Arkiv, januari, 2013

Kommunen gjorde fel om Ringslyckan

onsdag, januari 30th, 2013

Nu erkänner kommunen att man gjorde fel när Anders Bergsten ville lämna en motion till fullmäktige om Ringslyckan -demensboendet i Rengsjö. Motionen , som krävde att nedläggningsbeslutet om Ringslyckan skulle fattas av kommunfullmäktige och inte av socialnämnden, fick Anders Bergsten inte lämna microsoft officer kostenlos downloaden. Han överklagade då detta till förvaltningsrätten i Falun och nu erkänner kommunfullmäktiges ordförande Stefan Permickels(s) i ett yttrande till rätten att fullmäktige agerat felaktigt tor-browser-bundle. Bergstens motion skulle ha tagits upp. Rengsjö Framtid, genom Göran Bernstål,överklagade också att inte deras medborgarförslag i samma ärende hade tagits upp av kommunfullmäktige my cloud home folder. Båda dessa överklaganden har ännu inte avgjorts i förvaltningsrätten . Trots detta stängdes Ringslyckan förra sommaren och de inneboende hänvisades till utökad hemtjänst alternativt flytt till annat demensboende i kommunen amazon serien auf laptop herunterladen. Handläggningen av Ringslyckan upprörde många människor i Rengsjö eftersom man ansåg att det var ett nedläggningsbeslut som smögs fram. Verksamheten i det nybyggda demensboendet hade bara pågått i drygt ett år innan nedläggningen var ett faktum download windows 10 cd.

Ringslyckan stängdes förra sommaren trots att alla överklagningar fortfarande inte är avgjorda i förvaltningsrätten.

Skoterträff för tredje året

söndag, januari 27th, 2013

Det drar ihop sig till en ny skoterträff på Östersjön i Rengsjö lördagen den 23 februari. Återigen är det Rengsjö skoterklubb som arrangerar och träffen som börjar kl 10 riktar sig till alla skoterälskare i södra Hälsingland microsoft word freely. Många skoterhandlare finns på plats för att visa upp sina nya modeller och låta folk provköra. Det blir också barnskoterkörning för de minsta och naturligtvis servering av kolbullar och hamburgare, tipsrunda och lotterier Download ionos private key. På kvällen blir det sedan middag och dans till liveband i RSK-lokalen. Med det vinterväder vi har i år kommer hundratals skoteråkare att lockas till Rengsjö spår arrangörerna netflix auf laptop herunterladen. Titta bara på den här sidans startbild för det är där som skoterträffen äger rum. På isen ute vid grillstugan samlas skoterpubliken. En härlig plats att mötas på download bibi and tina listening games for free. Vi välkomnar alla skoterentusiaster till Rengsjö!

Välbesökt skiddag i Höle

onsdag, januari 23rd, 2013
jahresplaner 2019 excel kostenlos download

Den 19 januari var det skiddag i Höle. En 4,2 km lång slinga samt ett barnspår var uppdraget. Under dagen träffades ett 60-tal Rengsjöbor som provade spåren, grillade korv och samtalade med varandra herunterladen. Dagens lopp stod 6-åriga Alva Sjöström för som tog mamma Anna med på en tur på långa slingan. En mycket nöjd Alva berättade att hon bara ramlat 4 gånger under hela turen download free schlager. Bra jobbat! Ytterligare en skiddag planeras under mars månad och då kanske med tillhörande ”After ski”.

 

Arbetsgrupp jobbar för Lötens framtid

måndag, januari 21st, 2013

Lötens Handel söker nu en ny ägare sedan Nicklas Fredriksson bestämt sig för att avyttra verksamheten.

Vid måndagskvällens styrelsemöte i Rengsjö Framtid beslutades att tillsätta en arbetsgrupp som skall jobba för att hitta en lösning så att affären kan bibehållas herunterladen. I den arbetsgruppen ingår Anders Svanberg, Helena Näslund, Sonja Lundin, Thomas Backan och Berit Wahl. Men fler är välkomna i gruppen som nu b l a ska försöka ta reda på varför 6 av 10 Rengsjöbor inte handlar i den egna butiken download movies at prime. Det gäller att vända detta beteende eftersom köptroheten är grundläggande för att driva Lötens handel vidare. Vid mötet förklarade Nicklas Fredriksson att han vill avyttra affären helst inom två månader då han skall läggas in för operation av en hjärtklaff download iphone app. Det är alltså en akut situation som Rengsjö nu ställs inför och det gäller därför också för arbetsgruppen att försöka hitta en ny affärsidkare snarast möjligt videos from zdf mediathek. Enligt uppgift lär det finnas en intressent som hört av sig till Nicklas men hur seriöst det är med denna förfrågan är oklart i dagsläget. Arbetsgruppen kommer nu att jobba förutsättningslöst och alla som har idéer om en lösning på affärsfrågan kan vända sig med förslag till någon i arbetsgruppen herunterladen.

Nicklas vill nu sälja affären

måndag, januari 21st, 2013

Krismötet om framtiden för Lötens handel på måndagen kom med en hel del förslag på åtgärder som skulle kunna hjälpa upp ekonomin men Nicklas Fredriksson, som sedan 1,5 år driver affären, tycks redan vara inne på att ge upp pc spiele online kaufen herunterladen. Detta sedan han i förra veckan stött på en ny motgång i form av en kommande hjärtoperation som gör att han måste vara sjukskriven i minst två månader audiobooks at youtube download legally. – Om någon är intresserad av att ta över verksamheten så lägger jag av, förklarade Nicklas under mötet. Då hade ändå länsstyrelsens representanter gett besked om att han kan få driftsbidrag för att täcka kostnaderna under sin bortovaro netflix im internet herunterladen. Bertil Karsbo, länsstyrelsens rådgivare i lanthandelsfrågor,föreslog att kommunen skulle kunna stötta affären på så sätt att inköpen till skolans matbespisning och Ringshögs restaurang görs i Lötens handel men det fordrar att man frigör dessa platser från den gemensamma upphandlingen via Inköp Gävleborg Download freemake for free. Något som kommunalrådet Marie Centerwall(s) lovade undersöka. Fastighetsägarna är beredda att sälja affärsfastigheten för 800 000 kr men Nicklas menade att det kan bara hjälpa honom kortsiktigt bilder herunterladen samsung galaxy s3. Han har idag en omsättning på 6,3 miljoner kronor men skulle behöva en miljon till.Och det måste han få hjälp med, förklarade Bertil Karsbo. – De privata handlarna har tagit tillräckligt med ansvar för samhällsservicen cats for free. Nu är det upp till kommunen och byborna  att göra något för att affären ska finnas kvar. Alla måste tänka till och inse vad det betyder att ha en butik på orten herunterladen. Det kan räcka med att man köper ett 20-tal artiklar i veckan  om alla hushåll ställer upp. Bertil Karsbo tyckte att det var ett positivt möte och hoppas att Rengsjö Framtid gör verklighet av idén om en marknadsundersökning där man knackar dörr och frågar byborna hur de vill handla och samtidigt informerar om vad det betyder om affären försvinner minecraft auf mac herunterladen. Då rasar villapriserna, bensinmacken slår igen, skolan försvinner på sikt, företag kraschar osv. En skrämmande framtidsvision som Rengsjöborna nu tillsammans måste kämpa emot twitch panels for free german.

Fototävlingen avgjord

torsdag, januari 17th, 2013

Sommaren 2011 utlyste Rengsjö Framtid en fototävling för att få fram ett nytt vykort som skulle ”sälja” bygden. Tävlingen förlängdes till att omfatta även sommaren 2012 och nu är den avgjord gong. Vinnare blev Ulrika Bengtsson från Glössbo som tog den här bilden av sin dotter Ellen,4 år, en majkväll vid Hölesjön. Ulrika berättar att det var en varm och vacker kväll och de hade åkt till sjön för att leka en stund adobe photoshop kostenlos mac. Ellen iklädd bara kjol och sandaler plaskade i vattnet och trivdes. Samtidigt passade Ulrika på att öva med sin kamera för att fånga vackra siluettbilder 3d druck modelle herunterladen. Det lyckades rätt bra för tävlingsjuryn föll för den vackra motljusbilden som signalerar  lekfullhet, lugn och sommarlängtan. Men den är inte speciell på något sätt för just Rengsjö och därför avvaktar Rengsjö Framtid med att ta fram ett nytt vykort tills man hittat den bild som eftersträvas spotify nur teile einer playlist herunterladen. Ulrika gratuleras till segern i fototävlingen och har ett pris som väntar.

Krismöte om Rengsjöbutiken

måndag, januari 14th, 2013

Rengsjö Framtid har nu bjudit in till ett krismöte om lanthandelns framtid. Det blir på Ringshög måndag den 21 januari kl 14 och inbjudna är politiker och tjänstemän från kommunen och representanter från länsstyrelsen samt ägaren till butiken Nicklas Fredriksson herunterladen. Mötet kommer att diskutera vad man kan göra för att rädda affären som befinner sig i ett utsatt läge. Orsaken är att alltför få ortsbor gör sina huvudsakliga inköp i affären herunterladen. I senaste numret av Rengsjöbladet uppmanades därför Rengsjöborna att handla mera där men enligt innehavaren så har det inte märkts några förändringar till det bättre kindle alle herunterladen. Samma dag som mötet med kommunrepresentanterna har Rengsjö Framtid styrelsemöte och då kommer butiksfrågan att diskuteras även där. Lanthandelns framtid är nu den viktigaste frågan för Rengsjöborna och det är av största vikt att alla hjälps åt så att affären kan bibehållas, säger Rengsjö Framtid som i ett medborgarförslag till senaste kommunfullmäktige efterlyst stödåtgärder för att rädda butiken dune der wüstenplanet 2000 spiel kostenlos downloaden.

Rengsjöprojektet sparar pengar

onsdag, januari 9th, 2013

Nu är det klarlagt att Rengsjöprojektet,som startade för drygt två år sedan i syfte att ge en bättre vård för våra mest sjuka äldre, sparar stora vårdpengar åt kommunen Download adobe flash player mac for free. Samtidigt som kostnaderna minskar blir de äldre aktivare och får ett ökat välbefinnande. Genom att jämföra vårdinsatserna för tio utvalda personer mellan 2011 och 2012 så har kostnaderna på ett år minskat med hela 316.000 kr herunterladen! Drar man sedan ifrån kostnader för olika extrainsatser av bl a läkare,sjukgymnaster och arbetsterapeuter så blir vinsten ändå 183.000 kr. Det är framförallt olika former av rehabilitering, en samordnad vårdplanering och läkemedelsgenomgångar som gett till resultat att akut och slutenvård samt hemtjänstkostnader kunnat minskas avsevärt download boerse.de share letter.

-Att det skulle ha så stor effekt bara genom att arbeta rätt hade vi inte trott. Vi är själva imponerade av att rehabinsatserna gett så gott resultat även på mycket gamla kunder, säger Riina Mast som  är ansvarig projektledare fonelab iphone datenrettung kostenlosen. Erfarenheterna från Rengsjö kommer nu att praktiseras i hela Bollnäs kommun när hemsjukvården kommunaliseras från 1 februari i år.

I Rengsjöprojektet ingår också förebyggande insatser för alla pensionärer som t ex måndagsgruppens populära träffar då man ägnar sig åt stavgång, gymnastik, kost och annan hälsoinformation download pokemon yellow for free. Ett 50-tal pensionärer deltar inte bara från Rengsjö utan också Växbo.

 

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Arkiv

 • september 2023
 • augusti 2023
 • maj 2023
 • april 2023
 • november 2022
 • oktober 2022
 • juli 2022
 • maj 2022
 • mars 2022
 • februari 2022
 • september 2021
 • augusti 2021
 • juni 2021
 • maj 2021
 • april 2021
 • september 2020
 • april 2020
 • mars 2020
 • februari 2020
 • oktober 2019
 • september 2019
 • augusti 2019
 • juli 2019
 • juni 2019
 • maj 2019
 • april 2019
 • mars 2019
 • februari 2019
 • januari 2019
 • november 2018
 • september 2018
 • augusti 2018
 • juli 2018
 • juni 2018
 • maj 2018
 • april 2018
 • mars 2018
 • februari 2018
 • januari 2018
 • december 2017
 • november 2017
 • oktober 2017
 • september 2017
 • augusti 2017
 • juli 2017
 • juni 2017
 • maj 2017
 • april 2017
 • mars 2017
 • februari 2017
 • januari 2017
 • december 2016
 • november 2016
 • oktober 2016
 • september 2016
 • augusti 2016
 • maj 2016
 • april 2016
 • mars 2016
 • februari 2016
 • januari 2016
 • december 2015
 • november 2015
 • oktober 2015
 • september 2015
 • augusti 2015
 • juli 2015
 • juni 2015
 • maj 2015
 • april 2015
 • mars 2015
 • februari 2015
 • januari 2015
 • december 2014
 • november 2014
 • oktober 2014
 • september 2014
 • augusti 2014
 • juli 2014
 • juni 2014
 • maj 2014
 • april 2014
 • mars 2014
 • februari 2014
 • januari 2014
 • december 2013
 • november 2013
 • oktober 2013
 • september 2013
 • augusti 2013
 • juli 2013
 • juni 2013
 • maj 2013
 • april 2013
 • mars 2013
 • februari 2013
 • januari 2013
 • december 2012
 • november 2012
 • oktober 2012
 • september 2012
 • augusti 2012
 • juli 2012
 • juni 2012
 • maj 2012
 • april 2012
 • mars 2012
 • februari 2012
 • januari 2012
 • december 2011
 • november 2011
 • oktober 2011
 • september 2011
 • augusti 2011
 • juli 2011
 • juni 2011
 • maj 2011
 • april 2011
 • mars 2011
 • februari 2011
 • januari 2011
 • december 2010
 • november 2010
 • oktober 2010
 • september 2010
 • augusti 2010
 • juli 2010
 • juni 2010
 • maj 2010
 • april 2010
 • mars 2010
 • februari 2010
 • januari 2010
 • december 2009
 • november 2009
 • oktober 2009
 • september 2009
 • augusti 2009
 • juli 2009
 • juni 2009
 • maj 2009
 • april 2009
 • mars 2009
 • februari 2009
 • januari 2009
 • december 2008
 • november 2008
 • oktober 2008
 • september 2008
 • augusti 2008
 • Kategorier

 • Nyheter