Arkiv, april, 2013

Svedja och Växbo får fiber i år

tisdag, april 16th, 2013

Utbyggnaden av bredbandsnätet som fortsätter nu när snön går bort kommer också att omfatta delar av Svedja och Växbo. Likadant är det med fastigheter efter Nordanhölevägen vid Skidtjärn. Det framkom när Bollnäs Energi och Rengsjö Framtid höll informationsmöte på måndagskvällen. Ett 70-tal besökare kom till RSK-lokalen för att höra mera och ställa frågor till Anders Lantz från Bollnäs Energi. Fortfarande är det 6.250 kr som gäller för anslutningsavgiften och det är viktigt att alla som kan och vill vara med gör anmälan till Bollnäs Energi. Väntar man tills grävarbetena är klara och ansluter sig senare så blir det betydligt dyrare. Fler operatörer kommer så småningom att släppas in på det fiberoptiska nätet men det är Bollnäs Energi som är nätägare och som tar betalt för detta. När tjälen gått ur marken startar Elektra sina grävningar in på de olika tomterna och ansluter de anmälda fastigheterna till nätet via en liten låda inne i huset. Viktigt är att man som fastighetsägare informerar om nedgrävda ledningar som annars kan förstöras vid fiberdragningen. Någon gång i slutet av sommaren räknar man med att fiberdragningen i Rengsjö är klar.

Vägbygge ger fler husägare fiber

onsdag, april 10th, 2013

På måndagkväll den 15 april är det nytt bredbandsmöte i RSK-lokalen med början kl 19. Då berättar Bollnäs Energi om den fortsatta utbyggnaden av det fiberoptiska bredbandsnätet, om installationer i byggnader och vilka tjänster som kan beställas. Bollnäs Energi bjuder också på kaffe och kaka. Rengsjö Framtid är medarrangör. En nyhet när det gäller utbyggnaden är att bredbandsnätet kan utvidgas med hjälp av den ombyggnad av Nordanhölevägen som planeras nu i sommar. Då kan även fast boende och stugägare vid Skidtjärns östra ände och Broddböle få fiber till sina hus om kabeln kan läggas ned samtidigt med vägarbetet.

Lilian välkomnad med blommor

tisdag, april 2nd, 2013

Nu är hon lanthandlare på allvar. På tisdagen öppnade Lilian Edström Lötens handel som ny innehavare av butiken. Hon gjorde det med ett ordentligt stänk av nervositet men de positiva välkomstorden värmde och efterhand försvann också nervositeten. Det blev blomsterbuketter både från hembygdsföreningen och Rengsjö Framtid och Lilian hälsade rörd och tacksam till alla. En spännande utmaning kallar hon sitt nya jobb och det är bara att hoppas att hon ska lyckas fånga in flera nya kunder så att butiken bär sig. Men hon är optimistisk och inte rädd för att jobba så det ska nog gå vägen och när hon blivit ordentligt varm i kläderna så kommer det nog att hända saker. Till att börja med så ska hennes nya bageridel få möjlighet att leverera färskt bröd till Ringshög. På sikt borde även övriga varor kunna tas från Löten både till Ringshög och till skolans kök. Det skulle ge affären en bra grund att stå på och det är något som Lilian kommer att jobba för.

Ingvar Ingeroth från Rengsjö Framtid överrräcker blommor och önskar Lilian lycka till.

Ingvar Ingeroth från Rengsjö Framtid överräcker blommor och önskar Lilian lycka till.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter