Arkiv, augusti, 2014

Barnen fick ekonomin i balans

fredag, augusti 29th, 2014

Rengsjö Hembygdsförening har nu fått balans i sin ekonomi sedan sommarens barnaktivitet På Gammelmormors Tid gett vinst. Likadant var det förra sommaren och då var det också Gammelmormors som drog in merparten av pengarna till föreningen download popcorn. Dessförinnan hade föreningen ett underskott på runt 100.000 kr. Det här visar att Gammelmormors är en viktig inkomstkälla för föreningen som också drar in pengar på andra evenemang men det skulle inte ge ett så bra resultat om inte många personer ställde upp och jobbade ideellt under dessa dagar herunterladen. Gammelmormors genererar inte bara pengar till hembygdsföreningen utan också till många ungdomar som får betalt för att de jobbar med barnaktiviteterna herunterladen. I sommar har t ex sex rengsjöungdomar plus två utifrån kunnat tjäna en bra extraslant under de veckor som Gammelmormors pågått.

Många glada barn på besök i Västerby har gett en stabilare ekonomi till hembygdsföreningen.

Många glada barn på besök i Västerby har gett en stabilare ekonomi till hembygdsföreningen.

RSK-kiosken blir natthärbärge

fredag, augusti 29th, 2014
RSK-kiosken står nu bredvid den andra övernattningsstugan på campingen.

RSK-kiosken står nu bredvid den andra övernattningsstugan på campingen.

Sportklubbens gamla kiosk, som tidigare stått på IP, har nu flyttats till campingområdet i Sedwallsparken och där skall den så småningom förvandlas till en övernattningsstuga med två bäddar puh das spiel kostenlosen. Det är Rengsjö Framtid som övertagit kiosken, som har en bra trästomme och som med lite arbete och nytt virke kan bli en bra fungerande stuga. Den befintliga stugan, som blev klar inför årets säsong, har fyra bäddar och har nyttjats en hel del av nöjda campare i sommar knipprogramma windows downloaden. Meningen är att campingområdet successivt skall byggas ut med olika aktiviteter och bli en ännu bättre dragare av besökare till Rengsjö men för att klara detta behövs fler hjälpande händer och sponsorer som kan bidraga med virke och arbetsinsatser scratch 2 for free. Det här är inte bara ett ansvar för några få i föreningen Rengsjö Framtid utan alla boende i Rengsjö har nytta och glädje av satsningen i centrum kostenlose zip programme downloaden. Så vill du vara med och hjälpa till blir ingen gladare än Ingvar Ingeroth som ideellt ansvarar för centrumområdet.

Knattarna lockade storpublik

måndag, augusti 25th, 2014
Det var som inför en landskamp när Rengsjös knattar fick tåga in till a-lagets match hållandes de "stora" spelarna i hand <a class=

raspppoe.sys herunterladen. " width="400" height="274" srcset="http://rengsjo.se/wp-content/uploads/2014/08/DSCN0928-400x274.jpg 400w, http://rengsjo.se/wp-content/uploads/2014/08/DSCN0928-180x123.jpg 180w, http://rengsjo.se/wp-content/uploads/2014/08/DSCN0928.jpg 1024w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px" /> Det var som inför en landskamp när Rengsjös knattar fick tåga in till a-lagets match hållandes de ”stora” spelarna i hand herunterladen. A-laget som sedan slog Falun med 2-1 och tog en ny trepoängare.

Fotbollens Dag på IP i lördags lockade till säsongens största publiksiffra spiele herunterladen super mario. Arrangörerna beräknade att ca 700 personer fanns runt idrottsplatsen den här dagen men så ställde inte mindre än 17 knattelag upp till spel och det är klart när föräldrar, far och morföräldrar och andra släktingar lockas som publik då blir det trångt runt planerna gifs kostenlos herunterladen. Ja, under vissa tider på dagen gick det knappt att hitta en parkeringsplats utan bilarna fick ställas ute i skogen och efter vägarna. RSK sålde slut på det mesta och det gav en hel del behövligt klirr i kassan Free download paid apps ios. Ett trevligt arrangemang som visar vilken bredd Rengsjö Sportklubb har på sin fotbollsverksamhet. När så a-laget tog sin andra höstseger på raken och P 17-laget vann i Östersund så var det klang och jubel i de blåvita leden den här helgen herunterladen. Nu hoppas vi alla att lagen fortsätter att plocka poäng så att serieplatserna i div 3 södra Norrland och Pojkallsvenskan kan behållas. Vi behöver den här fotbollsprofileringen i Rengsjö herunterladen.

Anmäl er till suringfesten

måndag, augusti 25th, 2014

Festerna avlöser varandra i Rengsjö och nu på lördag är det dags för den stora surströmmingsfesten i Sedwallsparken. Samtidigt placeras mängder av marschaller längs Östersjöns strand och lyser upp sensommarkvällen sims 2. Men det gäller att anmäla sig om man vill vara med på den här traditionella festmåltiden som Rengsjö Framtid arrangerar för sjätte året. Festandet börjar kl 18 och då har tälten rests och dofterna börjat sprida sig herunterladen. För de som inte gillar suring så finns alternativa saker att stoppa i mun. Anmälan görs till Ingmarie Antonsson som ni hittar i kassan i Lötens handel Christmas carols for free in English. Hon vill veta i god tid hur många som kommer för att hinna med planerade inköp. Drycker till måltiden får var och en ta med sig efter behov och önskemål windows live movie maker 2011 downloaden nederlands.

Då ringde han departementet direkt

torsdag, augusti 21st, 2014
När Anders W <a class=

download from rtl now. Jonsson(c), kom till Rengsjö och fick se det här brevet ringde han omedelbart till regeringskansliet." width="400" height="346" srcset="http://rengsjo.se/wp-content/uploads/2014/08/DSC_0022-400x346.jpg 400w, http://rengsjo.se/wp-content/uploads/2014/08/DSC_0022-180x156.jpg 180w, http://rengsjo.se/wp-content/uploads/2014/08/DSC_0022.jpg 1024w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px" /> När Anders W apple bill. Jonsson(c), kom till Rengsjö och fick se det här brevet ringde han omedelbart till regeringskansliet.

När det är valtider sker saker och ting väldigt snabbt Download icloud photos at once. Tidigare har Rengsjö Framtid genom Leif Elmik uppvaktat både departement och Post och Telestyrelsen för att få en bättre postservice i glesbygden bl a med paketutlämning vid lanthandeln i Rengsjö men inget har hänt herunterladen. På torsdagen kom centerns riksdagsman och gruppledare i riksdagen, Anders W. Jonsson till Rengsjö för att snacka landsbygdsutveckling inför valet downloaden musik kostenlos. Då tog Rengsjö Framtid fram brevet från PTS generaldirektör där han skriver att Posten nu håller på att se över sitt ombudsnät inför en ny avtalsperiod herunterladen. När Anders W. Jonsson fick se detta tog han mobilen och ringde omedelbart till IT- och regionminister Anna-Karin Hatts(c) departement och sa att här måste man nu trycka på Posten så att även glesbygdsaffärer typ Lötens Handel får möjlighet till paketutlämning och annan postservice hallelujah klaviernoten download for free. Lilian Edström, ägare till Lötens Handel, fick också ett samtal med Anders W.Jonsson och han föreslog då att om hon ansökte om paketutlämning och även begärde att få bli utlämningsställe åt Systembolaget så skulle han trycka på så gott han kunde simpson games for free. – Det lät ju positivt, tyckte Lilian, som nu vill köpa affärsfastigheten om hon får den till ett drägligt pris och då kan hon också tänka sig att bygga ut lanthandeln som i sommar gått ekonomiskt bra tack vare många nya besökare i Rengsjö herunterladen.

Lilian Edström samtalar med riksdagsman Anders W.Jonsson om de problem som glesbygdshandeln brottas med och han lovade att hjälpa till så gott han kan.

Lilian Edström samtalar med riksdagsman Anders W.Jonsson(c) om de problem som glesbygdshandeln brottas med och han lovade att hjälpa till så gott han kan.

Ladda för den 13:e lyskvällen

onsdag, augusti 20th, 2014

Det är dags att ladda upp med marschaller och eldkorgar för den 13:e lyskvällen vid Skidtjärn på lördag den 23 augusti. Bjud hem era vänner och bekanta till den traditionella lyskvällen bahnticket herunterladen. Fyll alla stugor med ljus och glädje när vi gör avslut på årets fenomenala sommar. Som vanligt tänder vi ljusen och eldarna kl 21 och sedan får de lysa natten lång music online. Ni som inte kan vara med den här lördagen får en chans till redan kommande lördag. Då är det lyskväll och suringfest i Sedwallsparken i centrala Rengsjö ww app. Vill du vara med där så anmäl dig till Ingmarie Antonsson i kassan på Lötens handel.

Måndagsgruppen drar igång

söndag, augusti 17th, 2014

Måndagsgruppen i fd Rengsjöprojektet är inne på sitt fjärde år och startar höstterminen måndag den 18 augusti kl 10. Då är det samling på Ringshög för alla som vill vara med och det brukar röra sig om ett 50-tal både från Rengsjö och Växbo classroom herunterladen. Den 21 augusti är det sedan underhållning på Ringshög av Alve Larsson och Anders Wigren. Båda på dragspel och de drar igång kl 14. Alla är förstås välkomna npo 3.

Den 22 september blir det traditionell höstmarknad på Ringshög och alla som har egenodlade saker eller andra lokalproducerade matvaror eller hantverk är välkomna att saluföra detta musik download kostenlos youtube handy. Ta kontakt med Elinor Eriksson i måndagsgruppen om du vill vara med. Försäljningen startar kl 10 och pågår till kl 14.

Äntligen är den på plats

fredag, augusti 15th, 2014
Med hjälp av Kjell Nilsson och Anders Olsson från Ängbo Skog & Trähantering lyftes den tunga informationstavlan på plats i Glössbo idag <a class=

windows 10 gratis downloaden 2017. Foto: Gunnar Jonsson" width="400" height="300" srcset="http://rengsjo.se/wp-content/uploads/2014/08/bild-400x300.jpg 400w, http://rengsjo.se/wp-content/uploads/2014/08/bild-180x135.jpg 180w, http://rengsjo.se/wp-content/uploads/2014/08/bild.jpg 1024w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px" /> Med hjälp av Kjell Nilsson och Anders Olsson från Ängbo Skog & Trähantering lyftes den tunga informationstavlan på plats i Glössbo idag antivirus programm kostenlosen chip. Foto: Gunnar Jonsson

Tänk att det ska vara så svårt. I mer än två års tid har Rengsjö Framtid väntat på utlovad hjälp från Bollnäs kommun för att sätta informationstavlan i Glössbo på sin nya plats mural. Men ingenting har hänt mer än att betongfundamenten grävts ned. Men så idag kom både maskin och hantverkare till Glössbo och på några timmar hade tavlan körts fram från sin undanskymda plats bakom Schöns verkstad och placerats på fundamenten netflix app auf fernseher herunterladen. Men det var inte folk från kommunen som utförde arbetet utan Anders Olsson och Kjell Nilsson från Ängbo Skog & Trähantering i Rengsjö. Samma duktiga hantverkare som tidigare hjälpt Rengsjö Framtid med anslagstavlan i centrum och hembygdsföreningen med en likadan tavla i Västerby Dropbox app all images. Heder åt sådana duktiga människor! Nu återstår att lägga tegel på tavlans tak i Glössbo. Den behöver även målas och förses med nya aktuella texter och kartor free highway police simulator for free. Sådana har Rengsjö Framtid fått betala kommunen för att ta fram. Rengsjö Framtid kommer nu att kalla till en arbetskväll i Glössbo för att reparera och snygga upp den viktiga informationstavlan som faktiskt också välkomnar besökare till Bollnäs kommun- möjligheternas kommun som den kallas bmd kostenlos downloaden.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Arkiv

 • september 2023
 • augusti 2023
 • maj 2023
 • april 2023
 • november 2022
 • oktober 2022
 • juli 2022
 • maj 2022
 • mars 2022
 • februari 2022
 • september 2021
 • augusti 2021
 • juni 2021
 • maj 2021
 • april 2021
 • september 2020
 • april 2020
 • mars 2020
 • februari 2020
 • oktober 2019
 • september 2019
 • augusti 2019
 • juli 2019
 • juni 2019
 • maj 2019
 • april 2019
 • mars 2019
 • februari 2019
 • januari 2019
 • november 2018
 • september 2018
 • augusti 2018
 • juli 2018
 • juni 2018
 • maj 2018
 • april 2018
 • mars 2018
 • februari 2018
 • januari 2018
 • december 2017
 • november 2017
 • oktober 2017
 • september 2017
 • augusti 2017
 • juli 2017
 • juni 2017
 • maj 2017
 • april 2017
 • mars 2017
 • februari 2017
 • januari 2017
 • december 2016
 • november 2016
 • oktober 2016
 • september 2016
 • augusti 2016
 • maj 2016
 • april 2016
 • mars 2016
 • februari 2016
 • januari 2016
 • december 2015
 • november 2015
 • oktober 2015
 • september 2015
 • augusti 2015
 • juli 2015
 • juni 2015
 • maj 2015
 • april 2015
 • mars 2015
 • februari 2015
 • januari 2015
 • december 2014
 • november 2014
 • oktober 2014
 • september 2014
 • augusti 2014
 • juli 2014
 • juni 2014
 • maj 2014
 • april 2014
 • mars 2014
 • februari 2014
 • januari 2014
 • december 2013
 • november 2013
 • oktober 2013
 • september 2013
 • augusti 2013
 • juli 2013
 • juni 2013
 • maj 2013
 • april 2013
 • mars 2013
 • februari 2013
 • januari 2013
 • december 2012
 • november 2012
 • oktober 2012
 • september 2012
 • augusti 2012
 • juli 2012
 • juni 2012
 • maj 2012
 • april 2012
 • mars 2012
 • februari 2012
 • januari 2012
 • december 2011
 • november 2011
 • oktober 2011
 • september 2011
 • augusti 2011
 • juli 2011
 • juni 2011
 • maj 2011
 • april 2011
 • mars 2011
 • februari 2011
 • januari 2011
 • december 2010
 • november 2010
 • oktober 2010
 • september 2010
 • augusti 2010
 • juli 2010
 • juni 2010
 • maj 2010
 • april 2010
 • mars 2010
 • februari 2010
 • januari 2010
 • december 2009
 • november 2009
 • oktober 2009
 • september 2009
 • augusti 2009
 • juli 2009
 • juni 2009
 • maj 2009
 • april 2009
 • mars 2009
 • februari 2009
 • januari 2009
 • december 2008
 • november 2008
 • oktober 2008
 • september 2008
 • augusti 2008
 • Kategorier

 • Nyheter