Arkiv, juni, 2015

Därför har skörden blivit rosa

lördag, juni 13th, 2015
På Brattbacka gård i Rengsjö har ensilagebalarna blivit rosa i år.

På Brattbacka gård i Rengsjö har ensilagebalarna blivit rosa i år.

 

På Brattbacka gård i Rengsjö växer travarna av rosa ensilagebalar nu när höskörden har börjat. Anledningen är att gården och familjen Bratt beslutat sig för att stödja bröstcancerforskningen. Kampanjen som är ett samarbete mellan Lantmännen, Trioplast och Tama har redan gjort succé. Överallt lyser de rosa balarna upp åkrarna och talar om att man vill göra något för bröstcancerforskningen. Hittills har kampanjen inbringat 300 000 kr och fler och fler vill vara med.

Rengsjö-björnen ska skrämmas bort

torsdag, juni 11th, 2015

Inte mindre än vid fyra tillfällen har en björn rivit flera bisamhällen i Rengsjö för biodlaren Lasse Stensson i Tjyvsten. Han har sina bikupor utplacerade lite överallt i skogarna och på kort tid har björnen attackerat ett samhälle på Bullerberget och ett annat på norra sidan av Östersjön. Platser som ligger relativt centralt i Rengsjö. En björnspårare från länsstyrelsen har nu inringat platserna med elstängsel, rörelsedetektor och larm som ska skrämma björnen på flykten. Om inte det hjälper och björnen fortsätter att vara närgången kan den bli en fråga för polisingripande och därmed skyddsjakt. Därför är det viktigt att alla incidenter som härrör från björnens sida anmäls till länsstyrelsen som då får ta ställning till om det ska leda till ett polisärende. Biodlaren kommer att ersättas för skadorna av länsstyrelsen.

Glösbo Byaloppis för tredje året

måndag, juni 1st, 2015

Byföreningen i Glösbo arrangerar för tredje sommaren sitt populära Byaloppis längs byvägen mellan Glösbo och Österböle. Alla som är intresserade av att vara med kan höra av sig till Isa Olsson eller Irene Martinsson i byföreningen. Loppiset äger rum första lördagen i juli och i år blir det den 4 juli mellan kl 10 och 15.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter