Arkiv, mars, 2014

Partydags för våra yngsta

måndag, mars 31st, 2014

Det är dags för Junisparty för dej som går i klass 1-6 och den här gången blir det på fredag 4 april mellan kl 18 och 21 i Höle Bygdegård. På programmet står disco, lekar, tävlingar och kiosk. Det är gratis inträde för medlemmar medan det för andra kostar 20 kr. Vill du veta mera om partyt så kontakta Ingvar Ingeroth på 070-3320393. Eller gå in på info gavleborg.junis.org/rengsjo. Junis är det samlande namnet på IOGT-NTO:s juniorverksamhet som i Hälsingland är aktiva på tre platser nämligen Delsbo, Bollnäs och Rengsjö.

Intresset stort för marknad och Öppet Hus-dag

torsdag, mars 27th, 2014
Den hittills okände tavelmålaren Anders Wigren i Svedja visar för första gången sina målningar under Öppet Hus-söndagen.

Den hittills okände tavelmålaren Anders Wigren i Svedja visar för första gången sina målningar under Öppet Hus-söndagen.

Vårmarknad och fotboll på lördag och Öppet Hus hos många Rengsjöföretag på söndag. Visst låter det spännande med en hel vårhelg i Rengsjö lördag och söndag den 10-11 maj. En av de som ställer upp och visar sina verk är den hittills okände tavelmålaren Anders Wigren i Svedja. Han har huset proppfullt med egenhändigt målade tavlor och nu är han villig att för första gången visa vad han åstadkommit. Roger Thyr är också beredd att visa upp sina modellastbilar i trä. Han har 8 stycken  hemma nu och flera nytillverkade. Andra som lovat vara med under Öppet Hus-söndagen  är biodlaren Lasse Stensson i Tjyvsten, Bojäntans getgård , Berits Bod, Glösbo Möbler, Backans Timmerhustillverkning, Majas Café o Presenter, Lötens handel, Ringshögs restaurang. Ytterligare några företag avvaktar med besked och är det så att du har något som du vill visa upp och vara med på Öppet Hus så kontakta då Göran Bernstål på tel 070-6948732 eller mejla goran@bernstal.se. Senast 10 april vill vi ha allting klart för att kunna göra en så bra annonsering som möjligt.

Roger Thyr med en av sina egenhändigt byggda modellbilar i trä. Nu visar han upp dem under Öppet Hus-dagen i maj.

Roger Thyr med en av sina egenhändigt byggda modellbilar i trä. Nu visar han upp dem under Öppet Hus-dagen i maj.

Rengsjö Framtid behöver intäkter

onsdag, mars 26th, 2014

Vid Rengsjö Framtids årsmöte på tisdagskvällen beslutades att medlemsavgiften i föreningen ska höjas från och med nästa år till 100 kr för enskild och 150 kr för familj. I stort sett är medlemsavgifterna de enda intäkter föreningen har och för att kunna fortsätta att vara en stark kraft i bygden behövs pengar. Det finns glädjande nog medlemmar som själva förstår detta genom att betala in lite extra varje år. Förra året omsatte föreningen 81.498 kr. Medlemsavgiften var den största inkomstposten med 25.250 kr. Campingen drog bara in 12.650 kr. Där gjordes en investering på totalt 38.356 kr bl a i form av en övernattningsstuga. Årets resultat blev ett minus med 14.671 kr och i kassan fanns vid årets slut 70.519 kr.Vid mötet avgick Ingvar Ingeroth som kassör och ersattes av Lasse Stensson. Ingeroth kvarstår dock i styrelsen i ytterligare två år. Göran Bernstål avgick samtidigt som sekreterare och lämnar styrelsen. Edith Szabo blev ny sekreterare. Övriga i styrelsen är Helena Näslund, ordförande, Ingmarie Antonsson, Birgitta Hildingsson, Nicklas Fredriksson, Urban Larsson.En plats är tills vidare vakant. Till ny revisor efter Kajsa Bengtsson valdes Anders Svanberg.

Föreningen har nu sju olika arbetsgrupper verksamma som alla gör omfattande insatser för bygden. Det är Mediagruppen som ansvarar för Rengsjöbladet och hemsidan rengsjo.se. Ungdomsgruppen som sköter ungdomscaféet i RSK-lokalen. Marknadsgruppen svarar för vår och höstmarknad samt lyskvällen. Centrumgruppen sköter Sedwallsparken, Midnäspiren och campingen. Grannsamverkan heter gruppen som håller ögonen på olika former av skadegörelse och inbrott i bygden. Lötens Framtid är den grupp som bildades för att rädda lanthandeln och samverkansgruppen jobbar med gemensamma projekt för samtliga föreningar i Rengsjö.

Allsång på Ringshög

tisdag, mars 18th, 2014

I morgon onsdag 19 mars bjuder Anhörigföreningen på ny underhållning på Ringshög. Det är Rengsjös egen sångfågel Eva Andersson som inte bara spelar och sjunger själv utan hon kommer också att leda allsång. Varför inte ta en vårvinterlunch på Ringshög först- det är Janssons frestelse eller pepparrotskött på menyn- och sedan delta i allsången som börjar kl 14.

Rengsjö först med mobil samåkning?

fredag, mars 14th, 2014

Ska Rengsjö bli först i Hälsingland med mobil samåkning? Ja, om intresse finns så kan det bli verklighet. Rengsjö Framtid kommer snart att kalla till ett informationsmöte kring den nya samåkningstekniken och har utsett Lasse Stensson som kontaktperson. Mobil samåkning fungerar på så sätt att man sms:ar från sin telefon eller mejlar från sin dator om man ska åka någonstans och kan ta med sig passagerare. Dessa i sin tur meddelar på samma sätt att de vill åka med. Chauffören får betalt från ett särskilt ”system” i efterhand dit även passagerarna betalar. Mobil samåkning är ett initiativ från byn Tolg i Småland. Där har man provat systemet i två år och på den tiden har de 600 invånarna i byn samåkt ett helt varv runt jorden. Totalt har det blivit 1179 körningar med 1859 passagerare! 8,5 ton koldioxid har på så sätt inte släppts ut. Nu är sju nya bygder runt om i Sverige på gång att ta efter och i Rengsjö vill vi heller inte vara sämre. Eftersom vi har en dålig kollektivtrafik  kan det här vara en lösning som passar oss. Är du intresserad och vill veta mera så ta kontakt med Lasse Stensson tel 070-1715659 eller eposta  lasse@solbacka-bigard.se. Han vill gärna ha fler engagerade i sin arbetsgrupp. En av de personer som ligger bakom idén med mobil samåkning kommer till Rengsjö på informationsmötet som planeras till den 19 maj.

Skicka bilder på alla nyfödda

tisdag, mars 11th, 2014

Just nu arbetar vi med kommande numret av Rengsjöbladet och eftersom vi vet att det fötts en del barn senaste tiden vill vi gärna ha bilder och uppgifter på dessa.Namn på barnet och ev syskon, mamma och pappa samt uppgifter om födelsedag, vikt och längd . Nytillkomna Rengsjöbor är en viktig händelse i bygden och verkligen värt att uppmärksamma i vår lilla tidning. Så ta en bild på den nyfödda och mejla till goran@bernstal.se före den 10 april eller helst så snart som möjligt. Har ni andra nyheter eller bilder som ni vill ska vara med i tidningen så hör av er på samma sätt. Det går också bra att ringa på tel 070-6948732.

Vårmarknaden ska växa

tisdag, mars 4th, 2014

Rengsjös populära vårmarknad skall bli större. Den målsättningen har Rengsjö Framtid och efterlyser nu fler knallar och andra som vill visa upp sig på årets marknad som infaller lite tidigare än normalt. Lördag den 10 maj äger marknaden rum och detta för att RSK har hemmamatch just den dagen.Det är en förutsättning om RSK skall kunna ställa upp med sitt populära sponsorslopp på marknaden- ett lopp som varje år drar extra stor publik. Rengsjö Framtid vill också veta om det är möjligt att utöka aktiviteterna i Rengsjö ytterligare en dag så att olika företag och verksamheter håller öppet hus dagen efter, alltså söndagen den 11 maj. Om det blir tillräckligt många intresserade kan man dela på marknadsföringskostnaderna och på så sätt locka fler besökare till Rengsjö den här helgen. Intresserade som vill vara med på marknaden eller kan tänka sig att hålla öppet hus bör snarast höra av sig till Ingmarie Antonsson tel 073-8445888 eller Berit Wahl tel 070-6516981 i Hardreve-gruppen. Tänk om vi kan få folk att besöka Rengsjö hela den här helgen!

RSK:s sponsorslopp lockar varje år stor publik till vårmarknaden som arrangörerna nu hoppas ska växa ytterligare.

RSK:s sponsorslopp lockar varje år stor publik till vårmarknaden som arrangörerna nu hoppas ska växa ytterligare.

Modevisning i Västra Höle

tisdag, mars 4th, 2014

Höle Damklubb arrangerar söndag den 16 mars kl 14 en modevisning i Höle Bygdegård. Det är Bollnäsbutikerna Stor& Fin och CC-Store som visar upp sin vår och sommarkollektion för alla intresserade damer. Ja, även herrar är välkomna.  Inträdet är satt till 50 kr och då ingår kaffe eller the och en mindre kakbuffé.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter