Arkiv, augusti, 2013

Lyskvällen firade 5-årsjubileum

lördag, augusti 31st, 2013
Inne i de tre tälten blev stämningen snabbt på topp och alla lät sig väl smakas av den delikata suringen.

Inne i de tre tälten blev stämningen snabbt på topp och alla lät sig väl smakas av den delikata suringen.

Kön blev lång till det uppdukade buffébordet och suringdoften spred sig över hela Sedwallsparken denna kväll.

Kön blev lång till det uppdukade buffébordet och suringdoften spred sig över hela Sedwallsparken denna kväll.

I grillstugans eldsken och goa värme samlades man sedan i små grupper till intressant eftersnack.

I grillstugans eldsken och goa värme samlades man sedan i små grupper till intressant eftersnack.

 

Den femte lyskvällen i ordningen i Sedwallsparken samlade ett 70-tal gäster som lät sig väl smakas av det uppdukade surströmmingsbordet. Det aviserade regnovädret höll sig borta större delen av kvällen som också var förvånansvärt varm. Det gjorde att stämningen höll sig på topp och arrangerande Rengsjö Framtids festansvariga kunde andas ut. När mörkret sedan föll och alla marschaller och eldkorgar tändes var det som om allt föll på plats. Högsta vinsten i lyskvällslotteriet togs hem av Hasse Andersson på lott nr 471 och vinsten bestod av 1.000 kr kontant. Efter kaffet samlades man i samtalsgrupper och vid brasan ute i grillstugan höll sig många kvar under kvällen trots att regnet gjorde entré och åskan började mullra. Ett särskilt tack vill arrangörerna rikta till Kent Pettersson som lånade ut sitt partytält och dessutom satte upp det och tog ned det själv. Föreningens egna tält, som havererade i stormen efter fjolårets lyskväll, har reparerats och användes nu också.

 

80-tal anmälda till suringfesten

onsdag, augusti 28th, 2013

På lördag arrangeras för femte året surströmmingsfesten och lyskvällen i Sedwallsparken och på tisdagen var redan ett 80-tal personer anmälda. Ni som ännu inte gjort det hör av er till Ingmarie Antonsson eller Ingalill Rundgren i Rengsjö Framtid. Kostnaden är 130 kr per person. Tälten sätts upp under lördagen på gräsplanen utanför campingstugan och kommer det någon och hjälper till så är Ingmarie och Ingalill väldigt tacksamma. Kan någon ta ved med sig till elden i grillstugan och eldkorgarna så vore det också välkommet. På söndag förmiddag behövs också hjälp för att plocka ned tälten och köra tillbaka bänkar och bord. Väderlekstjänsten lovar uppehållsväder på lördagskvällen och kl 18 sätter festandet igång.

Vägbygget startar 2 september

fredag, augusti 23rd, 2013

Rustningen av Nordanhölevägen kommer att påbörjas vecka 36 som alltså är första veckan i september. Det är nu klart att huvudentreprenör för vägbygget blir NNG Entreprenad från Sundsvall och de kommer att börja arbetet med att byta vägtrummor från ena hållet och blockriva stenar från andra hållet. Vägen kommer att vara öppen för trafik hela tiden men man får bereda sig på väntetider. Den här veckan har man börjat med att röja sly och träd efter dikeskanterna. För fastighetsägare som vill ha besked om hur man ska göra med träd, staket och postlådor så kan man kontakta Mikael Andersson på tel 070-3159660.

Fotbollens Dag nu på lördag

onsdag, augusti 21st, 2013

Det är dags för nya festligheter i Rengsjö kommande lördag. Då blir det Fotbollens Dag på IP med massor av aktiviteter hela dagen. Det börjar redan kl 10 och håller på till kl 18. På kvällen är det sedan lyskväll vid Skidtjärn med massor av marschaller och eldar som lyser upp augustimörkret och avslutar en fantastisk sommar vid denna vackra sjö. Eldarna tänds vid 21-tiden och festligheterna pågår natten lång. På IP inleds Fotbollens Dag med att sexton knattelag visar upp vad de kan. Deras matcher pågår fram till kl 15. Men kl 13 spelar också RSK:s F 11-lag mot Sandarne och 14.30 är det dags för den populära straffsparkstävlingen. Kl 16 spelar a-laget en viktig poängmatch mot Timrå i div 3 södra Norrland och i halvtidspausen blir det dragning i det stora TV-lotteriet. Det blir flera lotterier under dagen och försäljning av kioskvaror, korv och hamburgare. RSK hoppas på stor uppslutning eftersom vädret ser ut att bli bästa tänkbara.

Ökenrockaren tog byn med storm

söndag, augusti 18th, 2013

Arrangerande Rengsjö Kultursällskap lyckades med det otroliga, att flyga in ökenrockaren från Sahara Bombino med band för en enda spelning i Sverige och det i lilla Rengsjö. Och dessutom för mindre än halva priset. I vanliga fall kostar dessa musiker 60 000 kr men till Rengsjö kom de för mindre än halva priset inklusive resekostnader. Men de afrikanska musikanterna hade så när missat Hem till Byn-festivalen eftersom Arlanda drabbades av tekniska problem med massor av inställda flyg. Efter många oroliga timmar kom så beskedet att Bombino hade lyckats komma med ett flyg som kunde landa i Sverige och han dök också upp i tid i Västerby där han och hans rockande musikanter tog publiken med storm. Hem till Byns tredje upplaga drog en rekordpublik som fick uppleva en fantastisk augustikväll i en sagolik miljö. Ulf Sturesson gästade festivalen för tredje gången och kunde bjuda på schlagerdrottningen och countrygiganten Kicki Danielsson som tycktes trivas i Rengsjö. Men så bor hon också numera nästgårds(i Ren) och är väl hemmastadd  här sedan sonen Viktor spelade för Rengsjö i fotboll. Nu bedyrade hon sin kärlek till orten och aviserade att det mycket väl kan bli ett husköp här om det dyker upp något lämpligt objekt. Arrangörerna av Hem till Byn-festivalen har jobbat hårt inför den här festivalen och ska ha en stor eloge för det proffsiga arbete man lägger ned och som verkligen positionerar Rengsjö på musikkartan. Hoppas bara att de orkar fortsätta ytterligare ett antal år för det behöver Rengsjö.

Ökenrockaren Bombino och hans band fick festivalpubliken i Rengsjö att gunga loss.

Ökenrockaren Bombino och hans band fick festivalpubliken i Rengsjö att gunga loss.

En härlig miljö bjuds publiken på i Hem till Byn.

En härlig miljö bjuds publiken på i Hem till Byn.

Lena Jonsson, riksspelman från Bollnäs och hennes amerikanska turnékollega bjöd på både svensk och amerikansk folkmusik.

Lena Jonsson, riksspelman från Bollnäs och hennes amerikanska turnékollega bjöd på både svensk och amerikansk folkmusik.

Det ska böjas i tid för att festivalpubliken ska fortleva. Men än så länge är det bäst att ha lurarna på.

Det ska böjas i tid för att festivalpubliken ska fortleva. Men än så länge är det bäst att ha lurarna på.

 

 

 

Måndagsgruppen startar upp igen

onsdag, augusti 14th, 2013

På måndag den 19 augusti startar måndagsgruppen i Rengsjöprojektet upp höstens verksamhet. Det är som vanligt samling kl 10 vid Ringshög och därefter blir det stavgång eller inomhusgympa. Alla gamla deltagare och förhoppningsvis också en del nya hälsas välkommen till terminsstarten. Höstens olika aktiviteter kommer att presenteras och där återfinns bl a en hantverksdag den 30 september som arrangeras tillsammans med Rengsjö Framtid. Den lyckade Sedwallsfesten till minne av bröderna Sedwall återkommer också med preliminärt datum 8 november. Rengsjöprojektet uppmärksammas just nu på Sveriges Kommuner och Landstings hemsida och där berättar man om det lyckade projektet som fått flera gamla människor att överge rullstolarna tack vare balansträning. I november avslutas Rengsjöprojektet som pågått i tre år men verksamheten fortsätter som hittills med måndagsgrupp och de olika aktiviteterna i övrigt. Den lyckade äldrevårdssatsningen i Rengsjö kommer nu också att införas i andra delar av kommunen.

Suringfest för femte året

tisdag, augusti 13th, 2013

Så är det återigen dags för den tradionella suringfesten i Sedwallsparken. Lördag den 31 augusti är kvällen då långborden dukas och tälten sätts upp. När skymningen faller tänds hundratals marschaller och eldarna förgyller stämningen under augustikvällen. Det är som vanligt Rengsjö Framtid som arrangerar och ansvariga är Ingmarie Antonsson och Ingalill Rundgren. Men de behöver all hjälp de kan få både inför festen och efteråt. Alla som kan ställa upp och bidra med ett handtag skall träffas vid campingstugan den 27 augusti kl 19.Då bestäms vad var och en skall göra. Det är också till Ingalill och Ingmarie man anmäler sig till själva festen som börjar kl 18 med samling vid campingstugan. Kan du inte hjälpa till på annat sätt så stöd då Rengsjö Framtid genom att sälja eller köpa lotter i det lotteri som anordnas inför lyskvällen. För att festen skall bli så lyckad som möjligt krävs det att så många som möjligt hjälper till. Det här är ett arrangemang som anordnas för femte året och ska det fortsätta så räcker det inte om bara några få i föreningen engagerar sig.

 Surströmming och lyskväll har blivit en lyckad kombination i centrala Rengsjö och nu är det dags igen. Foto: Allan Olsson

Surströmming och lyskväll har blivit en lyckad kombination i centrala Rengsjö och nu är det dags igen. Foto: Allan Olsson


Kan du sjunga eller spela? Kom då och överraska publiken som brukar bestå av dryga hundratalet personer.

Skyfall dränkte källare i Löten

söndag, augusti 11th, 2013

Söndagens intensiva åskväder med åtföljande skyfall orsakade översvämningar och vattenfyllda källare i Löten. I Östs fastighet stod vattnet flera decimeter högt när räddningstjänsten larmades för att pumpa bort vattnet. Även i källaren hos Lötens Handel och i Termaps verkstadslokaler trängde vattnet in. Det var när Lötån inte kunde svälja vattenmassorna som vattnet steg oroväckande snabbt och trängde upp i Östs trädgård för att sedan rinna ned i källaren. Brännaren till pelletspannan lyckades man rädda i sista stund. Det kom ca 60 mm på kort tid och Bruno Öst säger sig aldrig ha sett så mycket vatten stiga runt fastigheten. Några större skador tycks översvämningen trots allt inte ha gett.

Vägtrumman orkade inte svälja vattenmassorna i Lötån som trängde upp i Östs trädgård och rann in i källaren som måste länspumpas.

Vägtrumman orkade inte svälja vattenmassorna i Lötån som trängde upp i Östs trädgård och rann in i källaren som måste länspumpas.


Räddningstjänsten måste också länspumpa inne i Termaps lagerlokaler.

Räddningstjänsten måste också länspumpa inne i Termaps lagerlokaler.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter