Arkiv, augusti, 2014

Barnen fick ekonomin i balans

fredag, augusti 29th, 2014

Rengsjö Hembygdsförening har nu fått balans i sin ekonomi sedan sommarens barnaktivitet På Gammelmormors Tid gett vinst. Likadant var det förra sommaren och då var det också Gammelmormors som drog in merparten av pengarna till föreningen. Dessförinnan hade föreningen ett underskott på runt 100.000 kr. Det här visar att Gammelmormors är en viktig inkomstkälla för föreningen som också drar in pengar på andra evenemang men det skulle inte ge ett så bra resultat om inte många personer ställde upp och jobbade ideellt under dessa dagar. Gammelmormors genererar inte bara pengar till hembygdsföreningen utan också till många ungdomar som får betalt för att de jobbar med barnaktiviteterna. I sommar har t ex sex rengsjöungdomar plus två utifrån kunnat tjäna en bra extraslant under de veckor som Gammelmormors pågått.

Många glada barn på besök i Västerby har gett en stabilare ekonomi till hembygdsföreningen.

Många glada barn på besök i Västerby har gett en stabilare ekonomi till hembygdsföreningen.

RSK-kiosken blir natthärbärge

fredag, augusti 29th, 2014
RSK-kiosken står nu bredvid  den andra övernattningsstugan på campingen.

RSK-kiosken står nu bredvid den andra övernattningsstugan på campingen.

Sportklubbens gamla kiosk, som tidigare stått på IP, har nu flyttats till campingområdet i Sedwallsparken och där skall den så småningom förvandlas till en övernattningsstuga med två bäddar. Det är Rengsjö Framtid som övertagit kiosken, som har en bra trästomme och som med lite arbete och nytt virke kan bli en bra fungerande stuga. Den befintliga stugan, som blev klar inför årets säsong, har fyra bäddar och har nyttjats en hel del av nöjda campare i sommar. Meningen är att campingområdet successivt skall byggas ut med olika aktiviteter och bli en ännu bättre dragare av besökare till Rengsjö men för att klara detta behövs fler hjälpande händer och sponsorer som kan bidraga med virke och arbetsinsatser. Det här är inte bara ett ansvar för några få i föreningen Rengsjö Framtid utan alla boende i Rengsjö har nytta och glädje av satsningen i centrum. Så vill du vara med och hjälpa till blir ingen gladare än Ingvar Ingeroth som ideellt ansvarar för centrumområdet.

Knattarna lockade storpublik

måndag, augusti 25th, 2014
Det var som inför en landskamp när Rengsjös knattar fick tåga in till a-lagets match hållandes de "stora" spelarna i hand.

Det var som inför en landskamp när Rengsjös knattar fick tåga in till a-lagets match hållandes de ”stora” spelarna i hand. A-laget som sedan slog Falun med 2-1 och tog en ny trepoängare.

Fotbollens Dag på IP i lördags lockade till säsongens största publiksiffra. Arrangörerna beräknade att ca 700 personer fanns runt idrottsplatsen den här dagen men så ställde inte mindre än 17 knattelag upp till spel och det är klart när föräldrar, far och morföräldrar och andra släktingar lockas som publik då blir det trångt runt planerna. Ja, under vissa tider på dagen gick det knappt att hitta en parkeringsplats utan bilarna fick ställas ute i skogen och efter vägarna. RSK sålde slut på det mesta och det gav en hel del behövligt klirr i kassan. Ett trevligt arrangemang som visar vilken bredd Rengsjö Sportklubb har på sin fotbollsverksamhet. När så a-laget tog sin andra höstseger på raken och P 17-laget vann i Östersund så var det klang och jubel i de blåvita leden den här helgen. Nu hoppas vi alla att lagen fortsätter att plocka poäng så att serieplatserna i div 3 södra Norrland och Pojkallsvenskan kan behållas. Vi behöver den här fotbollsprofileringen i Rengsjö.

Anmäl er till suringfesten

måndag, augusti 25th, 2014

Festerna avlöser varandra i Rengsjö och nu på lördag är det dags för den stora surströmmingsfesten i Sedwallsparken. Samtidigt placeras mängder av marschaller längs Östersjöns strand och lyser upp sensommarkvällen. Men det gäller att anmäla sig om man vill vara med på den här traditionella festmåltiden som Rengsjö Framtid arrangerar för sjätte året. Festandet börjar kl 18 och då har tälten rests och dofterna börjat sprida sig. För de som inte gillar suring så finns alternativa saker att stoppa i mun. Anmälan görs till Ingmarie Antonsson som ni hittar i kassan i Lötens handel. Hon vill veta i god tid hur många som kommer för att hinna med planerade inköp. Drycker till måltiden får var och en ta med sig efter behov och önskemål.

Då ringde han departementet direkt

torsdag, augusti 21st, 2014
När Anders W. Jonsson(c), kom till Rengsjö och fick se det här brevet ringde han omedelbart till regeringskansliet.

När Anders W. Jonsson(c), kom till Rengsjö och fick se det här brevet ringde han omedelbart till regeringskansliet.

När det är valtider sker saker och ting väldigt snabbt. Tidigare har Rengsjö Framtid genom Leif Elmik uppvaktat både departement och Post och Telestyrelsen för att få en bättre postservice i glesbygden bl a med paketutlämning vid lanthandeln i Rengsjö men inget har hänt. På torsdagen kom centerns riksdagsman och gruppledare i riksdagen, Anders W. Jonsson till Rengsjö för att snacka landsbygdsutveckling inför valet. Då tog Rengsjö Framtid fram brevet från PTS generaldirektör där han skriver att Posten nu håller på att se över sitt ombudsnät inför en ny avtalsperiod. När Anders W. Jonsson fick se detta tog han mobilen och ringde omedelbart till IT- och regionminister Anna-Karin Hatts(c) departement och sa att här måste man nu trycka på Posten så att även glesbygdsaffärer typ Lötens Handel får möjlighet till paketutlämning och annan postservice. Lilian Edström, ägare till Lötens Handel, fick också ett samtal med Anders W.Jonsson och han föreslog då att om hon ansökte om paketutlämning och även begärde att få bli utlämningsställe åt Systembolaget så skulle han trycka på så gott han kunde. – Det lät ju positivt, tyckte Lilian, som nu vill köpa affärsfastigheten om hon får den till ett drägligt pris och då kan hon också tänka sig att bygga ut lanthandeln som i sommar gått ekonomiskt bra tack vare många nya besökare i Rengsjö.

Lilian Edström samtalar med riksdagsman Anders W.Jonsson om de problem som glesbygdshandeln brottas med och han lovade att hjälpa till så gott han kan.

Lilian Edström samtalar med riksdagsman Anders W.Jonsson(c) om de problem som glesbygdshandeln brottas med och han lovade att hjälpa till så gott han kan.

Ladda för den 13:e lyskvällen

onsdag, augusti 20th, 2014

Det är dags att ladda upp med marschaller och eldkorgar för den 13:e lyskvällen vid Skidtjärn på lördag den 23 augusti. Bjud hem era vänner och bekanta till den traditionella lyskvällen. Fyll alla stugor med ljus och glädje när vi gör avslut på årets fenomenala sommar. Som vanligt tänder vi ljusen och eldarna kl 21 och sedan får de lysa natten lång. Ni som inte kan vara med den här lördagen får en chans till redan kommande lördag. Då är det lyskväll och suringfest i Sedwallsparken i centrala Rengsjö. Vill du vara med där så anmäl dig till Ingmarie Antonsson i kassan på Lötens handel.

Måndagsgruppen drar igång

söndag, augusti 17th, 2014

Måndagsgruppen i fd Rengsjöprojektet är inne på sitt fjärde år och startar höstterminen måndag den 18 augusti kl 10. Då är det samling på Ringshög för alla som vill vara med och det brukar röra sig om ett 50-tal både från Rengsjö och Växbo. Den 21 augusti är det sedan underhållning på Ringshög av Alve Larsson och Anders Wigren. Båda på dragspel och de drar igång kl 14. Alla är förstås välkomna.

Den 22 september blir det traditionell höstmarknad på Ringshög och alla som har egenodlade saker eller andra lokalproducerade matvaror eller hantverk är välkomna att saluföra detta. Ta kontakt med Elinor Eriksson i måndagsgruppen om du vill vara med. Försäljningen startar kl 10 och pågår till kl 14.

Äntligen är den på plats

fredag, augusti 15th, 2014
Med hjälp av Kjell Nilsson och Anders Olsson från Ängbo Skog & Trähantering lyftes den tunga informationstavlan på plats i Glössbo idag. Foto: Gunnar Jonsson

Med hjälp av Kjell Nilsson och Anders Olsson från Ängbo Skog & Trähantering lyftes den tunga informationstavlan på plats i Glössbo idag. Foto: Gunnar Jonsson

Tänk att det ska vara så svårt. I mer än två års tid har Rengsjö Framtid väntat på utlovad hjälp från Bollnäs kommun för att sätta informationstavlan i Glössbo på sin nya plats. Men ingenting har hänt mer än att betongfundamenten grävts ned. Men så idag kom både maskin och hantverkare till Glössbo och på några timmar hade tavlan körts fram från sin undanskymda plats bakom Schöns verkstad och placerats på fundamenten. Men det var inte folk från kommunen som utförde arbetet utan Anders Olsson och Kjell Nilsson från Ängbo Skog & Trähantering i Rengsjö. Samma duktiga hantverkare som tidigare hjälpt Rengsjö Framtid med anslagstavlan i centrum och hembygdsföreningen med en likadan tavla i Västerby. Heder åt sådana duktiga människor! Nu återstår att lägga tegel på tavlans tak i Glössbo. Den behöver även målas och förses med nya aktuella texter och kartor. Sådana har Rengsjö Framtid fått betala kommunen för att ta fram. Rengsjö Framtid kommer nu att kalla till en arbetskväll i Glössbo för att reparera och snygga upp den viktiga informationstavlan som faktiskt också välkomnar besökare till Bollnäs kommun- möjligheternas kommun som den kallas.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter