Tecknar-Lasses koj-bilder

30 september 2010

I två skogsstugor i Rengsjö har den nyligen bortgångne  Per ”Tecknar-Lasse” Larsson efterlämnat en fantastisk samling av olika naturmålningar. De är gjorda i mitten på 40-talet då han ofta vistades i dessa stugor för att bevittna tjäderspel. Målningarna är gjorda på stora masonitskivor och pryder både väggar och tak i de båda stugorna som tillhör gårdarna Körkles och Gummens. De nuvarande stugägarna vill att målningarna skall stanna kvar i stugorna och på så sätt hedra minnet av Tecknar-Lasse som i många år tillhörde eliten av tidningstecknare i landet. Han var större delen av sitt liv verksam i Aftonbladet. Kojmålningarna, som han gjorde i 20-årsåldern, kommer att bli tillgängliga på något sätt för de som är intresserade, lovar de båda stugägarna. Ni som vill se målningarna kan också gå in i vårt galleri på den här hemsidan där vi lagt upp ett urval av bilderna.


Östra Höle, en blandning av verklighet och fantasi, av Tecknar-Lasse från 1945. Målningen finns i en av skogsstugorna.Älgar och ardennerhästar var två djur som förutom rödhaken fascinerade Tecknar-Lasse.


Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445