Tecknar-Lasse död

30 augusti 2010

En känd Rengsjöprofil har gått ur tiden. Per Gunnar Larsson eller Tecknar-Lasse som han alltid kallats har avlidit 86 år gammal. Tecknar-Lasse porträtterade under många år på Aftonbladet hundratals idrottsstjärnor,skådespelare,politiker och andra kändisar. Mest känd blev han för sina teckningar av hockeyhjältarna i NHL och flera av dom kom till Sverige och träffade Tecknar-Lasse personligen. I Hockey Hall of Fame i Toronto hänger en målning av Tecknar-Lasse bland alla bilder av kända hockeyprofiler. Han älskade hockey men mest av allt älskade han rödhakarna i Rengsjöskogarna och dit återvände han efter 56 år i Stockholm. På ålderns höst fortsatte han att måla och teckna i sin stuga i Östra Höle och Bollnäs museum visade för några år sedan en utställning med en del av hans rikliga produktion.

Tecknar-Lasse porträtterad av en kollega, världsmästaren i teckning EWK

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445