Ungdomscaféet lockar fler

30 september 2010

När ungdomarna fick en ny träffpunkt i RSK-lokalen så är det flera som kommer. Varje torsdagkväll mellan kl 18 och 21 öppnar Ingalill och Ingmarie upp för ungdomarna på övervåningen i RSK-huset och då är det som regel kö vid ytterdörren. Som mest var det en kväll 23 ungdomar som lockades till det nya ungdomscaféet. De spelar biljard och TV-spel. Fikar och umgås i största allmänhet. – Det här är toppen och vi skulle vilja ha en kväll till i veckan. Gärna fredagar, säger flera som vi pratat med. – Jag tycker det är kul och det är inte alls ansträngande men fler föräldrar får gärna komma hit och se hur vi har det, säger Ingmarie Antonsson som tillsammans med Ingalill Rundgren tagit initiativet till caféet. Flickorna bakar brödet till fikat och ungdomarna får köpa till självkostnadspris. – Vi skulle behöva ett kyl/frysskåp så om någon kan hjälpa oss med ett sådant vore det tacksamt, säger Ingalill medan hon sätter upp nya gardinstänger över fönstren. Rengsjö Framtids Ungdomar på RSK(RFU) kallar dom sig och alla ser ut att trivas i den nya miljön.

Spela biljard är kul tycker det här killgänget som hängde på låset när ungdomscaféet öppnade i torsdagskväll.Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445