsjö Framtid. När verksamheten i ungdomsgården återupptogs förra torsdagen kom det 27 ungdomar dit herunterladen. Det visar att ungdomsgården fyller ett stort behov och ungdomarna själva önskar inget hellre än att ungdomsgården kunde hålla öppet fler kvällar i veckan download internet videos mac.

Elljusspåret fortfarande oreparerat

onsdag, september 26th, 2012

Stormen Dagmar rev ned stora delar av ledningar och stolpar i elljusspåret och sedan dess har inget hänt. Sportklubben som tidigare ansvarade för spåret har deklarerat att man inte har ekonomi att åtgärda skadorna och några försäkringar gäller inte die sims 3 möbel kostenlos. Återstår kommunen men där är man tydligen också ointresserade. Kvarstår ett elljusspår som inte fungerar till stor besvikelse för ett stort antal motionärer große datei zum test downloaden. Vad gör våra kommunalpolitiker? Jobbar de för bygdens bästa eller är de ointresserade av vad som händer i Rengsjö? Något måste göras menar Rengsjö Framtid och uppmanar kommunens fritidsförvaltning att åtgärda elljusspåret inför vintern Download latino music for free. I dagens läge när läkare utfärdar motion på recept är spåret av stor vikt för många i Rengsjö som vill hålla sig friska. Antingen genom motion på skidor eller till fots herunterladen. Men ingen bryr sig och ingen tycks ta något ansvar för att elljuspåret skall fungera.

 

Så här såg det ut efter stormen Dagmar i januari och så här ser det fortfarande ut efter elljusspåret i Rengsjö wo kann man illegal musik downloaden. Ledningarna är avslitna på marken och stolparna ligger som plockepinn över spåret.

Viktigt möte om bredbandsbygget

torsdag, september 20th, 2012

Måndag den 15 oktober kl 19 bör alla som är intresserade av fiberoptiskt bredband komma till RSK-lokalen. Då kommer nämligen projektledaren för bredbandsutbyggnaden hos Bollnäs Energi, Anders Lantz, för att informera om utbyggnaden i Rengsjö celblok hen. Han svarar på alla frågor som rör det fiberoptiska bredbandet och hur arbetet kommer att bedrivas i Rengsjö, Det är Rengsjö Framtid som arrangerar mötet tillsammans med Bollnäs Energi anschreiben vorlageen. Ytterligare information kan man få av Gunnar Jonsson och Göran Bernstål i Rengsjö Framtid. I den utbyggnadsplan som tagits fram kommer inte alla fastigheter i Rengsjö att få den nya tekniken och det drabbar bl a en del privata företagare.Pengarna som kommunen och länsstyrelsen anslagit räcker inte follow netflix on download laptop. Men nu arbetar Rengsjö Framtid för att få till stånd ytterligare en etapp så att inga vita fläckar lämnas kvar i Rengsjö. Bredbandssatsningen är den viktigaste framtidsinvesteringen som gjorts i Rengsjö på många år och när grävmaskinerna är på plats bör så många fastigheter som möjligt få tillgång till den nya informationstekniken, säger Gunnar Jonsson i Rengsjö Framtid xbox 360 games for free.

Styrelsemöte i Rengsjö Framtid

söndag, september 16th, 2012
manjaro

Det blir nytt styrelsemöte i Rengsjö Framtid måndag 17 september kl 19 i Ringshögs matsal. Många viktiga frågor står på dagordningen bl a informationsmöte om bredbandssatsningen och nästa etapp av centrumutbyggnaden videos faster. Vad händer med informationstavlorna i Glösbo och Yxbo, hur går det med ungdomsgården och lanthandeln. Alla intresserade är välkomna att delta i mötet som är öppet för alla iptv smarters. Föreningen bjuder på kaffe med tilltugg.

Skoterfolket röjde lederna

lördag, september 15th, 2012

I sommarlikt lördagsväder fick vi den första känningen av vinter när skoterklubben hade kallat till arbetsdag. Det var de nio mil långa skoterlederna som skulle röjas och broar repareras herunterladen. Ett 20-tal av klubbens numera 300 medlemmar ställde upp och fixade de norra lederna. De södra kommer man att klara av under en liknande arbetsdag framöver herunterladen. Nytt i vinter blir en omdragning av leden norr om militärförråden i Österböle. Den går nu längre västerut och på så sätt undviker man att det körs över ungskogen ovanför militärförråden cewe fotobuch cliparts. – Vi försöker göra allt vi kan för att det ska bli så lite störningar som möjligt, säger Patric Putte Nilsson i skoterklubben. Han var jättenöjd med den stora uppslutningen på arbetsdagen och berättade att det råder en härlig anda i klubben för närvarande 3dmark download for free. Med de välskötta lederna och samarbetet med angränsande klubbar kan man nu färdas på skoter till Kilafors, Bollnäs och Arbrå. Det lyckade arrangemanget med en skoterträff på Östersjön återkommer även denna vinter och datum bestäms på ett kommande styrelsemöte Download point and click adventure for free.

Hela arbetsgänget samlade till grillpaus i Berga sedan merparten av de nio mil långa skoterlederna röjts inför vinterns turer.

Hjälp Helena hjälpa i Afrika

onsdag, september 12th, 2012

Vår FN-polis i Afrika, Helena Sundberg Wallström, vädjar nu till alla i sin hembygd att ställa upp för ett ”svenskt” barnhem i Liberia adblock plus kostenlos. Barnhemmet har blivit de svenska FN-polisernas särskilda beskydd och just nu har man dragit igång en insamling för att få till ett nytt plåttak och nya madrasser till barnens sängar download free games without registration. Helena och de andra svenska FN-poliserna lovar att personligen se till att penninggåvorna hamnar där de ska och att ingenting försvinner på vägen herunterladen. Barnhemmet har startats av ett liberianskt par som fortfarande driver det. Den svenska militära FN-styrkan som befann sig i Liberia 2003-2005 upptäckte barnhemmet och började då med sitt hjälparbete som senare fortsattes av de svenska FN-poliserna herunterladen. Utan svenskarnas insatser hade barnhemmet inte kunnat existera.Verksamheten består bl a av skolutbildning och flera av de utflugna barn som vistats på hemmet har idag bra arbeten Download 7 zip for free. Någon gång i oktober kommer Helena hem till Rengsjö på permission och då är hon beredd att ta emot eventuella gåvor till barnhemmet. Ni som är intresserade av Helenas arbete i Afrika kan följa henne på facebook eller läsa hennes rapport i nästa nummer av Rengsjöbladet som kommer söndag den 16 september download powerpoint transitions.

Under sitt polisarbete i Liberia möts Helena ständigt av barn men det är barnen på det "svenska" barnhemmet Sis.Iye Orphanage som hon engagerar sig speciellt för och nu behöver hemmet pengar till ett nytt plåttak.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Arkiv

 • september 2023
 • augusti 2023
 • maj 2023
 • april 2023
 • november 2022
 • oktober 2022
 • juli 2022
 • maj 2022
 • mars 2022
 • februari 2022
 • september 2021
 • augusti 2021
 • juni 2021
 • maj 2021
 • april 2021
 • september 2020
 • april 2020
 • mars 2020
 • februari 2020
 • oktober 2019
 • september 2019
 • augusti 2019
 • juli 2019
 • juni 2019
 • maj 2019
 • april 2019
 • mars 2019
 • februari 2019
 • januari 2019
 • november 2018
 • september 2018
 • augusti 2018
 • juli 2018
 • juni 2018
 • maj 2018
 • april 2018
 • mars 2018
 • februari 2018
 • januari 2018
 • december 2017
 • november 2017
 • oktober 2017
 • september 2017
 • augusti 2017
 • juli 2017
 • juni 2017
 • maj 2017
 • april 2017
 • mars 2017
 • februari 2017
 • januari 2017
 • december 2016
 • november 2016
 • oktober 2016
 • september 2016
 • augusti 2016
 • maj 2016
 • april 2016
 • mars 2016
 • februari 2016
 • januari 2016
 • december 2015
 • november 2015
 • oktober 2015
 • september 2015
 • augusti 2015
 • juli 2015
 • juni 2015
 • maj 2015
 • april 2015
 • mars 2015
 • februari 2015
 • januari 2015
 • december 2014
 • november 2014
 • oktober 2014
 • september 2014
 • augusti 2014
 • juli 2014
 • juni 2014
 • maj 2014
 • april 2014
 • mars 2014
 • februari 2014
 • januari 2014
 • december 2013
 • november 2013
 • oktober 2013
 • september 2013
 • augusti 2013
 • juli 2013
 • juni 2013
 • maj 2013
 • april 2013
 • mars 2013
 • februari 2013
 • januari 2013
 • december 2012
 • november 2012
 • oktober 2012
 • september 2012
 • augusti 2012
 • juli 2012
 • juni 2012
 • maj 2012
 • april 2012
 • mars 2012
 • februari 2012
 • januari 2012
 • december 2011
 • november 2011
 • oktober 2011
 • september 2011
 • augusti 2011
 • juli 2011
 • juni 2011
 • maj 2011
 • april 2011
 • mars 2011
 • februari 2011
 • januari 2011
 • december 2010
 • november 2010
 • oktober 2010
 • september 2010
 • augusti 2010
 • juli 2010
 • juni 2010
 • maj 2010
 • april 2010
 • mars 2010
 • februari 2010
 • januari 2010
 • december 2009
 • november 2009
 • oktober 2009
 • september 2009
 • augusti 2009
 • juli 2009
 • juni 2009
 • maj 2009
 • april 2009
 • mars 2009
 • februari 2009
 • januari 2009
 • december 2008
 • november 2008
 • oktober 2008
 • september 2008
 • augusti 2008
 • Kategorier

 • Nyheter