Arkiv, januari, 2014

Möte Anhörigföreningen

måndag, januari 27th, 2014

Anhörigföreningen låter meddela att styrelsen har möte tisdag den 4 februari kl 19 på Ringshög och alla som är intresserade av föreningens verksamhet är välkomna.

Skidspår också på Östersjön

lördag, januari 25th, 2014

Nu har skoterklubben dragit upp ett skidspår också på Östersjön med start och målplats vid Midnäspiren. Spåret är 3 km långt och går runt hela sjön. Det har funnits önskemål om att spåret skulle gå upp längs strandängarna på södra sidan av sjön för att banan då skulle bli mera kuperad. Tyvärr går inte detta eftersom vissa markägare inte tillåter skoterkörning på sina marker. Skoterklubben kommer också att göra iordning en pulkabacke åt skolan som man gjort också tidigare vintrar.

RSK-lokalerna måste rustas upp

fredag, januari 24th, 2014

Alla föreningar i Rengsjö skall nu hjälpas åt och få till stånd en upprustning av de nedslitna RSK-lokalerna. Det kom den nybildade samverkansgruppen fram till vid ett möte på torsdagskvällen. RSK-lokalerna är gamla och svårstädade och ger besökarna ett negativt intryck. Därför måste något göras snarast och det är åtgärder som hela föreningslivet i Rengsjö tjänar på, menade deltagarna i föreningarnas nystartade samarbetsgrupp. Man skall nu undersöka vilka renoveringsåtgärder som är nödvändiga och kostnadsberäkna dessa. Därefter kommer man att vända sig till bl a Sedwallsstiftelsen för att ansöka om pengar. Det är RSK som äger och driver samlingslokalerna men alla föreningar nyttjar lokalerna för sina aktiviteter. Det är i första hand ommålning av väggar och tak, slipning av golv och upprustning av toaletterna som är nödvändiga. Fastigheten har sedan tidigare målats om utvändigt och fått bergvärme installerat. Arbeten som bekostats av Sedwallsstiftelsen.Om pengar beviljas för de kommande  renoveringsarbetena läggs jobben ut på anbud och kan genomföras tidigast till hösten.

 

Löten satsar på vecko-matkasse

torsdag, januari 23rd, 2014

Är en matkasse för hela veckan något som familjer i Rengsjö kan tänka sig att beställa på Lötens Handel? Lilian Edström, som är butiksägare, gör nu en intresseundersökning och visar det sig att det finns tillräckligt intresse så drar hon igång. Det går till så att man  varje vecka får matvaror med tillhörande recept så att man  kan tillaga olika rätter för varje dag. Veckomatkasssen är anpassad för fyra personer och passar t ex barnfamiljer där båda föräldrarna arbetar och har svårt att hinna med allt. På affären ser man till att alla ingredienser för de olika recepten finns och sedan packar man matkassen efter detta. Kunden hämtar kassen på måndag och har sedan hela veckans matsedel klar. Det är bara själva tillagningen som man måste göra själv. Veckomatkassen kostar 625 kr. – Får vi bara tio intresserade kunder så kör vi igång, säger Lilian Edström som just nu ser positivt på verksamheten i Rengsjö. Antalet kunder är ungefär detsamma men ekonomiskt så går affären bättre.

Rengsjö minskar 19 personer

tisdag, januari 21st, 2014

Invånarantalet i Rengsjö fortsätter att minska och under 2013 tappade vi ytterligare 19 personer. Det är framförallt antalet avlidna, 22 personer, som drar ned siffrorna eftersom de nyfödda bara var 11. Antalet inflyttade var 88 och utflyttade 96 personer. Här blev det alltså ett minus på 8. Samma negativa spiral såg vi under 2012 då det totala minustalet blev 17 med ett flyttnetto på 11 personer. Då var det också fler döda än nyfödda, 11 respektive 17. Det totala invånarantalet för Rengsjö är nu 1292 och under de senaste tio åren har befolkningsminskningen blivit sammanlagt 87 personer. För hela Bollnäs kommun är minskningen 23 personer för 2013.

Isbanan i centrum snart klar

tisdag, januari 21st, 2014

IMG_0206

Nu överraskar kommunen med att både ploga och spruta vatten på isbanan i Sedwallsparken. Samma sak gör man med isbanan vid skolan. Så håller kylan i sig så kan det mycket väl bli färdig skridskois redan till kommande helg. Även belysningen ska då vara iordning lovar Ingvar Ingeroth. Det är Bernt Larsson som skänkt belysningsstolpar fyra stycken och två av dessa är monterade men behöver få nya glödlampor. Men när det är klart så kan man även åka skridskor på kvällstid i Rengsjö centrum. På bilden tekniska förvaltningens plog och tankbil som nu åker runt till olika platser i kommunen och färdigställer skridskois. På tisdagen återfanns den i Sedwallsparken.

 

Första mötet i samverkansgruppen

lördag, januari 18th, 2014

Före jul beslutades på ett idémöte att föreningarna i Rengsjö ska börja samarbeta i en särskild samverkansgrupp. Ett första möte för att få till stånd en sådan grupp blir det på torsdag den 23 januari kl 19 på Ringshög. De föreningar som bjudits in är Rengsjö Framtid, RSK,Hembygdsföreningen, Skoterklubben , Rengsjöhästen och Fiskevårdsföreningen men om fler föreningar eller andra intresserade vill vara med i samverkansarbetet så är det bara att komma.Förslaget är att varje förening ska utse två representanter så att det alltid finns minst en deltagare från varje förening när samverkansgruppen träffas. Det finns en rad områden där föreningarna kan samverka som t ex vid olika evenemang, marknadsföring av bygden, utnyttjande av gemensam  arbetskraft osv. Genom att samverka kan man också få fördelar gentemot kommunen och när det gäller att söka olika projektbidrag. Vid mötet på torsdagkväll bjuder Rengsjö Framtid på fika.

Skidspåret vid IP klart

fredag, januari 17th, 2014

Nu finns det perfekt skidspår för alla snölängtande motionsåkare. Det är skoterklubben som också i år gjort iordning spår efter den gamla elljusslingan uppe vid IP. I veckan som gick har klubben först kört med den gamla sladden och fyllt upp med snö som sedan packats ihop till en två meter bred slinga, så brett att det t o m går att skejta om man vill det. Med den nya kombinerade sladd och spårmaskinen som inköpts av Sedwallspengar har skoterklubben sedan gjort alldeles utmärkta skidspår.Den här helgen blir det skidpremiär och då lär det bli full fart på Rengsjös alla skidåkare. Den aktuella slingan saknar belysning men det är inget som hindrar från kvällsåkning. Många åkare har införskaffat starka pannlampor och med dessa går det alldeles utmärkt att ta sig runt den drygt två kilometer långa slingan. Det är RSK som ansvarar för motionsslingan men har överlåtit skötseln till skoterklubben som också får betalt för detta. Skoterklubben hoppas nu också att många skoteråkare hjälper till och packar ihop den lösa snön efter alla leder under helgen för då kan man sladda dessa till veckan och få till hållbara skoterleder som även skidåkare kan utnyttja.

Patrik Putte Nilsson provar spåret som han själv gjort iordning i egenskap av ordförande i skoterklubben. Nu ska han träna inför kortvasan.

Patrik Putte Nilsson provar spåret som han själv gjort iordning i egenskap av ordförande i skoterklubben. Nu ska han träna inför kortvasan.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter