Arkiv, februari, 2013

500 på skoterträff i Rengsjö

lördag, februari 23rd, 2013

Bortåt 600-700 personer kom till skoterträffen i Rengsjö som i år samlade rekordmånga deltagare.

Årets skoterträff i Sedwallsparken och på Östersjöns is blev en formidabel succé. Inte mindre än 500 skotrar kom från alla håll till centrala Rengsjö den här dagen. För att träffas, titta på nya skotermodeller, provköra, äta och snacka snöskoter. Och trots att VM på skidor konkurrerade kom det också många intresserade utan skoter. Hela lördagen blev ett enda stort skotersurr, luften vibrerade och avgaserna låg blytunga över centrum. Rengsjö skoterklubb, som arrangerade träffen för tredje året, gjorde lysande affärer på hamburgare och kolbullar, och ordförande Patrik Putte Nilsson myste belåtet. – Klubbmedlemmarna är otroliga på att ställa upp och jobba för det här. Vi är 25 personer här och 15 som sköter middagen och dansen ikväll, berättade han. Till lördagskvällens after-skoter hade 130 personer förbokat sig och när dansen sedan kom igång var det fullt hus i RSK-lokalen. Den här skoterdagen i Rengsjö växer för varje år och har nu blivit en tradition som sprider sig inte bara i södra Hälsingland utan också till angränsande landskap. I år kom det skoteråkare t o m ända från Sveg.

Inte mindre än 500 skotrar prydligt parkerade på Östersjöns is. En häftig syn i Rengsjö på lördagen.

På en särskild rundbana kunde de minsta prova på skoteråkningens tjusning. Här är det Alexander Wallin,9 år, och Kevin Alfredsson,7 som testar de speciella miniskotrarna.

Årsmöte med Rengsjö Framtid

måndag, februari 18th, 2013

Årsmötet med föreningen Rengsjö Framtid har satts till måndag den 11 mars kl 19 på Ringshög. Då kommer bl a en ny ordförande efter Birgitta Hildingsson att väljas. Före mötet blir det ett kort styrelsemöte som behandlar några ärenden som inte hanns med vid senaste styrelsemötet. Som vanligt är alla föreningens möten öppna för allmänheten och föreningen bjuder också som vanligt på fika.

Ny ägare räddar Lötens Handel

lördag, februari 2nd, 2013

Det är nu klart att en ny ägare är beredd att ta över Lötens handel och därmed räddas butiken kvar. Vem den nye ägaren blir är ännu inte officiellt men enligt vad rengsjo.se erfar så är det en privatperson bosatt i Rengsjö. Nicklas Fredriksson, som äger och driver butiken sedan drygt ett år tillbaka, har tidigare signalerat att han vill avyttra verksamheten. Han skall inom kort opereras för ett hjärtfel och detta har påskyndat hans ställningstagande. Men det är också så att han inte lyckats vända ortsbornas beteende när det gäller att handla i den egna butiken. Bara 40 procent av hushållen i Rengsjö nyttjar Lötens Handel och det räcker inte för att få tillräcklig ekonomi på verksamheten. Den blivande nye ägaren har inte gått att nå för en kommentar men personen ifråga har mångårig erfarenhet från liknande affärsverksamhet. Föreningen Rengsjö Framtid har inför hotet mot affären dragit igång en arbetsgrupp som ska ta reda på varför så många rengsjöbor inte handlar i Lötens Handel. Detta arbete kommer att fortsätta även med en ny ägare till butiken.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter