Arkiv, november, 2012

Flyktingboken sålde slut snabbt

onsdag, november 28th, 2012

Daniel Waluszewskis bok om sin farfars dramatiska liv som polsk krigsflykting i Rengsjö när andra världskriget var till ända sålde slut på fyra veckor Edit images for free. Det visar att intresset för vad som hände under krigsåren och då särskilt i nazisternas koncentrationsläger är stort. Det bekräftas också av årets Augustpris som togs hem av Göran Rosenberg med sin skildring av pappans liv som fånge i koncentrationsläger och sedan som flykting i Sverige good night pictures to. Daniel Waluszewski har nu tryckt upp ytterligare en upplaga av sin bok ”Med en blick över axeln” och på måndag kommer han till Rengsjö för att berätta mera om sitt bokskrivande och vad som hände hans farfar i Berga-lägret herunterladen. Det är Rengsjö Framtid som arrangerar föreläsningen som äger rum på Ringshög med start kl 19. Alla som vill lyssna till Daniel och kanske få hans bok signerad bör anmäla sig till Göran Bernstål tel 665123 eller 070-6948732 senast söndagkväll herunterladen. Det är för fikats skull. Rengsjö Framtid bjuder nämligen på kaffe och kaka.

Rengsjöson fick Stora Journalistpriset

torsdag, november 22nd, 2012

Det blev som vi förutskickade, Rengsjöbördige Bo Göran Bodin,37, tog hem Stora Journalistpriset i kategorin Årets avslöjande. Priset fick han tillsammans med kollegan på Dagens Eko Daniel Öhman Download legal music for free without registration. Förutom äran fick de också 100 000 kr i prispengar. De mottog priset för sitt avslöjande om den svensk- saudiska vapenfabriken som svenska myndigheter försökt dölja music zum downloaden. Avslöjandena, som skett slag i slag, har bl a lett till att förre försvarsministern Sten Tolgfors(M) tvingats avgå och affären har rönt stor uppmärksamhet världen över.Detta eftersom Sverige klart deklarerat att man inte exporterar vapen till diktaturer och ändå i hemlighet försökt hjälpa en av världens värsta diktaturer att bygga en vapenfabrik windows media player for windows 7. Journalistpriset delades ut på torsdagskvällen vid en galaföreställning på Operaterrassen i Stockholm. Det är det andra stora journalistpriset som de båda radioreportrarna får för samma arbete youtube musik downloaden ohne video. För en tid sedan mottog de, Prix Europe, ett stort europeiskt journalistpris i Berlin. De har sedan rest runt till olika platser och föreläst om sitt avslöjande arbete herunterladen. Bl a har de varit i Köpenhamn och Kairo. Bo Göran Bodin har också vid flera tillfällen tidigare belönats för sin grävande journalistik.

Rengsjöbördige Bo Göran Bodin har nu etablerat sig som en av Sveriges främsta journalister genom sitt grävande journalistarbete på Sveriges Radio amazon prime ausgeliehene filme herunterladen. På torsdagskvällen belönades han med Stora Journalistpriset.

 

Missing People-grupp i Rengsjö?

tisdag, november 20th, 2012

En lokalavdelning av den snabbt växande ideella organisationen Missing People är på väg att bildas i Hälsingland. Kanske är det också något för Rengsjö herunterladen? Om det finns intresserade så bildar vi enkelt en grupp inom föreningen Rengsjö Framtid. Intresserade kan i så fall höra av sig till någon i föreningens styrelse microsoft works 10 for free. Missing People bildades i januari i år i Göteborg och har på kort tid växt till en landsomfattande rörelse som hjälper till i sökandet efter försvunna personer amazon music unlimited song. De har hittills lyckats över förväntan och polisen är imponerad av deras insatser. Vem som helst kan vara med i Missing People men man måste ha fyllt 18 år freizeitkarte downloaden. Ingen ersättning utgår utan man ställer upp gratis. Har man särskilda kunskaper som t ex hundförare, sjukvårdare, orienterare  är man extra intressant anonymously with tor browser. I Rengsjö Framtid finns sedan tidigare en Grannsamverkansgrupp som arbetar för att motverka inbrott, stölder och skadegörelse. Den gruppen kan också ta sig an intresserade av Missing Peoples arbete itunes kostenlose musik herunterladen.

Lagen i våra hjärtan nu i databas

måndag, november 19th, 2012

Nu finns RSK:s gamla bilder samlade i en databas som är öppen för allmänheten. Det är alltså möjligt att gå in  och titta på favoritlaget från förr eller sportklubbens eminenta skidåkare som gjorde framstående insatser i t ex Vasaloppet amazon prime folgen herunterladen laptop. Man hittar också kända åkare som ställt upp i det klassiska Rengsjöloppet. Det är viktigt att ta hand om historiska bilder och arkivera dem på rätt sätt wie kann ich gekaufte musik von amazon herunterladen. Därför digitaliseras nu bildskatten och läggs in i en separat databas. Men många av bilderna saknar namn på personer  och årtal och här vill RSK ha hjälp av minnesgoda Rengsjöbor podcast deutschlandfunk. Den bild ni ser här nedan är fotbollslaget från 50-talet som 20 juli 1952 mötte allsvenska Sandviken vid invigningen av IP. Det blev förlust för de blåvita den gången med hela 9-0 men publikrekordet 1.200 personer står sig fortfarande chrome downloaden chip.

RSK:s a-lag från 1952 kan apps niet op ipad. Fr v övre raden: Gunnar Persson, lagledare, Arne Jonsson, Anders Jansson, Martin Nord, Tore Roos, Valdemar Persson, Erland Olsson.
Fr v nedre raden: Bernt Persson, Rune Persson, Ingvar Öst, Lars Linck och Lasse Bodin.

Sedwallsfest med bejublat klockspel

lördag, november 17th, 2012

Den nya kyrkomusikern i församlingen, Ewa Holmström, gjorde ett succéartat framträdande med sitt klockspel vid den första Sedwallsfesten på fredagskvällen kostenlose gute nacht bilder zum herunterladen. En fullsatt restaurang på Ringshög applåderade in henne för ett extranummer eftersom alla ville höra mera av hennes fascinerande spel på olika klockor ps3 design. Anders Svanberg från Sedwallsstiftelsen berättade om bakgrunden till fondmiljonerna från Amerika och vilka Sedwallsbröderna var. Han avslöjade också att det krävdes sex års juridisk kamp med myndigheterna i USA innan de släppte taget om arvspengarna till brödernas hembygd microsoft office mac herunterladen. Nu flyter leveranserna på bra och de amerikanska förvaltarna har lovat att avkastningen inte längre ska minska. Sedan pengarna började delas ut till föreningslivet i Rengsjö har det nog blivit sammanlagt 7 miljoner kronor hittills, sa Anders Svanberg som också upplyste festdeltagarna om att det här är pengar som tickar på i all oändlighet musik herunterladen bei amazon prime. Det resulterade förstås i glada ovationer. Med på festen var också en brorson till Sedwallsbröderna nämligen Björn Sedwall från Simeå. Han tyckte att festen var ett fint sätt att hedra farbröderna på schilder kostenlos herunterladen. Alla lät sig väl smakas av trerättersmiddagen och flera uttryckte önskemål om att låta Sedwallsfesten bli en årlig tradition.Något som lyser upp i novembermörkret herunterladen. Den här gången var det Ringshög och Rengsjöprojektet som arrangerade men en idé vore att alla föreningar i Rengsjö går samman och hjälps åt med festen musica fm herunterladen.

Ewa Holmström gjorde ett bejublat framträdande med sitt klockspel som hon lärt sig i Chicago dit också Sedwallsbröderna en gång utvandrade.

Det var festklädda människor och trerättersmiddag polizei simulator kostenlos downloaden chip. Precis som på Nobelfesten när Rengsjöborna hedrade sina givmilda utvandrare, prästsönerna Olof och Nels Sedwall.

Glöm inte Sedwallsfesten

måndag, november 12th, 2012

Det finns fortfarande platser kvar till den s k Sedwallsfesten på Ringshög kommande fredag. En fest som har kommit till för att hedra de båda prästsönerna Nels och Olof som emigrerade till Amerika och därifrån under många år skickade pengar till sin hembygd esim profile o2. Fortfarande delas det varje år ut hundratusentals kronor till föreningslivet i Rengsjö från den stiftelse som Nels testamenterade stora delar av sin förmögenhet till scrivener for free. Det finns alltså all anledning att komma ihåg dessa bröder och det görs nu för första gången med en högtidligare fest. Det blir en trerättersmiddag med tal och underhållning och festen börjar redan kl 17 herunterladen. Anmälan görs till restaurangen på Ringshög. Kostnaden är 200 kr per person och klädseln är kavaj. Det sistnämnda mest för att skapa lite extra feststämning och glamour i novembermörkret divi.

Signerar sin bok i Rengsjö

lördag, november 3rd, 2012

Daniel Waluszewski, som skrivit en bok om hur hans farfar hittade kärleken i Rengsjö, kommer nu hit för att berätta om sin bok och farfaderns spännande liv Music free iphone. Måndag den 3 december föreläser han för pensionärerna i måndagsgruppen på Ringshög och på kvällen samma dag gör han en ny föreläsning för övriga intresserade Rengsjöbor shader downloaden tutorial. Även det på Ringshög. Daniel kommer också att sälja sin bok och signera den för de som vill. Boken heter ”Med en blick över axeln” och är en roman byggd på Czeslaw Waluszewskis liv Minecraft texture pack securely. Han var polsk krigsfånge som vid andra världskrigets slut befriades av amerikanarna efter att ha suttit i tyska koncentrationsläger. Czeslaw hamnade i Sverige och placerades i ett interneringsläger i Berga det s k Petsamo-lägret herunterladen. I Rengsjö fann den polske krigsfången sitt livs kärlek, pastorsdottern Anna-Britta Arwe. De gifte sig och bosatte sig i Sundsvall men i 27 år förföljdes Czeslaw av svenska Säpo som misstänkte honom för att vara kommunistisk spion flipbook herunterladen.

Daniel Waluszewski,kommer till Rengsjö 3 december för att berätta om sin farfar, den polske krigsfången som hittade kärleken i Rengsjö.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Arkiv

 • september 2023
 • augusti 2023
 • maj 2023
 • april 2023
 • november 2022
 • oktober 2022
 • juli 2022
 • maj 2022
 • mars 2022
 • februari 2022
 • september 2021
 • augusti 2021
 • juni 2021
 • maj 2021
 • april 2021
 • september 2020
 • april 2020
 • mars 2020
 • februari 2020
 • oktober 2019
 • september 2019
 • augusti 2019
 • juli 2019
 • juni 2019
 • maj 2019
 • april 2019
 • mars 2019
 • februari 2019
 • januari 2019
 • november 2018
 • september 2018
 • augusti 2018
 • juli 2018
 • juni 2018
 • maj 2018
 • april 2018
 • mars 2018
 • februari 2018
 • januari 2018
 • december 2017
 • november 2017
 • oktober 2017
 • september 2017
 • augusti 2017
 • juli 2017
 • juni 2017
 • maj 2017
 • april 2017
 • mars 2017
 • februari 2017
 • januari 2017
 • december 2016
 • november 2016
 • oktober 2016
 • september 2016
 • augusti 2016
 • maj 2016
 • april 2016
 • mars 2016
 • februari 2016
 • januari 2016
 • december 2015
 • november 2015
 • oktober 2015
 • september 2015
 • augusti 2015
 • juli 2015
 • juni 2015
 • maj 2015
 • april 2015
 • mars 2015
 • februari 2015
 • januari 2015
 • december 2014
 • november 2014
 • oktober 2014
 • september 2014
 • augusti 2014
 • juli 2014
 • juni 2014
 • maj 2014
 • april 2014
 • mars 2014
 • februari 2014
 • januari 2014
 • december 2013
 • november 2013
 • oktober 2013
 • september 2013
 • augusti 2013
 • juli 2013
 • juni 2013
 • maj 2013
 • april 2013
 • mars 2013
 • februari 2013
 • januari 2013
 • december 2012
 • november 2012
 • oktober 2012
 • september 2012
 • augusti 2012
 • juli 2012
 • juni 2012
 • maj 2012
 • april 2012
 • mars 2012
 • februari 2012
 • januari 2012
 • december 2011
 • november 2011
 • oktober 2011
 • september 2011
 • augusti 2011
 • juli 2011
 • juni 2011
 • maj 2011
 • april 2011
 • mars 2011
 • februari 2011
 • januari 2011
 • december 2010
 • november 2010
 • oktober 2010
 • september 2010
 • augusti 2010
 • juli 2010
 • juni 2010
 • maj 2010
 • april 2010
 • mars 2010
 • februari 2010
 • januari 2010
 • december 2009
 • november 2009
 • oktober 2009
 • september 2009
 • augusti 2009
 • juli 2009
 • juni 2009
 • maj 2009
 • april 2009
 • mars 2009
 • februari 2009
 • januari 2009
 • december 2008
 • november 2008
 • oktober 2008
 • september 2008
 • augusti 2008
 • Kategorier

 • Nyheter