Arkiv, november, 2014

Rengsjöbladet i lådan snart

söndag, november 23rd, 2014

DSC_0197   Ett rykande färskt Rengsjöblad är återigen på gång och kommer i din brevlåda första advent. Det är en 36 sidig tidning med färg genomgående och massor av läsning inför julen. Men tyvärr blir tidningen en kostsam historia för Rengsjö Framtid varje gång och särskilt när det blir färgtryck på alla sidor. Annonsintäkterna klarar inte ens hälften av kostnaden och det här blir ett problem om utgivningen ska fortsätta. Nu kommer det också att behövas en ny ansvarig redaktör men Rengsjö Framtid är ändå fast besluten att försöka ge ut tidningen också i fortsättningen. I sju år har den hittills utkommit. De första åren med fyra nummer per år och sedan med två nummer. Rengsjöbladet trycks i 850 exemplar och delas även ut i Växbo. Det är en för många äldre efterlängtad produkt inför varje jul och sommar. Så det vore tråkigt om tidningen skulle behöva läggas ned.

Rengsjö-almanackan är klar

söndag, november 23rd, 2014

Nu finns Rengsjö-almanackan att köpa i Lötens Handel. 100 kr kostar den och behållningen går till föreningslivet i Rengsjö. Föreningar som vill sälja almanackan kan rekvirera den från Ingvar Ingeroth. Det här är en bra julklapp och en lämplig present till fd rengsjöbor i förskingringen eller till personer som har en viss anknytning till Rengsjö. Almanackan är tryckt i 300 ex. och tillgången är därför begränsad men först till kvarn….

Granbogänget till Ringshög

måndag, november 17th, 2014

Lördag den 22 november kl 14 kommer Granbogänget till Ringshög för att underhålla. Alla som är intresserade är naturligtvis välkomna och kaffe finns att köpa, meddelar Anhörigföreningen som står för arrangemanget. Anhörigföreningen håller ordinarie styrelsemöte måndag 14 nov kl 19 på Ringshög.

Förskolan tar till sig föräldrakritiken?

lördag, november 15th, 2014

Bristen på förskoleplatser i Rengsjö har skapat stor oro och ilska bland berörda föräldrar men efter ett möte som förskolans ledning anordnat ser man mera positivt på att hitta en lösning. Det var förskolechefen Gun-Marie Tyve och Christina Bratt som tog initiativet till mötet där man tittade på olika alternativa lösningar inför våren. – Det var ett konstruktivt och bra möte och nu jobbar vi vidare för att hitta en bra lösning i dialog med föräldragruppen, säger Gun-Marie Tyve. Det är den senaste babyboomen i Rengsjö som skapat bristen på förskoleplatser och det i sin tur har resulterat i att föräldrar hänvisats till förskoleplatser i Bollnäs. När förskolan i Rengsjö byggdes gjordes det i form av moduler och då hette det att man med detta byggsystem lätt skulle kunna anpassa platsbehovet genom att minska eller öka antalet moduler. Det är en av de lösningar man nu skall titta på för att komma tillrätta med platsbristen.

Brist på dagisplatser oroar föräldrar

torsdag, november 13th, 2014

Flera föräldrar i Rengsjö är arga och besvikna över att de inte kan få dagisplats i Rengsjö utan istället hänvisas till Bollnäs. En av föräldrarna är Kicki Johansson med två små barn. – För oss är det här knappast någon drömsituation eftersom jag jobbar på nätterna och Stefan i Söderhamn. Det blir en himla massa extraåkande för oss och för att Stefan ska hinna till jobbet då jag också jobbar måste han vara på förskolan i Bollnäs mellan halv sex och kvart i sex på morronen. Förskolan öppnar inte förrän kl 6. Kommunens lösning på detta är att vi ändrar våra arbetstider! skriver Kicki Johansson arg och upprörd på sin facebook-sida. Även Urban Larsson och Pernilla Söderquist har fått besked om att de måste lämna sitt barn på dagis i Bollnäs. Om det är fler föräldrar som drabbats på samma sätt så hör gärna av er till vår hemsidas redaktion tel 070-6948732 eller goran@bernstal.se

Julauktion i församlingshuset

tisdag, november 11th, 2014

Torsdag den 27 november är det åter dags för den traditionsrika julauktionen i församlingshuset. Sune Ek är kvällens auktionist och Kent Johansson bjuder på sång och gitarrspel. Det blir dragning i stora lotteriet och andra lotterier samt kaffe med bönhusbakelse. Gåvor tas tacksamt emot och behållningen går helt till välgörande ändamål. Auktionen börjar kl 18.30.

Junisdisco i Bygdegården

tisdag, november 11th, 2014

Lördag 15 november blir det juniordisco i Höle Bygdegård för alla 1-6-elever mellan kl 18 och 21. Medlemmar i junioravdelningen går in gratis medan andra får betala 20 kr. Det blir dans, lekar och tävlingar samt godis och popcornförsäljning.För ytterligare information kontakta Ingvar Ingeroth 070-3320393.

Sy med Rengsjö Framtid

onsdag, november 5th, 2014

Det är inne med att sy och framförallt att sy av begagnade kläder. Det här tänker Rengsjö Framtid göra något spännande av och bjuder därför in intresserade att vara med i något som man kallar sylana. Alltså man ska sitta tillsammans och sy liksom ungdomar gör när de samlas och spelar på sina datorer. Någon gång efter nyår drar det hela igång och alla som är intresserade att vara med måste höra av sig till Helena Näslund eller Berit Wahl i Rengsjö Framtid. Deltagarantalet är begränsat till så många som får plats i campingens servicestuga. Där kommer man att träffas en kväll i veckan med sina symaskiner och resultatet får vi så småningom se i form av en modevisning senare i vår eller till sommaren.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter