Arkiv, februari, 2015

Språkcafé för flyktingar i Glössbo

fredag, februari 27th, 2015

Svenska kyrkan har nu tagit initiativet till ett språkcafé för de flyktingar som finns på Glössbogården. Caféet förläggs till nystartade GlösBoLagret som övertagit tidigare Glösbo Möbler och börjar onsdag 11 mars kl 13-15 download youtube video part. Det har visat sig att intresset för detta är mycket stort hos de syriska och eritrianska flyktingar som finns på asylboendet i Glössbo. De har nämligen inget att göra om dagarna och blir därför mest sittande helt overksamma i väntan på besked om uppehållstillstånd gadgets kostenlos herunterladen. Denna väntan är mycket frustrerande och därför hoppas man mycket på språk caféet dit också ortsbor är välkomna för att hjälpa till och sprida kunskaper i svenska ard tatort herunterladen. Flyktingarna vill inget hellre än komma i kontakt med ortsbor och på så sätt påskynda integrationen. Rengsjö Framtid ser också positivt på att kontakter skapas mellan flyktingar och ortsbor jitsi herunterladen pc. Några har redan den kontakten som visat sig mycket betydelsefull för båda parter. Man får helt enkelt vänner för livet som kan hjälpa varandra på olika sätt download hypnobirthing.

Syriska flyktingen Tarek Al Khatib har blivit som en familjemedlem hos Eva och Göran Bernstål <a class=

fonelab iphone kostenlosen. Här hjälper han Eva med en trasig tvättmaskin eftersom han är utbildad servicetekniker. " width="400" height="268" srcset="http://rengsjo.se/wp-content/uploads/2015/02/DSC_0304-400x268.jpg 400w, http://rengsjo.se/wp-content/uploads/2015/02/DSC_0304-180x121.jpg 180w, http://rengsjo.se/wp-content/uploads/2015/02/DSC_0304.jpg 1024w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px" /> Syriska flyktingen Tarek Al Khatib har blivit som en familjemedlem hos Eva och Göran Bernstål halo kostenlosen. Här hjälper han Eva med en trasig tvättmaskin eftersom han är utbildad servicetekniker.

Marknad och konstrunda i pingsthelgen

måndag, februari 23rd, 2015
RSK:s sponsorslopp infaller i år på Hardreve lördag den 23 maj.

RSK:s sponsorslopp infaller i år på Hardreve lördag den 23 maj.

 

I pingsthelgen, lördag och söndag den 23 och 24 maj, är det dags för nästa stora publika evenemang i Rengsjö herunterladen. Då arrangeras den tradionella vårmarknaden Hardreve på lördagen med massor av marknadsstånd, sportklubbens inkomstbringande sponsorslopp, försäljning av lokala matvaror och hantverk, underhållning mm firefox pdf öffnen statt herunterladen. Dagen därpå, nämligen pingstdagen, arrangeras på nytt fjolårets publiksuccé konst och hantverksrundan då besökarna åker runt till olika ateljéer och studerar utbudet falk content manager herunterladen. Det här beslutades vid Rengsjö Framtids styrelsemöte på måndagskvällen då föreningen också bestämde att årsmötet kommer att äga rum måndag den 20 april kl 19 på Ringshög farming simulator 16 to. På måndagskvällen släcktes också julbelysningen vid grillstugan och fiskepiren. Totalt hade givmilda rengsjöbor skänkt 1400 kr för den extra elkostnaden som belysningen innebär Download apps 4g iphone. Ekonomin för föreningen är i nuläget hårt ansträngd och därför kommer man att skicka ut ett nyhetsblad till alla hushåll med inbetalningskort för att få in flera medlemsavgifter loom video downloaden. Totalt finns i dagsläget ca 36.000 kr i kassan men bara årskostnaden för campingstugan är 27.000 kr och en betungande utgift för Rengsjö Framtid Download the office writing program for free. En extra satsning på att få fler gäster till campingen kommer därför att göras före sommaren. Bl a ska välkomstskyltar sättas upp vid riks-50, både i Glössbo och Mössla, där privata husägare lovat plats på väl synliga laduväggar Download videos with iphone from youtube.

Glöm inte lyssna till Markus idag

söndag, februari 22nd, 2015
tomtom stimme herunterladen

Idag söndag lär det bli fullsatt i Rengsjö kyrka när ortens stora sångfågel, operatenoren Markus Pettersson, gästspelar och medverkar i det nya uppförandet av Rengsjömässan ” Så och på jorden….” wo kann man hörspiele kostenlos downloaden. Två sånger har specialskrivits och komponerats för Markus som sjunger tillsammans med Rengsjö kyrkokör. Mässan börjar kl 17.

where can I series for free

200 skotrar mötte upp på träffen

lördag, februari 21st, 2015
En mäktig syn när 200 skoteråkare mötte upp till den årliga träffen i Rengsjö.

En mäktig syn när 200 skoteråkare mötte upp till den årliga träffen i Rengsjö.

 

Trots konkurrens med TV-sänd skidåkning och ett ihållande töväder kom hundratals skoteråkare till den årliga skoterträffen i Rengsjö herunterladen. Den här gången flyttades den i sista stund från snöslask och blankis på Östersjön till åkern mellan RSK-lokalen och kyrkogården. Arrangerande Rengsjö skoterklubb hade också lyckats få dit polisen för att visa upp sig och kolla körkort och nykterhet på skoterförarna artmoney german free of charge. Även polishelikoptern hade planerat komma dit men fick i sista stund dirigeras om till VM i Falun för att få ordning på publikrusningen dit. En onykter skoterförare blev resultatet när polisen lät utföra sina alkoholtester cv europass. Skoterklubbens medlemmar jobbade för högtryck och försäljning av korv, hamburgare och kolbullar gick strålande. På kvällen hade rekordmånga, 147 personer, anmält sig till afterskoterfesten i RSK-lokalen och en belåten Patrik Nilsson, ordförande i klubben, konstaterade att det blir en fortsättning också nästa år med femårsjubileum och någonting alldeles extra på programmet musik player für pc kostenlos downloaden.

Försäljningen av korv, hamburgare och kolbullar inbringade en ordentlig påfyllning i skoterklubbens kassa.

Försäljningen av korv, hamburgare och kolbullar inbringade en ordentlig påfyllning i skoterklubbens kassa.

Den nya mötesplatsen mellan RSK-lokalen och kyrkogården fungerade över förväntan och kan tänkas bli den plats klubben väljer också i fortsättningen.

Den nya mötesplatsen mellan RSK-lokalen och kyrkogården fungerade över förväntan och kan tänkas bli den plats klubben väljer också i fortsättningen.

Byamejeri startar i Rengsjö

fredag, februari 20th, 2015
Det här mobila mejeriet invigdes i Rengsjö förra sommaren <a class=

raft survival for free. Nu återkommer det för att producera ost från orten." width="400" height="354" srcset="http://rengsjo.se/wp-content/uploads/2015/02/DSC_0232-400x354.jpg 400w, http://rengsjo.se/wp-content/uploads/2015/02/DSC_0232-180x159.jpg 180w, http://rengsjo.se/wp-content/uploads/2015/02/DSC_0232.jpg 1024w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px" /> Det här mobila mejeriet invigdes i Rengsjö förra sommaren youtube videos für handy downloaden. Nu återkommer det för att producera ost från orten.

 

Det finns nu långt framskridna planer på att starta ett byamejeri i Rengsjö och det redan till den här sommaren dropbox download for free windows 7. Flera intressenter planerar att gå samman och tillverka ost i det mobila mejeri som föreningen Matvärden tagit fram och som invigdes på förra årets Hardreve-marknad i Rengsjö online video downloaden youtube. Mejerivagnen, som är fullt utrustad för osttillverkning, står nu i Färila men ska snart flyttas till Rengsjö där den kommer att placeras i anslutning till campingstugan och Lötens Handel world of warcraft kostenlos downloaden vollversion deutsch chip. Det är Eva Bernstål i Rengsjö och Gill Simpson i Överbo som ansökt om och fått löfte att hyra mejerivagnen. De har i sin tur kontakt med några andra intressenter som också kan tänka sig att vara med i det här försöksprojektet download sony tv netflix. Men det finns även plats för flera intresserade. Mejeriet kommer att bli ett betydelsefullt komplement till det bageri som redan finns i Lötens Handel och nu hoppas man att detta ska locka fler besökare både till affären och campingen i centrala Rengsjö download film from amazon. Skulle det här försöket med mobila mejeriet slå väl ut är tanken att sedan bygga ett stationärt mejeri kompletterat med ett café. Försäljningen av de ostar som tillverkas i Rengsjö kommer att ske i den närbelägna affären och andra försäljningsställen i närområdet download vlc media player for free windows 8.

Några av intressenterna bakom mejeriet i Rengsjö <a class=

music from you tube for free. Fr v Eva Bernstål, Jill Simsson, Carin och Jenny Bratt." width="400" height="295" srcset="http://rengsjo.se/wp-content/uploads/2015/02/DSC_0313-400x295.jpg 400w, http://rengsjo.se/wp-content/uploads/2015/02/DSC_0313-180x133.jpg 180w, http://rengsjo.se/wp-content/uploads/2015/02/DSC_0313.jpg 1024w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px" /> Några av intressenterna bakom mejeriet i Rengsjö är mjölkbönder och ungdomar herunterladen. Fr v Eva Bernstål, Jill Simsson, Carin och Jenny Bratt.

Dags för ny skoterträff

onsdag, februari 18th, 2015
På lördag är det åter dags för Rengsjös stora skoterträff och då får man provköra de senaste modellerna.

På skoter mot solen youtube music download app. På lördag är det åter dags för Rengsjös stora skoterträff och då får man provköra de senaste modellerna på Östersjöns vita vidder. Foto: Daniel Bernstål

 

På lördag är det återigen dags för Rengsjös stora och populära skoterträff på Östersjöns is film kostenlosen. Mellan kl 10 och 14 väntas det bli liv och rörelse vid grillstugan då skoteråkare från alla håll strålar samman för att provköra nya maskiner, prata skoter och käka hamburgare böhse onkelz album download kostenlos. Det här är en träff som Rengsjö skoterklubb arrangerar för femte året i följd och den blir bara större och större för varje gång. Flera hundra skotrar brukar samlas på isen utanför Sedwallsparken herunterladen. En mäktig syn för alla som älskar skotrar. På kvällen blir det som vanligt samling i närbelägna RSK-lokalen för Afterskoter med mat och dans till småtimmarna adobe pdf reader for free. En av årets höjdarfester i Rengsjö.

Framtidsmöte om Västerby

onsdag, februari 18th, 2015
Barnaktiviteten På Gammelmormors Tid samlar många besökare varje sommar men orkar hembygdsföreningen med att driva verksamheten ideellt?

Barnaktiviteten På Gammelmormors Tid samlar många besökare varje sommar men orkar hembygdsföreningen med att driva verksamheten ideellt?

Rengsjö hembygdsförening har årsmöte söndag den 22 februari med början kl 15 och i samband med detta möte kommer framtiden för besöksmålet Västerby att diskuteras onedrive app dateien herunterladen. Det är ju ingen hemlighet att föreningen brottas med stora problem när det gäller att tillsätta styrelse. Bl a saknas en ordförande sedan ett år herunterladen. Det är också klart att barnaktiviteten På Gammelmormors Tid behöver förnyas efter tio år. Men med enbart ideella insatser är det svårt att hålla igång verksamheten i Västerby och det här är en viktig framtidsfråga som måste upp till diskussion tracks bei soundcloud downloaden. Hur vill Rengsjöborna ha det med föreningen och besöksmålet i Västerby? Kom och säg din mening på mötet! Föreningen bjuder på smörgåstårta och kaffe facebook messenger kostenlos downloaden für handy.

Påminnelse: glöm inte årsavgiften!

fredag, februari 13th, 2015

Rengsjö Framtid är föreningen som jobbar för alla bosatta i Rengsjö. Arbetet görs ideellt av engagerade människor som vill Rengsjö väl. Men för att detta ska lyckas behövs pengar och medlemsavgiften i Rengsjö Framtid är i stort sett föreningens enda inkomstkälla rollercoaster tycoon for free. Därför behövs din medlemsavgift och från och med i år har vi höjt den till 100 kr för enskild, 150 kr för familj, förening och företag. Tycker du att Rengsjö Framtid behövs och vill att föreningen ska fortsätta sitt arbete så skynda dej att sätta in medlemsavgiften på bankgiro 253-8445 shellshock live kostenlos herunterladen. Glöm inte att skriva ditt namn och namnen på alla du betalar för så vi vet vilka som är våra medlemmar. Bankgironumret finns också ständigt i en ruta på denna hemsidas förstasida dm fotos herunterladen. Tycker du att föreningen gör ett så bra arbete så att du vill ge lite mer så möter detta inget hinder. Små och stora belopp- allt är lika välkommet downloaden in het arabisch. Tack för din medverkan!

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Arkiv

 • september 2023
 • augusti 2023
 • maj 2023
 • april 2023
 • november 2022
 • oktober 2022
 • juli 2022
 • maj 2022
 • mars 2022
 • februari 2022
 • september 2021
 • augusti 2021
 • juni 2021
 • maj 2021
 • april 2021
 • september 2020
 • april 2020
 • mars 2020
 • februari 2020
 • oktober 2019
 • september 2019
 • augusti 2019
 • juli 2019
 • juni 2019
 • maj 2019
 • april 2019
 • mars 2019
 • februari 2019
 • januari 2019
 • november 2018
 • september 2018
 • augusti 2018
 • juli 2018
 • juni 2018
 • maj 2018
 • april 2018
 • mars 2018
 • februari 2018
 • januari 2018
 • december 2017
 • november 2017
 • oktober 2017
 • september 2017
 • augusti 2017
 • juli 2017
 • juni 2017
 • maj 2017
 • april 2017
 • mars 2017
 • februari 2017
 • januari 2017
 • december 2016
 • november 2016
 • oktober 2016
 • september 2016
 • augusti 2016
 • maj 2016
 • april 2016
 • mars 2016
 • februari 2016
 • januari 2016
 • december 2015
 • november 2015
 • oktober 2015
 • september 2015
 • augusti 2015
 • juli 2015
 • juni 2015
 • maj 2015
 • april 2015
 • mars 2015
 • februari 2015
 • januari 2015
 • december 2014
 • november 2014
 • oktober 2014
 • september 2014
 • augusti 2014
 • juli 2014
 • juni 2014
 • maj 2014
 • april 2014
 • mars 2014
 • februari 2014
 • januari 2014
 • december 2013
 • november 2013
 • oktober 2013
 • september 2013
 • augusti 2013
 • juli 2013
 • juni 2013
 • maj 2013
 • april 2013
 • mars 2013
 • februari 2013
 • januari 2013
 • december 2012
 • november 2012
 • oktober 2012
 • september 2012
 • augusti 2012
 • juli 2012
 • juni 2012
 • maj 2012
 • april 2012
 • mars 2012
 • februari 2012
 • januari 2012
 • december 2011
 • november 2011
 • oktober 2011
 • september 2011
 • augusti 2011
 • juli 2011
 • juni 2011
 • maj 2011
 • april 2011
 • mars 2011
 • februari 2011
 • januari 2011
 • december 2010
 • november 2010
 • oktober 2010
 • september 2010
 • augusti 2010
 • juli 2010
 • juni 2010
 • maj 2010
 • april 2010
 • mars 2010
 • februari 2010
 • januari 2010
 • december 2009
 • november 2009
 • oktober 2009
 • september 2009
 • augusti 2009
 • juli 2009
 • juni 2009
 • maj 2009
 • april 2009
 • mars 2009
 • februari 2009
 • januari 2009
 • december 2008
 • november 2008
 • oktober 2008
 • september 2008
 • augusti 2008
 • Kategorier

 • Nyheter