Arkiv, januari, 2015

GlösBolagret blir en social mötesplats

lördag, januari 31st, 2015

Den 28 februari öppnar ett nytt företag i Rengsjö. Det är Glösbo Möbel som då blir GlösBolagret. Ett icke vinstgivande socialt företag som satsar på att skapa arbetstillfällen för de som har svårast att få jobb. Bakom den här satsningen står Jon Törnros med mamma Ingela och fastern Åsa. De båda sistnämnda jobbar på Höghammarskolan och det är arbetet med människor i utanförskap som inspiererat dem till den här satsningen. – Vi hoppas att det här ska bli en mötesplats för alla människor för det här är något som jag drömt om länge, säger Ingela Törnros. Här ska det nu bli café, försäljning av nya och begagnade möbler, återbruk och egen tillverkning av olika saker. Det kommer också att byggas en scen för framtida musikevenemang, ett lekrum för barn och av det tidigare möbelkontoret görs ett nytt kök. – Vi tar gärna emot gamla möbler som vi reparerar för återanvändning och jag skulle också vilja ha en silversmed som sitter och tillverkar här, säger Ingela. Det här kan utvecklas hur mycket som helst enligt de nya ägarna för någon brist på idéer är det inte men det viktigaste är att de skapar sysselsättning för dem själva och förhoppningsvis ett tiotal anställda. Jon kommer också att starta ett eget webb-företag som kommer att husera i det fd möbelvaruhuset där de har 800 kvm stora utrymmen att husera på.

Trion bakom den nya satsningen i Glösbo. Fr v Ingela Törnros, Åsa Hildingsson Törnros och Jon Törnros.

Trion bakom den nya satsningen i Glösbo. Fr v Ingela Törnros, Åsa Hildingsson Törnros och Jon Törnros.

Tredje inbrottet i militärförrådet

lördag, januari 24th, 2015

Det fd militärförrådet i Österböle har än en gång haft påhälsning av tjuvar. Det är tredje gången som obehöriga bryter sig in i byggnaderna och nu senast kapade man också en vägbom vid infarten. Ägaren har efter de senaste inbrotten blockerat infartsvägarna men inte heller det hjälper. I husen förvaras husvagnar och olika maskiner. Även i husvagnarna har inkräktarna tagit sig in och stulit olika värdesaker. Av allt att döma är det professionella tjuvar som hälsat på och det kan vara på sin plats att vara extra uppmärksam på fritidshus och förrådsbyggnader som står obevakade och som utgör en måltavla för inbrottsligor.

Dragspelsmusik på Ringshög

fredag, januari 23rd, 2015

Nu startar Anhörigföreningen upp sina underhållningsträffar på Ringshög igen. Den 28 januari kl 14 kommer Anders Wigren och Lennart Persson för att spela och alla intresserade är välkomna. Passa på att äta en god lunch eller ta en eftermiddagsfika i restaurangen och lyssna till trevlig musikunderhållning. Det gäller att vi nyttjar restaurangen så mycket som möjligt om vi ska få behålla den i fortsättningen. På matsedeln den här dagen är det ungsfärs eller strömming.

Stöd Rengsjö Framtid 2015

fredag, januari 16th, 2015

Ni glömmer väl inte att betala in medlemsavgiften för 2015 till föreningen Rengsjö Framtid? För att föreningen ska kunna bedriva en aktiv och offensiv verksamhet för allas bästa i Rengsjö behövs det ekonomiska resurser. Medlemsavgiften är en viktig del i detta. För enskild medlem är avgiften endast 100 kr, för hela familjen , företag och andra föreningar är kostnaden 150 kr.Men det är inget som hindrar att ni betalar mer. Glöm inte att skriva era namn på inbetalningskortet så föreningen vet vilka medlemmarna är. Rengsjö Framtid har bankgironummer 253-8445. Tack på förhand!

Skoterträff med grillning

fredag, januari 16th, 2015

Rengsjö skoterklubb arrangerar vinterns första skoterträff  lördag 17 jan kl 10 vid Motorcenter i Ren. Där blir det provkörning av nya skotermodeller och grillning av hamburgare. Det blir gemensam avfärd från bensinmacken i Löten kl 9.30.

Ny framgång för paret Bruce

onsdag, januari 14th, 2015

Hanna och Jacob Bruce från Rengsjö, som äger och driver Växbo Lin, tilldelades idag publikens designpris i Formex formidabel-tävlingen på Formexmässan i Stockholm. Priset får de för löparna och servetterna i serien Åkerlapp, som är ett samarbete mellan Växbo Lin och Note designstudio. – Det speciella med Åkerlapp är att varje exemplar, varje servett och duk, är helt unik. Vi sorterar ut de felfria bitarna från andrasorteringstygerna för att sy ihop dem och skapa Åkerlapp. Inspirationen är hämtad från det gamla bondesamhället,där man lagade och lappade, och namnet syftar även på hur åkerlandskapet ser ut med tegar i olika storlekar där odling i olika stadier pågår, säger en glad och stolt Jacob Bruce som tillsammans med hustrun Hanna tog emot det ärofyllda priset idag.

Jacob och Hanna Bruce stolta och överlyckliga av det nya priset till Växbo Lin.

Jacob och Hanna Bruce stolta och överlyckliga för det nya priset till Växbo Lin.

 

 

Affären får nya öppettider

onsdag, januari 14th, 2015

Lötens Handel får från och med 21 januari nya öppettider. Måndag till fredag är affären öppen kl 10-18. Lördag och söndag blir öppettiderna 10-15.

Hjälp till att hålla sidan aktuell

onsdag, januari 14th, 2015

Redaktören för den här sidan vädjar nu till alla i Rengsjö att hjälpa till med bilder och tips på aktuella händelser så att hemsidan fyller sin funktion. Det kan vara små eller stora händelser, roliga företeelser, intressanta bilder mm. Hör av er till goran@bernstal.se som ser till att sprida informationerna vidare. Det är viktigt att vi håller liv i rengsjo.se liksom också den egna facebook-sidan så att alla vet vad som händer i våra bygder nu när lokaltidningen inte längre har samma betydelse.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter