Arkiv, oktober, 2015

Dags för Sedwallsfesten igen

söndag, oktober 18th, 2015

Fredag den 6 november är det återigen dags för den traditionella Sedwallsfesten i restaurangen på Ringshög. Det blir som vanligt en trerätters middag och underhållning den här gången av sånggruppen Melomani från Rengsjö. Anders Svanberg berättar lite kort om vilka bröderna Sedwall var och varför vi firar deras minne. Det är begränsat antal platser vid middagsborden och först till kvarn gäller. Senast 1 november vill arrangörerna ha din anmälan på tel 072-5577629. Det går också bra att anmäla sig direkt på restaurangen. Sedan är det bara att gå hem och putsa till finkläderna för det är klädsel kavaj som gäller vid sådana här fina tillställningar. Kuvertpriset är 200 kr per person och festen börjar kl 18.

Äntligen är Rengsjööringen på plats

onsdag, oktober 14th, 2015
Anders Olsson, en av många fiskevårdsentusiaster i Rengsjö med en av de fiskar som sattes ut i helgen.

Anders Olsson, en av många fiskevårdsentusiaster i Rengsjö med en av de Rengsjööringar som sattes ut i helgen.

 

Trönöåöringen eller Rengsjööringen, som den också kallas, har nu växt till sig så pass att det i helgen var dags att plantera ut den från kasse nummer två i Hölesjön. Totalt sattes 700 av dessa öringar ut i olika vatten där den skall självreproduceras och förhoppningsvis bilda en bärig stam av vild öring. Den här fisken har återupptäckts i Stora Örtjärn där den avelsfiskats för att sedan klämmas på rom och mjölke och växa till sig i en fiskodling. Det har inneburit hårt arbete för medlemmarna i fiskevårdsföreningen och flera gånger har avelsförsöken misslyckats. Men nu hade den växt till sig så pass att det var dags att släppa ut den i det vilda och många intresserade följde den här spännande proceduren. – Detta är skulle jag vilja påstå en av de största insatserna som föreningen gjort inom fiskevården, förklarade en nöjd Kalle Hagelin i fiskevårdsföreningen. Men det var inte bara dessa öringar som sattes ut. Många var de regnbågar som bars upp och som sedan kördes till olika fiskevatten i Rengsjö. Snittvikten var hela 1250 gram så det gäller att förstärka linorna inför vinterpremiärerna. Utöver den fisk som sattes ut i lördags så har föreningen för ett par veckor sedan dessutom satt 400 kg mycket fin röding i Ijungen och totalt har det blivit inte mindre än 1, 3 ton regnbåge. _Vi hoppas nu att alla respekterar de fiskeförbud som råder så att dessa fiskar kan acklimatisera sig i sin nya miljö, säger en belåten Kalle Hagelin i fiskevårdsföreningens styrelse. Från och med i lördags råder fiskeförbud i Fjällmyrtjärn, Slakttjärn, Ijungen, Bodsjön och Gäddtjärn. När förbudet hävs avgörs av rådande isförhållanden och meddelas på fiskevårdsföreningens hemsida.

Många intresserade följde utsättningen av de fiskar som fiskevårdsföreningen svarade för i helgen.

Många intresserade följde utsättningen av de fiskar som fiskevårdsföreningen svarade för i helgen.

Glöm inte skördefesten idag

lördag, oktober 10th, 2015

Glöm inte Hörsjäntornas skördefest i Höle Bygdegård idag lördag 10 oktober mellan kl 14 och 16! Försäljning av olika skörde och hantverksprodukter samt fika som kostar 50 kr. Behållningen går till att hålla bygdegården i fortsatt gott skick.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445

Kategorier

  • Nyheter