Arkiv, oktober, 2013

Häng med och påverka framtiden

tisdag, oktober 29th, 2013

Nu har alla chansen att vara med och påverka framtiden i Rengsjö. Det är bara att komma till Rengsjö Framtids styrelsemöte på måndag 4 november kl 19 på Ringshög. Då kommer vi att diskutera bl a vad som ska göras mer i Sedwallsparken. Blir det en lekpark, skateboardramp, boulebana, fiskebrygga, badplats eller finns det flera idéer på aktiviteter i parken? Det är bara att komma och föreslå. Det blir också diskussion om mobil samåkning och om vi ska annonsera efter barnfamiljer på Blocket. Ta med vänner och grannar och hjälp oss forma vår gemensamma framtid! Föreningen bjuder på trevlig samvaro och gott fika för nu bygger vi tillsammans något nytt som ska gynna alla och då vill vi också att alla ska vara med. Rengsjö måste synas och höras! Vi ska visa så många som möjligt att vi finns till och att vi vill något med vår vackra bygd.

Minst 1000 ska gilla affären

måndag, oktober 28th, 2013

Nu utmanar Rengsjö Framtid alla facebook-vänner till att gilla Lötens Handel. Innan veckan är slut ska minst 1.000 personer gilla affärens fb-sida. Så det är bara att sätta igång, säger föreningens ordförande Helena Näslund om uppropet. Om så många gillar Lötens Handels sida då kan Lilian och hennes personal nå ut med sina erbjudanden snabbt och till en stor kundkrets. Det skulle i sin tur påverka affärens möjligheter att leva vidare. Enkäten som Rengsjö Framtid gjort om vad vi vill med affären är nu klar och kommer att presenteras dels på föreningens kommande styrelsemöte måndag 4 november och under den kampanjvecka som Lötens Handel och Rengsjö Framtid planerar vecka 48. Torsdag den 28 november kommer ett särskilt stormöte om affären att hållas. Avsikten med detta är att fler ska lockas att handla i affären.

Många tak att se över i Västerby

måndag, oktober 28th, 2013

DSC_0003

Under några dagar arbetar flera personer ideellt med att byta ut hundratals takpannor på samtliga byggnader i Västerby. Med hjälp av en skylift tar sig de icke höjdrädda upp på de stora Hälsingegårdstaken och byter ut panna efter panna. Så när de första höstregnen kommer ska taken vara hela och täta, lovar hembygdsföreningens Ragnar Jonsson. Till sin hjälp har han bl a ett riktigt proffs, nämligen Leif Linck, som är van takläggare och inte det minsta höjdrädd. Något som vi kan se på ovanstående bild där han rör sig som en katt på det Regnellska tegeltaket.

Nytt fisktillskott i Ijungen

måndag, oktober 28th, 2013

Ijungen fick på måndagen ett tillskott av ytterligare 130 rödingar till de tidigare insatta 800. Och det var inga småsaker som fiskodlingens Grand Old Man, Roland Olsson, kom med. Medelvikten höll sig kring 8 hg och visade sig vara läckra saker i tungviktsklassen. Rengsjö fiskevårdsförening fortsätter att sköta om sina fiskevatten på bästa sätt och det gör att mången sportfiskare nu ser fram emot det kommande premiärfisket. Det är bara att hålla utkik på föreningens hemsida när den dagen kommer.

Riktigt fina rödingar släpptes på måndagen ut i Ijungen.

Riktigt fina rödingar släpptes på måndagen ut i Ijungen.

Fiskodlaren Roland Olsson kom med 130 rödingar som släpptes ut i Ijungens vatten.

Fiskodlaren Roland Olsson kom med 130 rödingar som släpptes ut i Ijungens vatten.

 

Yogastart för seniorgrupp

tisdag, oktober 22nd, 2013

DSC_0161

En yogagrupp med seniorer har nu kommit igång i Rengsjö. Det är åtta deltagare i gruppen och de har sina övningar 1,5 timme i veckan hos yogainstruktören Hannu Kiviranta på Övra vägen. Än så länge är det bara kvinnor i gruppen men Hannu leder ytterligare en grupp i Rengsjö och där finns det två män som vågat sig på dessa övningar. Hannu Kiviranta och hans fru driver företaget Green Yoga som har sitt huvudsäte i Söderhamn men eftersom de har sin bostad i Rengsjö passar det bra att ha några grupper också här. Senioryogan har Hannu anpassat helt och hållet till de äldre deltagarna och han är noga med att framhålla att man bara ska ta till sig de rörelser som man känner att passar för den egna kroppen. På bilden ser vi några av deltagarna och Hannu som instruerar.

Snart manusstopp för Rengsjöbladet

måndag, oktober 21st, 2013

Alla ni som tänkt annonsera eller vill ha något med i Rengsjöbladets julnummer har nu bara den här veckan på er. Till nästa helg är det manusstopp om redaktionen ska hinna få  ut tidningen i brevlådorna till första advent. Rengsjöbladet är en populär tidning som är efterlängtad av många och som går till alla hushåll i Rengsjö och Växbo -totalt 850. Därför är den ett bra alternativ för lokala annonsörer. Priserna är också måttliga och hjälper utgivaren Rengsjö Framtid att trycka tidningen utan stora förluster. Margareta Ingeroth är kontaktperson när det gäller annonser. Henne når man på tel 13231 eller email: rengsjo.framtid@telia.com. När det gäller text och bilder vänder man sig till goran@bernstal.se  tel 070-6948732.

Jägare måste simma efter älgen

måndag, oktober 21st, 2013

Det har blivit fem fällda älgar för Danne Persson i Rengsjö hittills under årets älgjakt. En av älgarna fick han simmande bärga ur sjön Öjungen sedan den skjutits i vattnet. Danne kastade resolut av sig kläderna och hoppade i det iskalla vattnet. Älgen låg ett 60-tal meter ute i sjön , mellan stranden och en holme, och Danne lyckades få en lina om älgens huvud. Sedan simmade han åter till fast mark och älgen kunde dras iland. Den hade tidigare påskjutits av en annan jägare och då simmat ut till holmen. En jakthund, som slitit spårlinan ur händerna på eftersöksjägaren, följde simmande efter men fastnade med linan i ett träd på ön. Då simmade älgen tillbaka. Men bara för att möta Danne, som kallats dit av den andra skytten. Älgen fann då för gott att än en gång kasta sig i vattnet och simma ut mot holmen och det var då den sköts av Danne. – Det var ett kallt bad och man kände hur kylan snabbt fick krafterna att avta, säger han om det annorlunda jaktäventyret. Men dramatiska möten med älg har han varit med om tidigare. För några år sedan upptäckte han under ett arbetspass som virkeskörare i skogen en älg som brutit ena benet . Den gången hade han ingen bössa med sig men däremot en yxa och med den avlivade han djuret och befriade det från fortsatta plågor.

Danne Persson med en av sina jaktkompisar, älghunden Viitas.

Danne Persson med en av sina tre jaktkompisar, älghunden Viitas. – Det är hundarma som ska ha äran av att det blivit så många älgar,säger han.

Rengsjöson med i stor-konsert

torsdag, oktober 17th, 2013

Markus Pettersson från Rengsjö medverkar i de stora Mozart-konserter som genomförs i tre kyrkor i södra Hälsingland i början av november. Inte mindre än sex olika körer finns med samt ett flertal körsångare från olika delar av Hälsingland. Det är Mozarts Requiem och Johannes Brahms Schicksalslied som kommer att framföras med Cecilia Rydinger Alin som dirigent. Förutom tenoren Markus Pettersson medverkar ytterligare välmeriterade solister som Hannah Körner, sopran, Emma Sventelius, alt och Nils Gustén, bas. Konserten framförs i Rengsjö kyrka fredag den 8 november kl 19 och arrangörer är Södra Hälsinglands Orkesterförening och GE-klaven.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter