Arkiv, maj, 2014

Fjällmyrtjärn invigd med god fiskelycka

torsdag, maj 29th, 2014

Det blev fullt på parkeringen och runt 150 personer på plats när Fjällmyrtjärn invigdes i strålande väder på Kristi himmelfärdsdag. Fiskevårdsföreningen hade fyllt på med 100 kilo regnbåge och därför blev det rätt bra fångst för många under premiärdagen. Ett 50-tal fiskar drogs upp och en hel del lyckades ta maximala två. Radio Gävleborg och Ljusnan uppmärksammade invigningen och på Fiskejournalens hemsida har satsningen på Hälsinglands bästa handikappanpassade fiskeplats också uppmärksammats. Anläggningen har kostat drygt 300 000 kr plus en massa ideella arbetstimmar och Rengsjö fiskevårdsförening hoppas nu att många funktionshindrade ska upptäcka fiskeplatsen och söka sig till Rengsjö i sommar. Under invigningsdagen bjöd föreningen både på korv och kaffe och alla som fiskade fick göra det gratis.Det här är en anläggning som kommer att locka en hel del besökare till Rengsjö, spådde de båda invigningsförrättarna från Bollnäs kommun, Jan Lahenkorva och Tommy Westersund.

En härlig anläggning med trätrottoarer längs stranden och många fiskebryggor där fiskare i alla åldrar kan samsas.

En härlig anläggning med trätrottoarer längs stranden och många fiskebryggor där fiskare i alla åldrar kan samsas.

En lycklig man med en rejäl regnbåge i näven och han var inte ensam invigningsdagen. Ett 50-tal fiskar drogs upp till allas belåtenhet. Bilder: Allan Olsson

En lycklig man med en rejäl regnbåge i näven och han var inte ensam invigningsdagen. Ett 50-tal fiskar drogs upp till allas belåtenhet. Bilder: Allan Olsson

Fjällmyrtjärn klar att invigas

tisdag, maj 27th, 2014

På Kristi himmelfärdsdag den 29 maj är det dags att inviga den stora fiskesatsningen som gjorts vid Fjällmyrtjärn. Exakt klockan 12 klipps bandet av  Bollnäs kommuns två representanter, socialdemokraternas gruppledare Jan Lahenkorva och limnologen Tommy Westersund – båda fiskeintresserade  och naturvänner. Rengsjö fiskevårdsförening hoppas på stor uppslutning både från den egna bygden och utifrån. Det här är ett fiskeprojekt som föreningen är mycket stolt över att få visa upp.

Bäddat och klart i stugan

tisdag, maj 27th, 2014
Campingvärden Ingvar Ingeroth öppnar upp den lilla campingstugan som nu står bäddad och klar att hyra.

Campingvärden Ingvar Ingeroth öppnar upp den lilla campingstugan som nu står bäddad och klar att hyra.

Nu äntligen är den lilla övernattningsstugan på campingen klar att hyra ut. De fyra sängarna står bäddade och klara att användas. Det finns också elektricitet i stugan som har isolerade väggar som ska skydda mot alltför stark värme eller kyla. Mattor på golvet, möbler och gardiner för fönstren har skänkts av bybor. Vill man hyra stugan för ett dygn så kostar det 250 kr om man är ensam. Därefter blir kostnaden 50 kr per bädd extra. Är man fyra personer så blir alltså kostnaden totalt för ett dygn 400 kr. Med andra ord 100 kr per person och dygn. Ett billigt alternativ för en övernattning i Rengsjö.

Rastborden är åter på plats

måndag, maj 26th, 2014

IMG_0297 Nu är rastborden och blommorna på plats intill åmynnet vid Hölesjöns östra ände. Sommaren kan därmed sägas börja även om vädret just nu inte talar precis för detta. Men borden kommer säkert till god användning ändå för detta är en gudomlig plats att vila på och njuta av utsikten.Oavsett vädret. Det är Stig Hamrén i Nordanhöle som en gång tillverkade dessa bord och under senare år har han fått hjälp av Anders och Maith Ryberg när de ska placeras ut och tas in. Även tvättbryggan lite längre västerut efter Nordanhölevägen har nu också lagts ut. Det är fiskevårdsföreningen som ansvarar för att den kommer ut till sommaren och plockas in när vintern närmar sig. Tack vare dessa ideella krafter så kan vi alla få uppleva underbara sommarstunder vid den vackra Hölesjön.Det tackar vi för.

Hjälp till med reklamtexten

måndag, maj 26th, 2014

Vi ska ha en bra välkomst(reklam)text för Rengsjö på mobila scenens baksida och nu behöver vi snabbt hjälp med detta. Vad ska det stå med stora bokstäver på den 36 kvm stora ytan? Vad är det vi kan locka besökare med?  Välkommen till Rengsjö! Här har vi: Lanthandel. Bensinmack. Camping. Restaurang. Café. Vandrarhem. Hälsingegårdar.  Kan det vara något? Tänk till och kom med förslag till goran@bernstal.se. Men det är bråttom för vi vill ha det klart på scenen före midsommar. Och det får inte vara mycket text för den ska synas på långt håll.

Klent intresse för samåkning

måndag, maj 19th, 2014

Bara en handfull intresserade kom för att lyssna på informationskvällen om mobil samåkning. Maja Söderberg från byn Tolg i Småland, en av konstruktörerna till samåkningssystemet, var dock inte överraskad. – Det är såhär det brukar se ut första gången, förklarade hon och föreslog Rengsjö Framtid att starta ett projekt och bearbeta byborna under en längre tid. För det tar tid innan det här nya sättet att färdas tillsammans sätter sig. Men på plats efter plats börjar nu människor vakna och inse att det här är något att anamma. Både för miljöns, plånbokens och den sociala gemenskapens skull. Rengsjö Framtid kommer nu att ta sig en funderare på om föreningen ska gå vidare med samåkningstanken.

Maja Söderberg hade bara en handfull åhörare när hon kom till Rengsjö för att berätta om mobil samåkning.

Maja Söderberg hade bara en handfull åhörare när hon kom till Rengsjö för att berätta om mobil samåkning.

Fisketjärnen nedskräpad

måndag, maj 19th, 2014

Om tio dagar är det dags att inviga den stora satsningen på Fjällmyrtjärn som ett fiskeparadis men under lördagskvällen skräpades platsen ned så enormt att fiskevårdsföreningen nu måste stänga den för att hinna städa upp till invigningen. Kalle Hagelin i föreningen berättar hur besökare lämnat efter sig stora mängder av ölflaskor och ölburkar nedstuckna i myren, hur man krossat glas i grillringarna och eldat upp byggnadsmaterial, spridit ut plastpåsar och petflaskor över hela området. – Vi inom föreningen tycker det är trevligt att besökare uppskattar Fjällmyrtjärn och det vi gjort där men soptunnan står där av en anledning och orkar man släpa dit burkar och flaskor så kan man väl ta hem dem också, säger Kalle Hagelin uppgivet. Nu måste platsen stängas av och fiskeförbud införas från söndagkväll 25 maj till invigningen den 29 maj för att området ska hinna städas upp.

Glöm inte mobila samåkningen!

söndag, maj 18th, 2014

Måndagkväll kl 19 på Ringshög är det som gäller. Då kommer Maja Söderberg direkt från Landsbygdsriksdagen i Sandviken och berättar hur det går till att starta upp mobil samåkning. Är det något för oss i Rengsjö? Svaret på frågan avgör ni rengsjöbor genom att komma och lyssna eller stanna hemma. På många andra platser har man dragit igång den här verksamheten och lyckats riktigt bra. Nu kan Rengsjö bli först ut i länet med detta. Om vi i Rengsjö vill.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter