Arkiv, mars, 2015

Språk-caféet lockar allt fler

fredag, mars 27th, 2015
Det blir fullt hus när rengsjöborna möter flyktingar på språk-caféet

Det blir fullt hus när rengsjöborna möter flyktingar på språk-caféet

Språk-caféet i Glössbo som kyrkan tog initiativet till för några veckor sedan fortsätter att locka både ortsbor och asylsökande till nya möten. Under ett par timmar träffas man i GlösBolagrets lokaler, fd Glösbo Möbel AB, fikar och pratar svenska med varandra. Meningen är att flyktingarna på det här sättet ska lockas att lära sig det nya språket så mycket som möjligt medan ortsborna knyter nya och spännande kontakter. Under påskveckan görs nu ett uppehåll med caféet men sedan fortsätter man med början igen den 9 april kl 13. Hittills har träffarna anordnats på onsdagar eller fredagar men i fortsättningen har man enats om att mötas på torsdagar mellan kl 13 och 15.

Anmäl dej till konstrundan med öppet hus

onsdag, mars 18th, 2015

Tiden går fort och snart är det söndag den 24 maj och pingstdagen. Då öppnar många av Rengsjös företag upp sina dörrar för dej och visar vad de har att erbjuda. Alla våra konstnärer och konsthantverkare slår också upp sina portar för att visa och sälja av sina produkter. Vill du också vara med och visa upp dej på denna dag så gör en anmälan snarast eller senast 15 april till Rengsjö Framtids Eva och Göran Bernstål tel 070-6948732, 0278-665123 eller mejla goran@bernstal.se. Kostnaden för att vara med rör sig bara om några hundralappar.

Rengsjös vårmarknad laddar upp

onsdag, mars 18th, 2015

Nu laddar vi upp för den största och bästa vårmarknaden som Rengsjö upplevt. Lördag den 23 maj infaller den och traditionellt hålls den i Sedwallsparken i centrala Rengsjö. Alla som har något att sälja eller visa upp och vill vara med bör anmäla sig i god tid till arrangörsstabens Ingmarie Antonsson , Ingalill Rundgren eller Lasse Stensson. Marknaden som kallas Hardreve pågår mellan kl 10 och 15 den aktuella dagen.

Nästa språk-café blir på fredag

söndag, mars 15th, 2015

Premiären på språk-caféet i GlösBolagrets lokaler blev en succé och nu väntar ett nytt café som den här veckan blir på fredag mellan kl 13 och 15. Liksom tidigare är det kyrkan som står för arrangemanget och ser till att deltagarna blir bjudna på fika. I gengäld hoppas man från kyrkans sida att ännu fler ortsbor och asylsökanden från Glösbogården kommer. Premiärdagen var det ett 30-tal sammanlagt och stämningen vid fikaborden var glad och avslappnad när syrier, eritrianer och somalier fick prata svenska med rengsjöborna. Och här finns chansen att hitta nya och spännande vänner över en kopp kaffe.

Hörsjäntorna slår till med klädloppis

söndag, mars 15th, 2015

Nu är våren här och det är dags för garderobsrensning så om ni har något att skänka så tar ”Hörsjäntorna” gärna emot det till sitt klädloppis som arrangeras lördag den 2 maj mellan kl 14 och 17 i Höle bygdegård. Dom tar emot herr, dam och barnkläder och hela behållningen går till bygdegårdens underhåll. Inlämning av kläder kan ske mellan 15 april och 30 april efter telefonkontakt med Lilian Norgren 070-6226656 och Margareta Modéer 0278-665087. Det blir även lotteri, kaffeservering och en fotoutställning med bilder på Hölebor tagna av Yngve Norgren.

De vann angeltävlingen

lördag, mars 14th, 2015
Claes Larsson och Ola Persson tog hem segern i angeltävlingen på Östersjön.

Claes Larsson och Ola Persson tog hem segern i angeltävlingen på Östersjön.

 

I strålande vårvinterväder avgjordes årets angeltävling på Östersjöns is i Rengsjö då 100 tvåmannalag var anmälda. Bäst i fisket , som också ingick i DM, blev Claes Larsson och Ola Persson som tillsammans bärgade inte mindre än drygt 9 kilo gädda. Den största gäddan för dagen drog Emil och Lasse Hildingsson och den vägde 5.040 gram. Tävlingen blev en riktig folkfest och långt efter tävlingens slut dröjde sig folk kvar på sjön och i Sedwallsparken där de njöt av det vackra vädret.

Skolelever från Rengsjöskolan såg till att också magen fick sitt och i gengäld fick de pengar till sin kommande skolresa.

Skolelever från Rengsjöskolan såg till att också magen fick sitt och i gengäld fick de pengar till sin kommande skolresa.Bilder: Kalle Hagelin

Mejerivagnen är nu på plats

fredag, mars 13th, 2015
På fredagskvällen anlände det mobila mejeriet till sin nya stationeringsplats som är parkeringen utanför Lötens Handel.

På fredagskvällen anlände det mobila mejeriet till sin nya stationeringsplats som är parkeringen utanför Lötens Handel.

 

Nu är det mobila byamejeriet på plats utanför Lötens Handel och där kommer det att stå parkerat minst ett år framåt. I mejeriet ska Eva Bernstål och Gill Simpson tillverka ost som sedan skall säljas i Lötens Handel och på andra platser i närområdet. Mjölken fraktas i en kyltank och pumpas över till en stor gryta i mejeriet. Där sker själva ystningen. Vasslen som blir över när osten tillverkas tas omhand av bönder på orten som ger vasslen till sina djur. Utanför mejeriet kommer en brygga att byggas så att intresserade kan titta in i mejeriet och se hur arbetet med ystningen går till. Så snart vatten och avlopp är kopplat till vagnen kan osttillverkningen börja.

Jard Samuelson till Rengsjö kyrka

torsdag, mars 12th, 2015

Kommande söndag den 15 mars kl 18 kommer den välkände sångaren och musikern Jard Samuelson till Rengsjö kyrka. Han har med sig sitt kompband och kommer att sjunga country, gospel och läsarsånger. Jard är en av de riksbekanta bröderna Samuelson som i många år turnerat runt i Sverige.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter