Arkiv, juli, 2014

Reklamväggen är nu klar

onsdag, juli 23rd, 2014

DSC_0014 Nu är reklamen på baksidan av mobila scenen klar och på onsdagsmorgonen sattes den på plats. Texten är dubbelbottnad med” Rengsjö- har´e” som både talar om allt vad vi har att erbjuda och samtidigt knyter an till vårt gamla sockendjur som är haren. Vi talar i texten om att vi har mack, livsmedel,skola, café & mat, camping, vandrarhem, hälsingegårdar och hantverk.Vi borde kanske också talat om att vi har ett utbyggt bredbandsnät i form av fiber? Men det får vi göra i andra sammanhang. På sidorna är det fyra stora bilder som visar på vårt rika föreningsliv och det ungdomliga Rengsjö med en stor fisk, härligt bad och fotboll. Dessutom en kossa på grönbete med rengsjödalen i bakgrunden. Den ska symbolisera vår levande landsbygd. Längst ned är det sex små harar. Ni får gärna höra av er och tala om vad ni tycker. Tyck också gärna till om scenens placering. Just nu står den mitt emot Ringshög på andra sidan vägen men kanske vore det bättre om den står mot buskaget hitom kvarnen. Nackdelen då är att den syns bara från ett håll.

Här står den just nu för att texten ska synas från båda håll men samtidigt skymmer den en del av sjöutsikten.

Här står den just nu för att texten ska synas från båda håll men samtidigt skymmer den en del av sjöutsikten.

 

Fullt ös vid Skidtjärnsbadet

tisdag, juli 22nd, 2014

DSC_0003    När termometern visar på plus 28 i skuggan och 23 i vattnet då finns ingen annan utväg än att ta sig till närmaste badplats. I vårt fall blir det Skidtjärnsbadet med ett av Hälsinglands renaste vatten. Det lockar badgäster från alla håll och den lilla badplatsen med sina sandstränder liknar en tätbefolkad Medelhavsstrand. Den annars så kylslagna tjärnen med sitt klara källvatten är nu badvänligare än på länge men så blir det också trångt om parkeringsutrymmet längs skogsvägen fram till badplatsen. Men det är bara att njuta så länge det varar.

En tätbefolkad Medelhavsstrand? Nej en helt vanlig skogstjärn i södra Hälsingland när årets värmebölja slår till.

En tätbefolkad Medelhavsstrand? Nej en helt vanlig skogstjärn i södra Hälsingland när årets värmebölja slår till.

 

Inbrott och skadegörelse

måndag, juli 21st, 2014

Under den senaste tiden har det gjorts inbrott på flera platser i Rengsjö bl a kortautomaten i Västra Höle där kassalådan brutits loss. Den var dock vid tillfället tom och därför fick tjuvarna inget med sig men de orsakade ändå betydande skadegörelse. Likaså i fd scoutlokalen i Glössbo där någon eller några brutit sig in i tron att det fanns något att stjäla. Så var det nu inte men skadegörelsen blev omfattande. Tidigare i år har tjuvar också brutit sig in i de fd militärförråden i Österböle. Det finns därför all anledning att vi alla håller extra uppsikt över händelser som kan tyda på att tjuvar är i farten. Hjälps vi åt med sådan övervakning så har vi ett visst övertag mot eventuella tjuvar.

Hem till Skidtjärn närmar sig

måndag, juli 21st, 2014

Sommaren är här och vi närmar oss så sakteliga säsongens gemytligaste musikevenemang. Helgen den 1-2 augusti presenterar nämligen Rengsjö Kultursällskap en reviderad variant av sin publiksuccé Hem till Byn-festivalen. Med nytt sjönära läge – badet vid Skidtjärn – bjuder arrangemanget i år på artister som Nina Ramsby och Conny Nimmersjö(Bob Hund). Utöver detta: bluesrock med Black River Delta, norrländsk pop med Julia Hanberg(Nord&Syd), nerviga trummor, saxofoner och orglar med It´s an Ambush- och akustiska soloframträdanden med musiker från Systrarna. Festivalens alldeles egna husband är Zander Nord, som till vardags kompar Ulf Stureson.

www.hemtillbyn.se

Byabrännbollen ställs in

tisdag, juli 15th, 2014

Årets Byabrännboll på Rengsjö IP har ställts in. Det beslutet fattade RSK sedan det visat sig att intresset är alltför svalt. Alldeles för få lag hade anmält sig och nu siktar RSK in sig på nästa år istället. Datum för 2015 års Byabrännboll är satt till den 27 juni och nu hoppas RSK att alla i god tid bokar in detta datum. Byabrännbollen har i flera år varit en given succé i Rengsjö men varför intresset blev så dåligt den här gången vet man inte. Många har dock förklarat att det datum som spikats dvs 26 juli varit opassande och kolliderat med andra uppbokade evenemang. Det var i år första gången som sportklubben tog över arrangemanget som startades och tidigare drivits av Annelie Wallin.RSK har sagt sig vilja göra Byabrännbollen till en hela Rengsjös angelägenhet och en heldagsfest med massor av aktiviteter på IP. Nu får man försöka komma igen till nästa år istället.

Affären söker deltidsjobbare

tisdag, juli 15th, 2014

Ägaren till Lötens handel, Lilian Edström, behöver extrahjälp i butiken och söker därför någon intresserad kvinna(eller man) som kan tänka sig att hoppa in ca 15 timmar i veckan.Lilian hinner inte med allt själv och behöver därför hjälp med bakning, i charken och med tillverkning av mat. Om du tycker att det skulle vara något för dej så ta kontakt med Lilian snarast möjligt.

Svar om paketutlämning i affären

söndag, juli 13th, 2014

Leif Elmik i Rengsjö har skrivit både till Näringsdepartementet och Post-och telestyrelsen om problemet med att det inte finns någon pakethantering i lanthandeln. Nu har svar kommit. Näringsdepartementet hänvisar till Post-och telestyrelsen och den i sin tur säger att man inte kan styra över de avtal som Posten har med enskilda ombud. Men nu ska Posten sluta nya avtal för perioden 2016-2020 och har därför börjat se över sitt ombudsnät. Ett arbete som PTS kommer att övervaka så att även glesbygden får ett bra och väl fungerande ombudsnät. Det finns därför anledning att vi i Rengsjö med en skrivelse till Posten trycker på för att få till ett ombudsavtal mellan Posten och Lötens handel. Något som kanske skulle få Posten att gå med på detta är om företagarna i Rengsjö gick samman och ställde krav. Rengsjö har som bekant ovanligt många småföretag och en bra postservice är av stor betydelse för deras existens.En begäran från företagarna om att få ett expeditions och inlämningsställe för Posten hos Lötens handel skulle kanske ge resultat. Till gagn inte bara för olika företag och privatpersoner i Rengsjö utan också bidra till lanthandelns fortsatta existens.

Lura tjuven och märk era värdesaker

söndag, juli 13th, 2014

Sommar och semester är något som inbrottstjuvar gillar och nu ökar stölderna av olika värdesaker. Därför gäller det att motverka inbrotten så mycket som möjligt och ett sätt är att märka sina värdeföremål.Rengsjö Framtids tekniske expert har hittat en ny och mycket effektiv metod att märka sina värdesaker och på så sätt lura tjuven. Det är en märkning som innehåller syntetiskt DNA, mikropunkter och UV-spårämne. Engelska tester har visat att man på så sätt kan förebygga inbrott och stölder med upp till 83 procent. Det är Svenska Stöldskyddsföreningen som rekommenderar märkningen och man kan också beställa märkningssatser därifrån. Man penslar på DNA-blandningen på sina värdesaker. Märkningen går inte att avlägsna men kan ses när man belyser det med UV-ljus. På så sätt kan polisen spåra vart märkningen utförts. En mikropunkt och dess PIN-nummer kan avläsas på plats med mikroskop och limmet med DNA skickas till ett laboratorium för identifikation av DNA-koden och dess ägare. En märksats för privatperson kostar 795 kr och räcker till 25-30 mindre föremål. Mer om den här märkmetoden går att läsa på stöldskyddsföreningens hemsida www.stoldskyddsforeningen. se. Stöldskyddsföreningen är en oberoende, ideell förening som samarbetar med polisen och försäkringsbranschen för att öka tryggheten i samhället.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter