Arkiv, december, 2014

Prisbelönad Rengsjöhäst

tisdag, december 23rd, 2014
Nina Backan med sin egenuppfödda Elita Memphis.

Nina Backan med sin egenuppfödda Elita Memphis.

 

För ett antal år sedan gjorde Nina och Thomas Backan sig av med mjölkkorna och istället började de med hästuppfödning. En av de egna hästarna, Elita Memphis, har nu visat så fina takter på Bollnästravet att hästen blivit utsedd till månadens häst i november. Det blev som belöning ett vackert hästtäcke och blommor efter de två segrarna i november. Elita Memphis hade under fjolåret en del problem med tänderna men efter behandling av tandexpertis har hon blivit som en helt annan häst och nu hoppas hennes ägare att formen skall hålla i sig och att det blir fler segrar efterhand. Nina tränar hästen själv och på gården har hon nu ett 20-tal egna uppfödningar. Vi önskar henne och alla hästarna all lycka också i fortsättningen.

God Jul med en helt ny ljuspunkt

tisdag, december 16th, 2014

DSC_0251

 

Det blev riktigt bra till slut och nu har Glössbo fått en ny ljuspunkt lagom till jul. Det är informationstavlan mitt i byn som med kommunens hjälp försetts med belysning. Så två år efter det att arbetet började med att flytta infotavlan till annan plats står den där och tar emot alla som kommer till Glössbo eller de som passerar byn. I det svarta vintermörkret lyser den upp och ger alla en välkomnande känsla. Det är många frivilliga som hjälpt till att få tavlan att se ut som den gör  idag och alla ska ha ett stort tack. Även kommunen ska ha en eloge efter allt tidigare strul. Byaföreningen i Glössbo har samtidigt passat på att sätta upp en egen ny anslagstavla vid sidan om så nu har pendelparkeringen blivit en riktig informationspunkt för både Glössbo, Rengsjö och hela Bollnäs kommun. God Jul och Gott Nytt År önskar därför Rengsjö Framtid med ovanstående bild.

Julgröt och Lucia på Ringshög

lördag, december 6th, 2014

Onsdag den 10 december kl 17 blir det julgröt och julskinka i Ringshögs restaurang och Anders Wigren underhåller med jullåtar på sitt dragspel. Det kostar 50 kr och alla är välkomna men anmälan bör göras till köket senast 8 december. Fredag den 12 december kl 10.00 kommer Rengsjöskolans Lucia på besök till Ringshög och även då är alla intresserade välkomna. Den 21 december kl 14 kommer kyrkokören och bjuder på både kaffe och julsånger för alla som vill komma och lyssna. Det är Anhörigföreningen på Ringshög som står för arrangemangen och som vill att så många som möjligt ska komma till Ringshög för att delta i dessa aktiviteter.

Rolle blev Årets Eldsjäl

torsdag, december 4th, 2014
Roland Hedlund i Rengsjö SK blev Årets Eldsjäl

Roland Hedlund i Rengsjö SK blev Årets Eldsjäl

 

Roland ”Rolle” Hedlund i Rengsjö Sportklubb har av Hälsinglands Fotbollsförbund utsetts till Årets Eldsjäl. Rolle har efter sin aktiva fotbollskarriär varit och är fortfarande en mycket populär ledargestalt i RSK och när det gäller fotboll så är det kring Rolle det mesta kretsar i Rengsjö. Att han nu utsetts till Årets Eldsjäl är därför fullt i sin ordning. Vi gratulerar Rolle till den välförtjänta utnämningen.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter